WFCKU5HH79

Uutta herkkua Kostian uuniin – Ykkössarjan valtias Lempo-Volley Lukon vieraaksi

8.1.2023

Pälkäneläinen lentopalloväki on ehtinyt hädin tuskin sulatella loppiaisen makupalan, kun Kostia Areenan uunissa kypsyy jo uutta herkkua.

Färsaaren mestaria Mjølniria seuraa ykkössarjan valtias Lempo-Volley. Yhdellätoista pisteellä sarjaa johtava lempääläläisjoukkue on hävinnyt kaudella vain yhden pelin – ja sekin voidaan luokitella puhtaaksi työtapaturmaksi.

Toki kaikki kunnia Jukka Tuovisen luotsaamalle Nurmon Jymylle, mutta Lempo oli silloin matkassa varamiehisellä kokoonpanolla.

Kun vilkuilee Lempon pelaajalistaa, pitää hieraista silmiä useaan kertaan. Väistämättä tulee mieleen, että tietokone on vienyt vahingossa liigaseurojen esittelyyn.

Huokailkaa itse: Anssi Vesanen, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, Kasimir Vuorinen, Arttu Lehtimäki, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Jyri Niemi

Kun vielä peliä johtaa liigaympyröissä karaistunut Tuomas Alatalo, niin koossa on kerta kaikkiaan hurja joukko.

Niinpä Lukolta vaaditaan nyt Lempon horjuttamiseen villemattilamaista itsevarmuutta. Mistä sen tietää, vaikka Lukko-legenda marssisi taas kokoonpanoon loppiaisen tapaan. Lähtihän monitoimimies Ouluunkin Lukon avuksi ja palasi sieltä rinta kaarella.

– Neljän pisteen reissu, Ville Mattila tokaisi kuin itsestäänselvyytenä.

Hän mainitsi vasta viimeisessä sivulauseessa, että ehkä huipputuloksesta kuului jonkinnäköinen ansio myös VaLePa-avulle Tino Vuorelle.

Sunnuntai-iltapäivän lähtökohdat ovat hyvin selkeät. Lukko yrittää horjuttaa jättiläistä Daavid ja Goljat -hengessä ja välttää vuoden takaisen nöyryytyksen. Silloin Lempo tuli Kostialle loistavasti latautuneena ja tyrmäsi pälkäneläisisännän tylysti heti joulutauon jälkeen.

Sen jälkeen Lukon joukkue tiesi taatusti, miksi treenisalille pitää mennä.

Valitettavasti vanha kunnon leikkelearkisto on juuri nyt hukassa. Sieltä olisi voinut tarkistaa, milloin Lukko on kaatanut viimeksi Lempäälän jättiläisen. Lempoa ei koskaan – ja sitä edeltäneen LeKinkin lyömisestä on kulunut jo sukupolvi.

Luultavasti aikakirjoja pitää kelata aina Petri Hildénin, Pekka Viitasen ja Jorma Kotasen päiviin asti, kun pälkäneläiset ovat juhlineet viimeksi voittoa. Lukko-legendoista kaksi jälkimmäistä on siirtynyt jo ajasta ikuisuuteen.

Valistuneen arvion mukaan tuoreinta voittoa oli hankkimassa myös nykyinen otteluvalmentaja Petteri Peräseinä-Miettinen. Savon Sulttaani asteli silloin Hakkarin saliin, pyöräytti pari kertaa olkapäätänsä ja se oli siinä. Kukaan ei ole nähnyt hänen venyttelevän koskaan.

Tältä pohjalta jokainen voi päätellä, miten todennäköinen Lukon voitto on.

Pirkanmaan paikalliskamppailu on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Niinpä Aamulehti tuo laadukkaan kuvausryhmänsä Kostialle ja näyttää herkkupalan Vilppulan Satakielen Jari Ahvenjärven selostamana.

Sunnuntain jännitysnäytelmä alkaa klo 16.

Nyt nautitaan! Verneri Halttula (vas.), Mikko Kuusela ja kumppanit lähtevät horjuttamaan jättiläistä. Kuva: Juuso Koro.