Joukkueen uutisarkisto 

19.9. 2021

Uutistoimitus on viettänyt hiljaiseloa kesän ja syksyn, mutta koitetaan skarpata, kun pelikausi on pian käsillä. Pelaajatilanne muuttui kesän lopulla dramaattisesti, kun kolme pelaajaa laittoi säbämailat naftaliiniin. Sarjaan kuitenkin ilmoittauduttiin, vaikka porukka kutistui 7:ään pelaajaan. Onneksi saatiin yksi paluumuuttaja 08- joukkueesta. 

Muutama viikko sitten tuli viestiä Sahalahdesta. Sieltä tiedusteltiin mahdollisuutta treenata joukkueessa, jopa pelata. Ongelma vain oli kahden vuoden yli-ikäisyys. Viesti liittoon ja tiedustelua, olisiko mahdollisuus saada poikkeuslupa. Vastaus oli; kannattaa yrittää. Ennakkotapauksia löytyi kuulemma menneiltä vuosilta. Ja hyvinhän siinä lopulta kävi. Saimme hyvän vahvistuksen. Poikkeuslupa myönnettiin. Taitaa olla liitossakin vähän paniikkia, kun pelaajat ja joukkueet ovat alkaneet vähentyä koronan takia. Hyvä vain, että saadaan halukkaille pelipaikkoja, vaikka sitten tällä tavoin.

Joukkue on pieni, mutta treeni-into on ollut kova ja kauteen valmistautuminen hyvällä tasolla. Osa pelaajista on jopa päässyt treenaamaan Sb Lujan edustusjoukkueen mukana. Pojat on otettu siellä hyvin vastaan. Poikien ärhäkät otteet ovat miellyttäneet myös päävalmentajaa. Saa nähdä, koska joku pojista saa tulikasteensa miesten sarjassa (3.Div.). P16 haastajasarjan avaus on Kostia Areenalla 9.10. 

14.10.2021

Sarjakausi avattiin lauantaina 9.10. Kostia Areenalla. Alkuviikosta vielä oli kaksi soturia toipilaana. Se aiheutti etukäteisjännitystä enemmän, kuin itse pelit. Joukkueen pelaajatilanne kauden alussa on maalivahti ja kahdeksan kenttäpelaajaa. Farmijoukkue 08/09 joukkueellakin oli samaan aikaan oma turnaus, joten sieltä ei apuja peleihin saatu. Kahvio saatiin myös avattua tauon jälkeen. Siinäkin riitti arpomista, mitä myydään ja miten paljon. Kuinka paljon ihmisiä on liikkeellä? Huoli haihtui nopeasti Areena suorastaan pullisteli ihmisiä. Kaikki selvästi halusivat tätä, että urheilu vapautuu. Kaikki pelaajat, toimitsijat ja vanhemmat nauttivat silmin nähden.

Lujan ensimmäinen ottelu LeKiä vastaan oli kuin toisinto viime syksyltä. Tasaista vääntöä, päästä päähän menoa. Luja hukkasi lukuisia maalipaikkoja, joilla pisteet olisi saatu jäämään Pälkäneelle. Vastaavasti LeKi rankaisi muutamasta virheestä ja puolusti hyvin. Vieraat olivat piirun verran parempia lukemin 7 - 5, joista viimeinen tehtiin tyhjään rysään Lujan hakiessa vimmatusti tasoitusta. Lujan Yhdeksän soturia taisteli urhoolisesti loppuun asti ja saivat vastustajan kunnioituksen osakseen. Eräs LeKin pelaaja totesi pelin loputtua, kuinka he olivat vaihtopenkillä ihmetelleet, miten Luja jaksoi sellaisella tempolla ja juoksumäärällä pelata koko pelin. Harvinaista näissä peleissä, että vastustajalta saa tuollaista kunnioitusta. 

