Joukkueen uutisia

9.10.2020

Pre season on takana ja korona vaanii ympärillämme. Siitä huolimatta, viime kaudesta taas hieman muuttunut joukkue, on pystynyt harjoittelemaan elokuun alusta lähtien aivan normaalisti. Kolme kertaa viikossa on treenejä pidetty. Uutena treenimuotona on otettu käyttöön perjantaisin yhteiset pelitreenit 08 ja 09 joukkueiden kanssa. Treeneissä on harjoiteltu paljon lajitaitoja ja liikkumista. 

Syyskuun alussa joukkue osallistui Kangasalla Visura cupiin. Tuomisina oli pronssimitalit. Turnaukseen "nostettiin farmista" viisi 09 poikaa tunnustelemaan isompien poikien meininkiä kaukalossa. "Pikkupojat" kyllä antoivat sellaiset näytöt, että tulevan kauden haastajasarjassa saavat lisää näyttöpaikkoja. 

Syys- lokakuun aikana pelattiin vielä Kostia Areenalla neljä harjoitusottelua, joista saatiin kolme voittoa ja yksi tasapeli. Näihin peleihin iski sitten jo koronakin omalla tavallaan, kun Pirkkalan Pirkat joutuivat perumaan tulonsa, heidän joukkueeseen iskiessä tämä maailmanlaajuinen vitsaus. 

Sarjapelit alkavat 10.10. Tuolloin joukkue suuntaa bussilla kohti Parkanon Kaarnaa. Pelit siellä klo 16:00, jossa vastaan asettuu Sport Black Lempäälästä ja klo 18:00 Kohdataan kotijoukkue SBT PaPo.

10.10.2020

Sarjakausi 2020 - 2021 avattiin Parkanossa. Ja aivan kuin edustusjoukkue muutama viikko takaperin, Lujan junnut raapivat sarja-avauksesta 3 pistettä. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Sport 07 Lempäälästä, joka pelaa myös D1 kilpasarjaa. Ottelu oli alusta lähtien tasainen. Maaleja tehtiin vuorotahtiin 3 - 3 tilanteeseen asti. Sitten Luja iski kaksi maalia. Ja heti kolmannen erän alkuun karkasi jo kolmen maalin johtoon. Peli näytti ratkenneen lopullisesti, sillä muutenkin toisen erän alusta alkaen peli painettiin Sportin päätyyn vaihto vaihdon perään. Sport ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kiri maalin päähän. Luja kuitenkin kesti loppuun, eikä avausvoitto lopulta ollut uhattu, pallonhallinta pysyi loppuun saakka. Maalivahtien torjunnat vahvistavat Lujan hallintaa ottelussa: Luja 8 ja Sport 21

Illan toinen ottelu pelattiin järjestävää seuraa SBT PaPoa vastaan. Alku oli taas nihkeä. PaPo meni 2 - 0 johtoon. Sen jälkeen alkoi uusi ottelu. Vastaan tuli myös ottelun tuomaristo, joka vaikutti ratkaisuillaan ottelun lopputulokseen. Kuoreensa vetäytynyt PaPo oli hätää kärsimässä Lujan vyöryessä ja takoessa palloa maalia kohti. Hurjasta tulituksesta huolimatta palloa ei saatu maaliin kuin 7 kertaa. PaPon maalivahdin torjuessa ottelussa 46 kertaa. Vastustaja sai muutaman helpon maalin puolustuksen nukahduksesta. Sitten vielä ottelun pillipiiparit hyväksyivät selkeän korkealla mailalla tehdyn maalin ja yksi maali tuli kummallisesti, kun Lujalle näytettiin hyötyä mailaan lyömisestä puolustualueella ja hetken päästä pallo oli maalissa ja se hyväksyttiin?? Lujan vaihtopenkin reagoidessa tuomarilinjaan, se sai tietenkin kuulla kunniansa ja joutui nielemään ylpeytensä jäähyjen yms. uhalla. Tasapeli maistui karvaalta tappiolta. 

Loppujen lopuksi sarja-avaus meni hyvin. Joukkue jaksoi taistella ja jalka liikkui mukavasti, vaikka kahdella kentällisellä pelattiin. Kotimatkakin sujui makeasti, kun paikallisessa K:ssa oli irtarit tarjouksessa. 1.11. jatketaan Pitkäjärven parketilla.

1.11.

