WFCKU5HH79

AitRista ei ollut Lukolle mitään iloa – ”Tästä ei voi vetää mitään johtopäätöksiä”

24.9.2023

Lukko-Aitolahden Riento 4–0 (25–12, 25–14, 25–14, 25–16)

Kakkossarjassa juhlineella Aitolahden Riennolla oli kova halu näyttää tasonsa Luja-Lukolle, mutta valitettavasti se jäi puheiden tasolle.

Monet tamperelaispelaajat vetäytyivät Lukon ykkössarjakenraalista syystä ja toisesta, vaikka ottelun ajankohta oli sovittu jo kesähelteillä.

Näin lauantainen kamppailu ei palvellut pälkäneläisisäntää läheskään sillä tavalla kuin sopi odottaa.

– Tämän pelin perusteella ei vetää mitään johtopäätöksiä tulevaa sarja-avausta ajatellen. Katsotaan Savonlinnassa, miten homma toimii, Lukon valmentaja Jussi Heino tuumi.

Lukko matkustaa kovana kotijoukkueena tunnetun East Volleyn vieraaksi ensi sunnuntaina.

Heino muotoili sanansa harkitusti lauantaisen tapahtuman jälkeen.

– Ei murehdita tätä liikaa. Leiriviikonloppu onnistui muuten erinomaisesti ainakin saunailtaan asti. Toivottavasti siellä ei pudonnut ketään riveistä, Heino tuumi.

Lukon rupeama sisälsi pelin ohella kahdet harjoitukset, palaverin ja päätteeksi rentouttavan löylyttelyn Malm-areenan saunassa.

Kun vastustajan iskukyky oli lievästi sanottuna vajavainen, Heino antoi Lukon nuorisokaartin mellastaa kentällä.

– Oli tarkoitus tehdä enemmänkin vaihtoja, mutta en raaskinut ottaa poikia sivuun. Heillä oli kauhea into päällä, Heino kehui viitaten ennen kaikkea Jan Kankaaseen ja Aki Tuomivaaraan.

Tuomivaara esiintyi edukseen jo edellisessä harjoitusottelussa Lempo-Volleyta vastaan. Kangas pokkasi nyt Lukon parhaan pelaajan palkinnon takavuosien ottelijasuuruudelta Olli Käenniemeltä.

Rentous ja vapautuneisuus leimasivat koko pälkäneläisjoukkueen otteita.

Heino teroitti ennen ottelua kolmea asiaa – tehokasta syöttöä, viisaita hyökkäysratkaisuja ja järkevää torjuntapeliä. Kaikki toimivat sillä tavalla, kun siihen oli mahdollisuus syksyn ainoassa harjoitusottelussa Kostia-areenalla.

– Reipas syöttö toi hyvää tulosta Lempo-pelin tapaan. Hyökkäyksessä nähtiin monipuolisia ratkaisuja – eikä haettu tulosta pelkällä tuurilla. Torjunnassa oli tarkoitus ottaa vastustajan kovat ratkaisut pois ja poimia rauhallisemmat lyönnit ylös puolustamalla. Homma toimi, Heino summasi.

Energisesti pelannut Jan Kangas palkittiin Lukon parhaana. Kuva: Asko Niemi.