Toiseen otteluun tuli vastaan aina arvaamaton Icehearts. Pelin alkuun tuli heti kaksi rangaistuslaukausta. Icehearts tuhri oman mahdollisuutensa ohilaukaukseen. Luja onnistui omassa yrityksessään, pallo komeasti yläpessään. Siihen päälle pari maalia ja 3 - 0 johdossa erätauolle. Peli oli siisti ensimmäisen erän osalta. Toinen erä alkoi unisesti. Pikkuhiljaa Icehearts kipusi rinnalle ja ohi. Erän puolivälissä Luja iski pari maalia. Erätauolle 5 - 4 johdossa. Toinen erä oli myös siistiä peliä. Kolmannen erän alkuun heti kylmä suihku. Heti seuraavaan vaihtoon kuitenkin nopea kuittaus. Seuraavan viiden minuutin aikana Luja latoi vielä kolme maalia ja peli oli ratkaistu. Yksi maali annettiin alivoimalla pelin lopussa, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Luja hallitsi pelin kolmatta erää ja ansaitsi voiton. Pelin kolmaskin erä oli siistiä peliä. 

Pelit jatkuvat 30.10.Lempäälässä. Sinnekin joudutaan lähtemään ilman farmipelaajia. 

12.11.2021

Uutistoimitus on vähän laiskotellut. Kaikkea on sattunut ja tapahtunut viimeisen kuukauden aikana. Palataan heti kärkeen edelliseen turnaukseen Lempäälässä. Lujan P16 soturijoukko joutui lähtemään siipirikkoisena. Joukkueen kolmossentteri oli kuumeen kourissa kotona. Matkaan siis lähdettiin seitsemällä kenttäpelaajalla ja maalivahdilla, kun farmijoukkueellakin oli oma turnaus Sb Lujan kotipyhätössä. 

Ensimmäinen peli pelattiin TFT:tä vastaan. Tähän tietysti sopisi vanha klisee vaikkapa "talvisodan hengestä". Vastustaja oli lukumääräisesti ylivoimainen, mutta ei osannut sitä hyödyntää. Luja otti alusta lähtien pelin ohjia mailoihinsa. Lujan soturit vetäytyivät välillä poteroihin, iskeäkseen sitten pitkillä pystysyötöillä vastustajan selustaan, kuin kaukopartiomiehet konsanaan. Simo Häyhän lailla Lujan tarkka-ampujat osuivat kohteeseen, pitäen vastustajan kurissa ja aina hieman takamatkalla. Ottelu päättyi maalin erolla Lujan soturien eduksi. "Välirauhan" koittaessa vetäydyttiin korsuun nauttimaan virvokkeita ja lepäilemään ennen seuraavaa taistelua. Se olisi väistämättä edessä... 

Taistelu jatkui pirkkalaisia (ei niitä viimeisiä) vastaan. Muutama vuosi on edellisestä Pirkat- kohtaamisesta kulunut. Taas oli vastustajalla mies ja myös naisylivoima. Ottelun kuva oli aikalailla edellisen ottelun kaltainen. Ei tähän, ei oteta enää sotavertauksia. Lukijat luulevat toimittajaa vielä sotahulluksi. Pirkat yritti vähän kovemmalla karvauksella, kuin TFT, horjuttaa Lujaa. Turhaan, pallo pysyi hyvin hallussa. Vastustajaa juoksutettiin ja pyöritettiin. Pirkat sai ottelun alkuun nopean maalin, mutta siihen vastustajan ilonaiheet oikeastaan jäivät. Ansaittu 5 - 2 voitto ja pisteet Pälkäneelle. Neljän sarjapisteen ansiosta Luja siirtyi sarjakärkeen.