C2 poikien haastajasarjan toinen turnaus pelattiin Pitkäjärven koululla Kangasalla. Korona kuritti päivää pitämällä katsomot tyhjinä yleisöstä. Näin ollen Lujan pieni, mutta äänekäs kannattajajoukko joutui jännittämään pelejä tulospalvelun kautta. Normaalisti aamuvirkut Lujan juniorit saapuivat hallille silmät rähmässä, mutta ajoissa. Pieni reippailu koronavapaassa ulkoilmassa karisti unihiekat. Alkulämmittely salissa oli siltikin vähän velttoa. Valmennus puuttui tähän pikaisesti ja komensi pelurit koppiin. Kurinpalautus. Tämä tehosi ja tuttu vastustaja sai tuntea sen nahoissaan. Luja liukasteli Pitkäjärven parketilla isännät KU-68:n kumoon 9 - 2 lukemin. Historia toisti itseään. Sb Luja 06 joukkue ei tiedä vieläkään, miltä tappio Kangasalalaisia vastaan tuntuu. Se päivä on kuitenkin joka kerta lähempänä.

Päivän toinen koitos pelattiin Lempäälän Kisaa vastaan. Samassa hallissa joukkueet kohtasivat syksyn Visura Cupissa. Tuolloin Sb Luja oli vahvempi. Ottelu oli pitkään maaliton. Tasaista vääntöä puolin ja toisin, päästä päähän menoa. Toisen erän puolivälissä LeKi karkasi 4 - 1 johtoon ja sai vielä rangaistuslaukauksen, joka onnistuessaan olisi vienyt sen jo neljän maalin karkumatkalle. Toisen erän loppuun tullut jäähy synkensi lisää Lujalaisten mieliä. Alivoima oli kuitenkin agressiivinen, eikä antanut vastustajalle tilaa pyörittää. Luja kaivoi sarvet ja hampaat esiin ja taisteli alivoimalla kavennusmaalin. Erän loppuun iskettiin peli 4 - 4:ään. Perinteinen kylmä suihku otettiin heti erän alkuun. Puolustus hukkasi pallon ja LeKi tuikkasi johtoon. Aikalisä oli paikallaan. Sillä paikkailtiin rakoilevaa joukkuehenkeä (kaikki tekevät virheitä) ja valettiin taistelutahtoa. Hurja paine ei tuonut tulosta. Osa syynä oli LeKin mainio maalivahti. LeKi ansaitsi 6 - 4 voittonsa. Lujan joukkue on matkan alussa, mutta aikataulussa. Neljän sakkiin on tavoite ja sitä lähdetään seuraavan kerran vahvistamaan Ylöjärvelle marraskuun lopulla. Saisi tämä tautitilanne vähän helpottaa, niin pääsisivät fanitkin jännittämään katsomoon poikien iloista ja vauhdikkasta peliä.

4.11.

Maanantain harjoituksista tuli jobin postia, kun joukkueen "poliisinakin" tiedetty kovaotteinen puolustaja muljautti nilkkansa. Lääkärissä käynti paljasti totuuden. Onneksi selvittiin venähdyksellä. Edessä parin viikon huili. Toivottavasti se riittää, että soturi saadaan Ylöjärven turnaukseen mukaan. Siellä nimittäin tarvitaan tätä taistelijaa luutimaan omaa päätä, kun vastaan asettuu mm. Tampereen Icehearts. Joukkue on esittänyt kahdessa aiemmassa turnauksessa niin kyseenalaisia otteita, että heikompaa hirvittää. 

24.11.

Kolmen viikon pelitauolta palattiin tositoimiin Ylöjärvellä lauantaina 21.11. Tuo aika tietenkin treenattiin kovaa ja laadukkaasti, tosin hieman vajaamiehisenä, kun joukkueen liukasliikkeinen laituri satutti koulun fysiikan tunnilla varpaansa. Empiirinen tutkimus koki kovan kolauksen, jonka vuoksi tuli harjoittelutaukoa viikon verran. Valmentajaa hieman kylmäsi, saadaanko alavartalovammat (ks. ed. uutinen) kuntoon ennen Ylöjärven pelejä. Puolustajan mystinen vamma ei parantunut toivotussa ajassa.

Nuhaakin oli liikkeellä, joten joukkue kutistui kahdeksaan pelaajaan. Edellisenä iltana alkoi viestirumba, mistä lisää pelaajia. Joukkueen johto muisti syksyn turnauksen ja siellä hyviä otteita esittäneet 09- pojat. Sieltä saatiinkin kolme apuria. 

Aamun ensimmäinen peli Ylöjärven Palloa vastaan. Pisteet Pälkäneelle hoidettiin rutiinilla 6 - 2. Ottelusta ei jäänyt oikein muuta mieleen kuin lopputulos, niin peruspeliä, vailla sen kummempia hienouksia. Riittävä määrä maaleja ja tiivis puolustuspeli. Siinäpä tärkeimmät. Liekö ajatukset olleet päivän toisessa ottelussa. 

