WFCKU5HH79

Uudelle aikakaudelle kaunis alku – Lukko pehmitti Kostia-areenaa ihastelleen Färsaarten mestarin

6.1.2023

Lukko-Mjølnir 3–1 (24–26, 25–20, 25–20, 25–22)

Tätä tarinaa ei olisi voinut käsikirjoittaa paljon kauniimmin.

Luja-Lukon lentopallojoukkue siirsi pälkäneläisen urheilun uuteen aikakauteen ikimuistoisella tavalla.

Kostia-areenan ensimmäinen kansainvälinen vieras Mjølnir ihastui miljööseen ensisilmäyksellä nähdessään seinälle roikkuneen Färsaarten lipun. Kaukaa tulleelle joukkueelle tuli heti sellainen olo, että heistä välitetään. Että he ovat todellakin tervetulleita.

- Ensivaikutelma oli pysäyttävä. Meidän eteen nähtiin paljon vaivaa kyytijärjestelyistä lähtien – ja sitten vielä tämä, Mjølnirin pelaajavalmentaja Cristian Imhoff suitsutti.

Argentiinalainen ammattilainen osasi antaa arvon pälkäneläisisännälle.

- Areena on viimeisen päälle. Tämän parempaa ei voi kuvitellakaan, pitkin Eurooppaa kiertänyt Imhoff ihasteli.

Lukko huomioi vieraan hienosti. Kapteeni Teemu Kuusela ojensi virkaveljelleen Thorvald Danielsenille seuran viirin pelaajaesittelyn jälkeen. Ottelun päätyttyä kaikille färsaarelaisille jaettiin tyylikäs otteluohjelma. Sen kannessa oli komea kuva vierailijasta.

- Tämä joukkue on nyt pelaamassa ulkomailla ensimmäistä kertaa. Tanskassa olemme käyneet. Sitä ei voi kuitenkaan laskea, koska olemme tavallaan samaa maata, Imhoff tuumi.

Myös yleisö osasi arvostaa historiallista tapahtumaa. Kostia-areenan lehtereille saapui ilahduttavasti 85 katsojaa kansanedustaja Pauli Kiurusta lähtien.

Väki lähti kotiin kirkkain mielin kotijoukkueen pirteän esityksen jälkeen. Lukko pehmitti kaukaisen vieraan 3–1 (24–26, 25–20, 25–20, 25–22) ja sai vahvan virtapiikin kevään ykkössarjapeleihin.

– Suoraan sanottuna tapahtuman urheilullinen anti ylitti odotukset. Tämä täytti loistavasti paikkansa kevätkauteen valmistautumisessa. Johdolle sulka hattuun tapahtumasta, Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen suitsutti.

– Oikein mukava ilta. Suurin yllätys oli se, että taso säilyi hyvin monista vaihdoista huolimatta, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen säesti.

Isoimmat ilonaiheet löytyivät tällä kertaa vaihtopenkiltä.

Pitkällä erätauolla hakkuriksi vaihdettu Sami Pettersson poltti palloa kovilla tehoilla ja hankki kerrasta kutsumanimen Kostian Härkä. Pettersson sai viisitoista passia ja tappoi niistä peräti kaksitoista. Kaikki maailman hakkurit voisivat olla tyytyväisiä 80 prosentin hyökkäystehoihin.

Lukon monitoimimies Atte Puholainen istutettiin yleispelaajan tontille nappiin menneen Oulun-reissun tapaan – ja kas kummaa: homma toimi taas. Hänen vanhempansa saapuivat paikalle Kuopiosta asti ja ilahtuivat varmasti näkemästään.

Jaakko Ollikainen sai liberovastuun Vili-Valtteri Helpin sairastuttua. Lahden letkuranne poimi färsaarelaisten syötöt kauniisti ylös ja terästäytyi myös puolustuksessa pelin edetessä. Tämä teki varmasti terää hänen itseluottamukselleen.

Myös Tuomas Lehtilä pääsi pelaamaan kaksi erää. Vuolijoen keisari osoitti olevansa varteenotettava vaihtoehto sentterin tontille. Lehtilälle suuri kumarrus, kun hän lähti auttamaan joukkuetta Reko Käenniemen akillesjänteen petettyä.

Lukon kokoonpanossa nähtiin myös Ville Mattila. Ikinuori keskitolppa kirjasi kansainvälisen ottelun pitkälle ansiolistalleen, mutta tällä kertaa valmennusjohto ei päästänyt miestä kentälle.

Vastapuolelta löytyi oma mattilansa Grund Pall, joka syötti täsmälleen samanlaisia pappaleijoja kuin Mattilakin. Pappaleijat käänsivät avauserän vieraiden eduksi.

Pall piti helpot aloituksensa ruudussa toisin kuin Mattila taannoin Paelkaene Gardenin hornankattilassa, kun Lukko rakensi nousuansa alasarjoista. Kaikki muistavat edelleen Mattilan alapaulasyötön, kun Lukko pääsi pisteen päähän sarjanoususta.

Sunnuntaina pelataan taas sarjapisteistä, kun ykkössarjan ylivoimainen valtias Lempo-Volley saapuu vierailulle Kostia-areenaan. Mielenkiintoinen ottelu alkaa tutusti klo 16.

Historiallisen illan parhaat – Cristian Barrios ja Atte Puholainen. Pälkäneen kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola lahjoitti heille Uotilan Leipomon maukkaat limppupaketit. Kuva: Asko Niemi.