12.11.2021

Tiistai 9.11. pelattiin harjoitusottelu Valkeakosken Weikkoja vastaan. Ottelua oli pari kertaa siirrtetty eri syistä. Näin jälkikäteen, olisi pitänyt jättää pelaamatta. Ottelu alkoi räväkästi kotijoukkueen hienokseltaan hallitessa. Muutama tuomarin vihellys kummastutti ja mielen sopukoihin alkoi hiipiä ajatus; toivottavasti ei... Ottelun tuomari, kun oli kotijoukkueen valmentaja. Pelitapahtumista huokui aavistuksen kotiinpäin veto. Lujan fanijoukon kommentoidessa muutamaa tuomiota ja kehottaessa "tuomaria" olemaan tasapuolisempi, saivat he julman katseen ja kehotuksen olla hiljaa. Weikot livahti 7 - 3 johtoon kolmannen erän aluksi, peli näytti selvältä. Mutta mitä vielä, Lujan soturijoukko, jota oli vahvistettu kolmella Farmipelaajalla alkoivat vimmatun kirin. Päästiin jo maalin päähän, kunnes rysähti. Lujan Kapteeni jyrättiin selästä päätyseinään. Se oli siinä! Koko peli oli pelattu vankilasäännöillä. Tuo oli viimeinen pisara. Lujan valmentaja heitti muutaman kommentin tuomarille ja vei joukkonsa turvaan. Kenttä jätettiin ennenkuin loppusummeri soi. Ei voi tietää olisko kiri vienyt voittoon, mutta ihan sama, ketään ei satuteta. Harjoitusotteluissakin pitäisi olla liiton tuomarit, niin me teemme Pälkäneellä. Kun mennään periaatteella "teen itse ja säästän", siitä ei aina hyvää seuraa.

6.12.2021

Varmaankin pitäisi muuttaa otsikko historia- osioksi, kun kestää tuo uutisten kirjoittaminen niin kauan. 14.11. pelattiin turnaus Tenniskeskuksella Tampereella. Alku oli taas pieni koettelemus Lujan sotureille. Aiemmin tulleet joukkueet olivat vallanneet kaikki pukuhuoneet. Niin kuin korpisoturit konsanaan joukkue perusti leirin luovuudella. Tennishallin katsomosta löytyi hyvin tilaa. Joukkue oli terve ja valmiina iskemään ensimmäisen vastustajan, LeKin kimppuun. Ensimmäinen kohtaaminen kotipyhätössä oli päättynyt 6 -4 tappioon. Oli revanssin paikka. Alusta lähtien Luja otti kentän ja pallon haltuun. Tasaisella rummutuksella iskettiin ensimmäisessä erässä taululle 4 -0 johto. LeKi oli aivan eri joukkue, kuin edellisessä kohtaamisessa. He eivät missään vaiheessa päässeet Lujan vauhtiin mukaan. Joukkue otti runsaasti jäähyjä, joista Lujan Soturit rankaisi armotta. Kuudesta yv:sta viisi maalia! Peli hieman tasaantui loppua kohti, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Pisteet Pälkäneelle tuloksella 11 - 6.

Tunnin tauon jälkeen kohdattiin Icehearts. Taas oli jännitystä ilmassa, kuinka rajuksi peli menisi. Ennen ottelua pieni palaveri tuomareiden kanssa. He olivat hyvin kartalla Iceheartsin pelityylistä. Peli oli ihan siisti. Vastustaja otti neljä jäähyä, mutta ei ylilyötejä. Peli alkoi Lujan kannalta nihkeästi. Icehearts teki avausmaalin. Se toimi herätyksenä. Luja tykitteli kuusi maalia putkeen ja game over. Loppupeli tehtiin maaleja tasatahtiin. Lopputulos selkeä 10 - 6 Lujalle. Sarjajohto turnauksen jälkeen vankistui.

Joukkueenjohto sai ilouutisia illalla. Pelejä oli tullut vaivihkaa katselemaan yksi pelaamisen lopettanut entinen KU-68:n pelaaja. Hän vakuuttui niin paljon Lujan otteista, että pelaamisen kipinä roihahti ilmiliekkiin. Yhteydenotto johti sopimukseen välittömästi. Uusi soturi ilmoittautui palvelukseen heti seuraavissa treeneissä maanantaina.

