Joukkueen uutisia

19.9. 2021

Uutistoimitus on viettänyt hiljaiseloa kesän ja syksyn, mutta koitetaan skarpata, kun pelikausi on pian käsillä. Pelaajatilanne muuttui kesän lopulla dramaattisesti, kun kolme pelaajaa laittoi säbämailat naftaliiniin. Sarjaan kuitenkin ilmoittauduttiin, vaikka porukka kutistui 7:ään pelaajaan. Onneksi saatiin yksi paluumuuttaja 08- joukkueesta. 

Muutama viikko sitten tuli viestiä Sahalahdesta. Sieltä tiedusteltiin mahdollisuutta treenata joukkueessa, jopa pelata. Ongelma vain oli kahden vuoden yli-ikäisyys. Viesti liittoon ja tiedustelua, olisiko mahdollisuus saada poikkeuslupa. Vastaus oli; kannattaa yrittää. Ennakkotapauksia löytyi kuulemma menneiltä vuosilta. Ja hyvinhän siinä lopulta kävi. Saimme hyvän vahvistuksen. Poikkeuslupa myönnettiin. Taitaa olla liitossakin vähän paniikkia, kun pelaajat ja joukkueet ovat alkaneet vähentyä koronan takia. Hyvä vain, että saadaan halukkaille pelipaikkoja, vaikka sitten tällä tavoin.

Joukkue on pieni, mutta treeni-into on ollut kova ja kauteen valmistautuminen hyvällä tasolla. Osa pelaajista on jopa päässyt treenaamaan Sb Lujan edustusjoukkueen mukana. Pojat on otettu siellä hyvin vastaan. Poikien ärhäkät otteet ovat miellyttäneet myös päävalmentajaa. Saa nähdä, koska joku pojista saa tulikasteensa miesten sarjassa (3.Div.). P16 haastajasarjan avaus on Kostia Areenalla 9.10. 

14.10.2021

Sarjakausi avattiin lauantaina 9.10. Kostia Areenalla. Alkuviikosta vielä oli kaksi soturia toipilaana. Se aiheutti etukäteisjännitystä enemmän, kuin itse pelit. Joukkueen pelaajatilanne kauden alussa on maalivahti ja kahdeksan kenttäpelaajaa. Farmijoukkue 08/09 joukkueellakin oli samaan aikaan oma turnaus, joten sieltä ei apuja peleihin saatu. Kahvio saatiin myös avattua tauon jälkeen. Siinäkin riitti arpomista, mitä myydään ja miten paljon. Kuinka paljon ihmisiä on liikkeellä? Huoli haihtui nopeasti Areena suorastaan pullisteli ihmisiä. Kaikki selvästi halusivat tätä, että urheilu vapautuu. Kaikki pelaajat, toimitsijat ja vanhemmat nauttivat silmin nähden.

Lujan ensimmäinen ottelu LeKiä vastaan oli kuin toisinto viime syksyltä. Tasaista vääntöä, päästä päähän menoa. Luja hukkasi lukuisia maalipaikkoja, joilla pisteet olisi saatu jäämään Pälkäneelle. Vastaavasti LeKi rankaisi muutamasta virheestä ja puolusti hyvin. Vieraat olivat piirun verran parempia lukemin 7 - 5, joista viimeinen tehtiin tyhjään rysään Lujan hakiessa vimmatusti tasoitusta. Lujan Yhdeksän soturia taisteli urhoolisesti loppuun asti ja saivat vastustajan kunnioituksen osakseen. Eräs LeKin pelaaja totesi pelin loputtua, kuinka he olivat vaihtopenkillä ihmetelleet, miten Luja jaksoi sellaisella tempolla ja juoksumäärällä pelata koko pelin. Harvinaista näissä peleissä, että vastustajalta saa tuollaista kunnioitusta. 