Se pelattiin tunnin tauon jälkeen Tampereen Iceheartsia vastaan. Tuota värikästä ja persoonallista, jopa hurjan maineen saanutta joukketta vastaan. Alku oli murskaava. Ensimmäiseen minuuttiin mahtui kolme vapaalyöntiä Lujalle ja yksi takaiskumaali. Peli oli kovaa kamppailua, siis todella kovaa. Ennen kuin Lujan pojat pääsivät peliin kiinni, oli vastustaja karannut jo 3 - 0 johtoon. Tuo johto piti loppuun asti, vaikka kertaalleen päästiin jopa maalin päähän. Tuttuun Luja tyyliin pojat painoivat hyökkäyksiä Iceheartsin päätyyn antaen näytteitä mailan käsittelystä ja käytöstä hienoihin syöttöihin ja koviin laukauksiin, tarkkoja ne eivät tällä kertaa olleet. Ja olihan Icerheartsin maalivahtikin aika hyvä. Niin ne nuoret vahvistukset. Jäivät ilman tehopisteitä, mutta pelasivat muuten hyvin ja ennen kaikkea uskalsivat pelata. Lisää pelejä luvassa.

Koronarajoitukset kovenevat, mutta juniorit säästyvät, toistaiseksi. Harjoittelu jatkuu normaalisti. Seuraava turnaus pelataan Kaupin sport centterissä, kun joulukalenterin luukuista on puolet avattu. TFT ja Pirkat yrittävät laittaa tuolloin kapuloita Lujan rattaisiin. Tämän jälkeen on kohdattu lohkon kaikki joukkueet kertaalleen. 

6.12.

Pahin pelko sitten toteutui. Korona villiintyi ja pisti tauolle kaikki aluesarjat. 12. päivä piti olla turnaus, se luonnollisesti siityi jonnekin kevääseen. Samoin harjoittelua vaikeutettiin sulkemalla liikuntahalli. Maanantaina 30.11. päästiin vielä harjoittelemaan. Pelailtiin pienessä kaukalossa. Maalintekoon lisättiin haastetta, kun maalivahtien vartioitavaksi laitettiin pienemmät maalit. Treenien jälkeen oli havaittavissa haikeutta, kuinka kauan tämä tauko kestää? Jouluun asti nyt ainakin. Toiveissa tietenkin on, että harjoittelu voisi jatkua heti joulun jälkeen. Vuoden vaihteen jälkeen olisi kalenteriin merkattu kotiturnaus. Jos tilanne jatkuu pahana, kevät koittaa pelien osalta tiiviinä. 

9.2.2021

Joukkueen kirjeenvaihtaja on herännyt horroksesta. Kaksi kuukautta on kierähtänyt ja vuosikin siinä ohessa. Uusi vuosi ei ole alkanut hyvissä merkeissä, vaikka sitä kuinka rakettien paukkuessa toivoteltiin. Korona jyllää ja muuttuu ja sitä myöten vaikeuttaa kauden läpi viemistä. Edellisestä sarjapelistä on jo tovi vierähtänyt. Onneksi on nyt kuitenkin päästy jo kuukausi treenaamaan. Treeni-into on ollut mahtavaa!! Joukkuehenki on entisestään parantunut. Väki vähenee, pidot paranee. Siitäkö se sitten johtuu? Mene ja tiedä, mutta pienessä porukassa treenaminen on ainakin tehokasta. Joukkue on edelleen hyvin motivoitunut, jossain tulevaisuudessa kuitenkin siintää seuraava peli. Kalenterissa kohdassa 7.3. 

Vappuviikko 2021

Eipä ole paljon uutisia pelirintamalta. Kausihan loppui jo ajat sitten. Käydään vähän pitämässä pallotuntumaa, kun taas saadaan. Lisää pelaajia haetaan joukkueeseen, jotta saatais jatkaa tätä hienoa harrastusta. Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä jojoon. Yhteystiedot löytyy tästä ihan läheltä. 

p.s. Munkki päivässä pitää suupielet sokerissa... 

14.5.

Sb Lujan 06 joukkue on taas päässyt harjoittelemaan pienellä ydinryhmällään. Pienpelit ovat tulleet tutuksi tämän kevään aikana. Mikä on kieltämättä kehittänyt poikien peliä huimasti. Päästäisiimpä kokeilemaan "isossa laatikossa" mitä nyt osataan. Syyskuun alussa odottaa TFT- cup, johon on jo vähän katseita suunnattu.

Sarjakausi 2021 - 2022 on alkanut ja sarjoihin ilmoittautumiset alkavat olla ajankohtaisia. Valtakunnalisen sarjan osalta juna meni ohi, emme saaneet vahvistuksia.