21.1.2022

Vuosi on vaihtunut ja korona ei helpota. Onneksi saadaan treenata ja pelata. 12.12. oli edellinen turnaus. Saaliina oli 3 pistettä. Joukkueessa esiintyi pari uutta pelaajaa. Sahalahden vahvistus oli heti ensimmäisessä pelissään ilmiliekeissä. Tehot 2 + 1 ja 12 minuuttia jäähypenkillä. Aika vakuuttavaa. Saatiinko hänestä uusi "poliisi"? No eipä kai sentään. Käytöskymppi tuli, kun tuomarit eivät ymmärtäneet sahalahtelaista tanssityyliä maskipelaamisessa. Myös farmista nostetut neljä pikkusoturia olivat pelipäällä. Pisteillä eivät hirveästi päässeet mässäilemään, (yksi syöttöpiste kuitenkin) mutta peli-into oli vaikuttavaa.

Seuraavat pelit piti pelata Toijalan parketilla, mutta Akaan tiukka koronavalvonta esti pelaamisen. Pelit siirrettiin Spiral hallille. Vastustajille on luvassa kylmää kyytiä, jos yhtään peilaa parin viime viikon harjoituksiin. Vauhti ja otteet reikäpallon kanssa ovat olleet hyvällä tasolla.

Kevään tähtäimessä lopputurnauksen ohella on myös TFT- turnaus. Turnauksen järjestäjältä saatiin vihreää valoa anomukselle y- pelaajille. Siis kaksi vuotta yli-ikäisille!! Jos koronasta jotain hyvää, niin liitto ainakin ja näköjään muutkin turnausjärjestäjät löysäävät sääntöjään. 

24.1.2022

Lauantain turnaukseen oli valmistauduttu hyvin. Kokoonpano eli vielä pelipäivän aamuna, kun farmijoukkueen puolustajalupaus oli Sappeen slalomrinteessä kylmettänyt itsensä. Harjoitusvahvuudesta oli koko viikon ollut pois kaksi pelaajaa. Kaksi kentällistä saatiin kuitenkin askiin. Ensimmäinen peli Iceheartsia vastaan piti olla läpijuoksu. Mutta kuinkas kävikään? Heillä oli pieniä vipeltäjiä myös nostettu täydentämään kokoonpanoa. Kahden erän jälkeen oltiin tasatilanteessa 4 - 4. Todella tasaista ja vauhdikasta peliä. Icehearts pelasi ehdottomasti parhaan pelinsä. Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla vastustaja sai rangaistuslaukauksen, jonka Lujan veskari torjui tyylikkäästi. Tämä taisi olla ottelun kulminaatiopiste. Alle minuutti ja pallo oli Iceheartsin verkossa. 5 - 4 Lujalle. Kuudes maali taittoi kamelin selän, kun pienestä kulmasta ammuttu laukaus painui yläkulmaan. Lopussa vielä numeroita siistittiin parilla maalilla. 8 - 4 pisteet Pälkäneelle.

Toisessa pelissä vastaan tuli LeKi. Ja tulikin tuulispäänä. Lujan soturit ajettiin ahdinkoon jopa omassa päässä. Pelinrakentelu alkoi tökkiä ja omat hyökkäykset tukahtuivat keskialueen heikkoon peliin. LeKi käänsi nopeasti hyökkäykset ja iski murhaavalla teholla maaleja. Toisen erän viimeisen viisiminuuttisen lähtiessä käyntiin Luja oli takaa-ajajana 7 - 2 tilanteessa. Erän loppuun saatiin hyvä kiri kolmen maalin kautta ja taas olitiin pelissä mukana. Kolmannessa erässä tehtiin maaleja vuorotahtiin. Ajassa 43:23 päästiin jo maalin päähän ja aikaa oli riittävästi tasoitukseen ja jopa voittoon. Lopussa  maalivahti pois ja hakemaan tasoitusta. Se kuitenkin tyrehtyi ottelun lopussa jäähyyn ja vastustajan tekemään maaliin. 10 - 8 tappio. LeKin valmentajalta tuli kehut ja hämmästelyt pelin jälkeen Lujan sitkeydestä. Sieltä se joukkue  taas tuli pelin lopussa... melkein tällä kertaa. Taistelu lohkovoitosta jatkuu Lempäälässä 19.2. 

5.3.2022

Maailma on muuttunut sitten edellisten uutisten. Koronarajoitukset on purettu ja kansa voi täyttää katsomot. Putler sekoilee Ukrainassa. Toivottavasti tämä ei muutu pahemmaksi. No mennäänpä asiaan.