Toiseen otteluun tuli vastaan aina arvaamaton Icehearts. Pelin alkuun tuli heti kaksi rangaistuslaukausta. Icehearts tuhri oman mahdollisuutensa ohilaukaukseen. Luja onnistui omassa yrityksessään, pallo komeasti yläpessään. Siihen päälle pari maalia ja 3 - 0 johdossa erätauolle. Peli oli siisti ensimmäisen erän osalta. Toinen erä alkoi unisesti. Pikkuhiljaa Icehearts kipusi rinnalle ja ohi. Erän puolivälissä Luja iski pari maalia. Erätauolle 5 - 4 johdossa. Toinen erä oli myös siistiä peliä. Kolmannen erän alkuun heti kylmä suihku. Heti seuraavaan vaihtoon kuitenkin nopea kuittaus. Seuraavan viiden minuutin aikana Luja latoi vielä kolme maalia ja peli oli ratkaistu. Yksi maali annettiin alivoimalla pelin lopussa, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Luja hallitsi pelin kolmatta erää ja ansaitsi voiton. Pelin kolmaskin erä oli siistiä peliä. 

Pelit jatkuvat 30.10.Lempäälässä. Sinnekin joudutaan lähtemään ilman farmipelaajia. 

12.11.2021

Uutistoimitus on vähän laiskotellut. Kaikkea on sattunut ja tapahtunut viimeisen kuukauden aikana. Palataan heti kärkeen edelliseen turnaukseen Lempäälässä. Lujan P16 soturijoukko joutui lähtemään siipirikkoisena. Joukkueen kolmossentteri oli kuumeen kourissa kotona. Matkaan siis lähdettiin seitsemällä kenttäpelaajalla ja maalivahdilla, kun farmijoukkueellakin oli oma turnaus Sb Lujan kotipyhätössä. 

Ensimmäinen peli pelattiin TFT:tä vastaan. Tähän tietysti sopisi vanha klisee vaikkapa "talvisodan hengestä". Vastustaja oli lukumääräisesti ylivoimainen, mutta ei osannut sitä hyödyntää. Luja otti alusta lähtien pelin ohjia mailoihinsa. Lujan soturit vetäytyivät välillä poteroihin, iskeäkseen sitten pitkillä pystysyötöillä vastustajan selustaan, kuin kaukopartiomiehet konsanaan. Simo Häyhän lailla Lujan tarkka-ampujat osuivat kohteeseen, pitäen vastustajan kurissa ja aina hieman takamatkalla. Ottelu päättyi maalin erolla Lujan soturien eduksi. "Välirauhan" koittaessa vetäydyttiin korsuun nauttimaan virvokkeita ja lepäilemään ennen seuraavaa taistelua. Se olisi väistämättä edessä... 

Taistelu jatkui pirkkalaisia (ei niitä viimeisiä) vastaan. Muutama vuosi on edellisestä Pirkat- kohtaamisesta kulunut. Taas oli vastustajalla mies ja myös naisylivoima. Ottelun kuva oli aikalailla edellisen ottelun kaltainen. Ei tähän, ei oteta enää sotavertauksia. Lukijat luulevat toimittajaa vielä sotahulluksi. Pirkat yritti vähän kovemmalla karvauksella, kuin TFT, horjuttaa Lujaa. Turhaan, pallo pysyi hyvin hallussa. Vastustajaa juoksutettiin ja pyöritettiin. Pirkat sai ottelun alkuun nopean maalin, mutta siihen vastustajan ilonaiheet oikeastaan jäivät. Ansaittu 5 - 2 voitto ja pisteet Pälkäneelle. Neljän sarjapisteen ansiosta Luja siirtyi sarjakärkeen.

