WFCKU5HH79

VaLePan ja Akaan tähdet tulevat Pälkäneelle – Kostialla Superperjantai 16.9.

7.8.2022

Pälkäneen lentopallokausi alkaa järeällä tavalla, kun viisi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Vammalan Lentopallo ja keväällä ensimmäisen SM-mitalinsa kaapannut Akaa-Volley kohtaavat Kostia-areenalla perjantaina 16. syyskuuta kello 18.

Tämä on samalla Pirkanmaan jättiläisten kenraaliharjoitus seuraavana viikonloppuna alkavaan lentopalloliigaan.

Tältä pohjalta sopii olettaa, että molemmat joukkueet marssittavat kentälle kaikki tähtipelaajansa.

Mielenkiintoiset hankinnat lisäävät Kostian kohtaamisen mielenkiintoa entisestään. Akaa on pestannut Iranista 205-senttisen hakkurin Ali Fazlin ja 200-senttisen laiturin Mohammedreza Beykin. Venezuelasta on värvätty 196-senttinen laituri Juan Vasquez ja Kanadasta libero Elijah Risso.

VaLePan päähankinnat ovat hakkuri Urpo Sivula ja libero Eetu Pennanen, mutta kokoonpanoa on vahvistettu myös Saksasta, Ruotsista ja Virosta. Silti tandem Mikko Esko-Sakari Mäkinen on joukkueen ydin.

Kamppailun järjestävä Luja-Lukko on saanut houkuteltua huippujoukkueet Pälkäneelle jo kolmantena syksynä peräkkäin. Liigatähtien vierailu liittyy osaltaan seurojen toimivaan yhteistyöhön. Tämä on toiminut kitkattomasti molempien liigaseurojen suuntaan.

Luja-Lukon kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä Pälkäneen kunta on tervehtinyt ilolla tätä tapahtumaa.

Aamulehti on lisännyt näkyvyyttä entisestään – ja tekee sen taas. Kamppailu näytetään monikameratuotantona lehden sivuilla. Tekijöiden ammattitaitoa on suitsutettu aiheesta. Ottelua selostava Vilppulan satakieli Jari Ahvenjärvi on omassa työssään maan ehdotonta eliittiä.

Kostia-areenan toisessa salissa pelataan samana iltana Pälkäneen salibandy-ylpeyden SB Lujan sarja-avaus Kalvolan Keihästä vastaan.

SB Luja nousi täksi kaudeksi toiseen divisioonaan ja sai tästä tuntuvasti lisäpotkua toimintaansa. Selkeänä osoituksena oli viime kevään liigamitalistin Joni Henttosen houkutteleminen ryhmään.

SB Lujan sarja-avaus alkaa klo 19 – eli tuntia myöhemmin kuin VaLePan ja Akaa-Volleyn huippukamppailu.

Pälkäneen liikuntakoordinaattori Petri Ketola tervehtii ilolla Kostian Superperjantaita.

– Tämä on hieno todiste Kostia-areenan tarjoamista mahdollisuuksista. Pystymme järjestämään kaksi merkittävää tapahtumaa samaan aikaan kahden salin ja oheistilojen ansiosta. Nyt kaikille tarjoutuu erinomainen mahdollisuus tutustumiskäyntiin, jos se on vielä tekemättä, Ketola painotti.

VaLePan luotsi Janne Kangaskokko tuo hallitsevan Suomen mestarin Pälkäneelle. Kuva: Asko Niemi.