Lempäälän turnaus pelattiin vielä tyhjille katsomoille. Ja Luja lähti taas kerran vajaalla rosterilla. Se ei vaikuttanut yhtään ensimmäisessä ottelussa Pirkkalaa vastaan. Luja pyöritti hyvällä syöttöpelillä ja kovalla liikkeellä taululle tylyt lukemat 10 - 1. 

Toinen ottelu oli sitten vaikeampi, taas kerran. TFT karkasi 3 - 0 johtoon ensimmäisen kympin aikana. Kavennus erän loppuun, mutta vielä yksi takaisku ja erätauolle 1 - 4 tappiolla. Toisessa erässä TFT siirtyi 1 - 5 johtoon. Huonolta näytti ja epätoivo alkoi vallata mieliä. Väsymys iskee vääjäämättä, kun pienellä rosterilla pelataan. Sitten kaivettiin luonne esiin. Näissä tilanteissa ollaan oltu monta kertaa aiemminkin. Kaksi nopeaa maalia ja oltiin kahden maalin takana. Aikaa runsaasti. Sitten kylmä suihku. 6 - 3. Eikun uudestaan kiri päälle. Viimeinen 5 minuuttinen oli vahvaa painetta vastustajan maalille. Kavennus maali. Maalivahti pois pariin otteeseen. Viimeisellä minuutilla kavennus. Enää maali eroa, mutta TFT kestää Lujan vyöryn ja ottaa kauden avausvoiton Lujasta. Taas yksi esimerkki, että nämä soturit eivät luovuta ennen loppusummeria. Materiaalin kapeus antaa vastustajille mahdollisuuden pärjätä Lujaa vastaan. 

Joukkueelle on koitettu saada uusia ja kovia joukkueita harjoitusvastustajaksi. Urbans/ Steelersin kilpasarjajoukkuetta yritettiin saada pelaamaan, mutta sieltä joukkueenjohtaja ilmoitti tylysti, että kannattaa arvioida oman joukkueen tasoa vähän paremmin, eikä lähteä haastamaan kilpa/sm- sarjan joukkueita. Että sellasta ylimielisyyttä. No tämä ei ollut uutta, kun syksyllä koitettiin saada Classicin vastaavaa porukkaa, sieltä ei vaivauduttu edes vastaamaan. Sitten kokeiltiin vanhaa tuttua Riihimäen Panthersia. Siellä innostuttiin ajatuksesta. Koronarajoitukset vaan haittasivat ottelun järjestämistä. 28.2. se kuitenkin saatiin pelattua. Riihimäen urheilutalo lähes pullisteli yleisöä, kun Luja ja Panthers ottivat mittaa toisistaan. Lähtökohtana oli, että Luja on haastajasarjassa ja Panthers kilpasarjassa. Epäreilu lähtötilanne. Näin varmasti ajateltiin. Kotijoukkueella kolme mv:tia ja neljättä ketjua pelaajia Lujan kymmentä pelaajaa vastaan. Vauhti pelissä oli alusta asti kova. Tila ja aika oli vähissä. Kovaa kamppailua ja neljä maalia. Peli 1. erän jälkeen Lujalle 4 - 0. Toisen erän alkuun Panthers kavensi, mutta Luja kuittasi parilla maalilla. Kolmas erä tasaista vääntöä. Luja voitti ottelun lopulta 6 - 3. Jää arvailujen varaan, kumpi joukkue on väärässä sarjassa.

9.4.2022

Kauden toinen kotiturnaus oli ohjelmassa 20.3. Turnauksessa oli mahdollisuus varmistaa lopputurnauspaikka. Avausottelussa vastassa oli Icehearts. Voitto tässä pelissä varmistaisi kauden minimitavoitteen. Alku oli terävä. Alle viiteen minuuttiin 2 - 0 johtoon. Sitten tapahtui jotain kummallista. Icehearts alkoi viedä ottelua ja siirtyi vaivihkaa johtoon ja sinnitteli kaksi erää edellä Lujan välillä tullessa tasoihin. Puolustuspeli alkoi kummasti rakoilla. Vastustajalle hukattiin palloja keskialueella, josta he rankaisivat tylysti. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 7 - 7. Sitten palattiin normaaliin. Luja paukutteli neljä maalia ja ottelu hoidettiin lopulta kunnialla ja tavoite saavutettiin. 