12.11.2021

Tiistai 9.11. pelattiin harjoitusottelu Valkeakosken Weikkoja vastaan. Ottelua oli pari kertaa siirrtetty eri syistä. Näin jälkikäteen, olisi pitänyt jättää pelaamatta. Ottelu alkoi räväkästi kotijoukkueen hienokseltaan hallitessa. Muutama tuomarin vihellys kummastutti ja mielen sopukoihin alkoi hiipiä ajatus; toivottavasti ei... Ottelun tuomari, kun oli kotijoukkueen valmentaja. Pelitapahtumista huokui aavistuksen kotiinpäin veto. Lujan fanijoukon kommentoidessa muutamaa tuomiota ja kehottaessa "tuomaria" olemaan tasapuolisempi, saivat he julman katseen ja kehotuksen olla hiljaa. Weikot livahti 7 - 3 johtoon kolmannen erän aluksi, peli näytti selvältä. Mutta mitä vielä, Lujan soturijoukko, jota oli vahvistettu kolmella Farmipelaajalla alkoivat vimmatun kirin. Päästiin jo maalin päähän, kunnes rysähti. Lujan Kapteeni jyrättiin selästä päätyseinään. Se oli siinä! Koko peli oli pelattu vankilasäännöillä. Tuo oli viimeinen pisara. Lujan valmentaja heitti muutaman kommentin tuomarille ja vei joukkonsa turvaan. Kenttä jätettiin ennenkuin loppusummeri soi. Ei voi tietää olisko kiri vienyt voittoon, mutta ihan sama, ketään ei satuteta. Harjoitusotteluissakin pitäisi olla liiton tuomarit, niin me teemme Pälkäneellä. Kun mennään periaatteella "teen itse ja säästän", siitä ei aina hyvää seuraa.

6.12.2021

Varmaankin pitäisi muuttaa otsikko historia- osioksi, kun kestää tuo uutisten kirjoittaminen niin kauan. 14.11. pelattiin turnaus Tenniskeskuksella Tampereella. Alku oli taas pieni koettelemus Lujan sotureille. Aiemmin tulleet joukkueet olivat vallanneet kaikki pukuhuoneet. Niin kuin korpisoturit konsanaan joukkue perusti leirin luovuudella. Tennishallin katsomosta löytyi hyvin tilaa. Joukkue oli terve ja valmiina iskemään ensimmäisen vastustajan, LeKin kimppuun. Ensimmäinen kohtaaminen kotipyhätössä oli päättynyt 6 -4 tappioon. Oli revanssin paikka. Alusta lähtien Luja otti kentän ja pallon haltuun. Tasaisella rummutuksella iskettiin ensimmäisessä erässä taululle 4 -0 johto. LeKi oli aivan eri joukkue, kuin edellisessä kohtaamisessa. He eivät missään vaiheessa päässeet Lujan vauhtiin mukaan. Joukkue otti runsaasti jäähyjä, joista Lujan Soturit rankaisi armotta. Kuudesta yv:sta viisi maalia! Peli hieman tasaantui loppua kohti, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Pisteet Pälkäneelle tuloksella 11 - 6.

Tunnin tauon jälkeen kohdattiin Icehearts. Taas oli jännitystä ilmassa, kuinka rajuksi peli menisi. Ennen ottelua pieni palaveri tuomareiden kanssa. He olivat hyvin kartalla Iceheartsin pelityylistä. Peli oli ihan siisti. Vastustaja otti neljä jäähyä, mutta ei ylilyötejä. Peli alkoi Lujan kannalta nihkeästi. Icehearts teki avausmaalin. Se toimi herätyksenä. Luja tykitteli kuusi maalia putkeen ja game over. Loppupeli tehtiin maaleja tasatahtiin. Lopputulos selkeä 10 - 6 Lujalle. Sarjajohto turnauksen jälkeen vankistui.

Joukkueenjohto sai ilouutisia illalla. Pelejä oli tullut vaivihkaa katselemaan yksi pelaamisen lopettanut entinen KU-68:n pelaaja. Hän vakuuttui niin paljon Lujan otteista, että pelaamisen kipinä roihahti ilmiliekkiin. Yhteydenotto johti sopimukseen välittömästi. Uusi soturi ilmoittautui palvelukseen heti seuraavissa treeneissä maanantaina.