Iltapäivän pelissä vastaan tuli LeKi, joka voitolla varmistaisi käytännössä runkosarjan voiton. LeKi rallatteli selkeään voittoon 11 - 7. Luja johti ottelua vain tehdessään ottelun avausmaalin. Ottelusta ei juurikaan mitään muistikuvaa jäänyt, siinä vain oltiin yksinkertaisesti huononpia. Viimeinen turnaus pelataan Toijalan parketilla. turnaus siirretäänkin Idea Parkin Bläk boksiin. Eiku vielä kerran takas Toijalaan. Ihmeellistä säätöä. Lujassa kerettiin jo riemuita ja nostaa lippu salkoon, ettei tarvitse parketilla pelata. Kuun lopussa odottaa lopputurnaus, jossain länsirannikolla. 

13.4.2022

Viimeinen turnaus Toijalassa hoidettiin näytöstyyliin. Sarjan kakkospaikka varmistui, LeKi päivän ensimmäisessä ottelussa voitti kotijoukkue Fumblersin. Joukkue valmistettiin otteluun täysin uudella tavalla. Oman pelin korostaminen ja pelisysteemien kertaus jätettiin suosiolla ja keskityttiin analysoimaan edellisillan liigan välieräotteluita. Tästä hurmioituneena Lujan soturit pistivät armottoman rallin päälle Toijalan parketilla. Kärsijäksi joutui Pirkat Pirkkalasta. Ensimmäisessä erässä hurjasteltiin 6 - 1 johtoon. Toisessa erässä ero kasvoi 10 -1:een. Erätauolla arvuuteltiin, saataisiinko peli poikki ennen aikojaan. Sitä ei lähdetty tosissaan hakemaan, vaan koitettiin saada parille farmista nostetulle pelaajalle ensimmäiset maalit. Yritys oli kova ja toinen heistä sai palkinnon, kun onnistui tekemään maalin, ensimmäisen Lujan sotureissa. Toinen ei päässyt ylärimaa lähemmäs. Harmi, niin lähellä. 

Toinen peli kotijoukkue TFT:tä vastaan alkoi tasaisesti, jopa hieman kyttäillen. TFT piti palloa ja pelaili maltilla. Lujan puolustus kesti yritykset. Erän loppupuolella iskettiin hieman muutetulla yv- kuviolla 1 - 0 ja minuutti myöhemmin 2 - 0. Pikkuhiljaa maali kerrallaan, Luja karkasi vastustajalta. Harmittavasti nollapeli mureni minuutti ennen pelin loppua potkumaalilla. Puolustuspelaaminen oli kauden parasta. Vastustajalle ei yhtään ylivoimahyökkäystä. Saivat he yhden rankkarin, mutta eivät siitä maalia.

Nyt sitten vaan odotellaan, koska päästään pelaamaan seuraavan kerran. Loppuhuipentumasta ei ole kuulunut mitään. Tätä kirjoittaessa siihen on aikaa kymmenen päivää. Joku mättää pahasti. Kyllä nämä olisi pitänyt olla selvillä jo hyvissä ajoin.

Ensi kauden joukkuetta on alettu myös vaivihkaa kasailla. Seuran pelaajia on pelannut pari edellistä kautta PIskussa, Hattulassa. Värväysosasto on saanut hieman kryptisiä "kai mää voisin tulla"- tyyppisiä vastauksia. Siksi, vaikka kausi on  vielä kesken, pelaamme torstaina 14.4. Kostia Areenalla harjoitusottelun KooVeen P16 joukkuetta vastaan. Tämä porukka kurvaili P16 1.divisioonaa menneellä kaudella. Uudet, mahdolliset vahvistukset, pääsevät kokeilemaan sotureiden peliä.