WFCKU5HH79

Alatalo malttoi luopua vihdoin naisista – Lukon hyökkäyskartat veivät yöunet

1.1.2022

Pälkäneläisille tuttu paljukuningas Tuomas Alatalo tuo sunnuntaina uuden seuransa Lempo-Volleyn prameaan Kostia Areenaan.

Valkeakoskelle asettunut valmentajavelho ehti totutella Kuusamon pimeyteen vuodesta 2015 lähtien ja luotsata sikäläistä naisten liigajoukkuetta kahteen eri otteeseen, kunnes oli aika ottaa seuraava askel lentopallotaipaleella.

Tähän asti Alatalo on panostanut koko elämänsä naisiin. Niinpä miesten kaitseminen tuo varmasti omat lisähaasteensa. Toisaalta nyt ei tarvitse pelätä epäsoveliasta kielenkäyttöä treeneissä. Lempon ykkössarjapelaajia voi ryöpyttää rajustikin pelkäämättä äidin yhteydenottoa sanavalintojen pohjalta.

Helppo arvata, että Alatalo kuuntelee tavallista herkemmällä korvalla Lempon pelaajalegendoja – ennen kaikkea Tomi Rumpusta. Muiden ei kannata kuunnella näitä juttuja kovin tarkkaan, koska nämä herrat saattavat suitsuttaa Raision Loimua rajattomasti ja nostaa Kerttulan liikuntahallin maan lentopallopyhätöksi numero yksi.

Tiettävästi Alatalolle tuli uudenvuodenyönä uni silmään poikkeuksellisen myöhään, kun hän tutki Luja-Lukon hyökkäyskarttoja. Se ei ollut sinänsä mikään ihme, sillä pälkäneläispelaajien lyöntisuunnista löytyy ennätysmäärä variaatioita.

Alatalon ja Pälkäneen lentopalloväen välillä on ollut aina lämmin suhde.

Kostia Areenan kyljessä sijaitseva Paelkaene Garden tuli valmentajalegendalle tutuksi sekä katsojan että pelaajan roolissa.

Gardenin teräväkielinen yleisö muistaa elävästi erään perjantai-illan, jolloin samettisorminen passari kiiruhti saliin suoraan LP Kangasalan liigajoukkueen treeneistä. Pelintekijä heitti toppatakkinsa tyynesti penkille, sitoi ripeästi tossunnauhansa, pyöräytti pari kertaa olkapäätänsä ja marssi kentälle rinta kaarella.

Ja auta armias – itsevarmuutta huokunut virtuoosi järjesti heti OrPon kakkossarjajoukkueen hyökkääjään tyhjälle verkolle.

Hölmöjen pälkäneläistorjujien eksyttämiseen ei vaadittu toki ihmeitä, mutta upea temppu nostatti tunnelman kattoon Gardenin maankuulussa päätykatsomossa.

– Minulla on Gardenista vain mukavia muistoja. Olen napsinut sieltä pelkästään voittoja, Alatalo herkutteli taannoin.

Toissa talvena lausunnot olivat paljon maltillisempia, kun LP Kangasala kurmuutti Alatalon luotsaama Woman Volleyta Kostia Areenan liigakamppailussa lukemin 3–0.

– Alatalo on napsinut Kostialta pelkästään tappioita. Pyritään jatkamaan samaa linjaa, Lukon vääräleuka Ville Mattila lohkaisi.

Helpommin sanottu kuin tehty. Kukaan ei muistanut, milloin Lukko on kaatanut Lempon tai sen edeltäjän LeKin viimeksi sarjaottelussa.

Edellisessä kohtaamisessa liippasi lähempää kuin pitkään aikaan, kun Lukko taipui Hakkarissa 1–3 jännittävän lopun jälkeen.

Silloin pälkäneläisvieras pääsi jo hetkittäin Lempon pelaajien ihon alle.

Sunnuntainen kamppailu joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille kiristyneiden koronamääräysten takia.

Mutta ei hätää – Aamulehti näyttää ykkössarjan hegemoniakamppailun selostettuna monikameratuotantona klo 16.

Tunnelmaa luo Vilppulan samettikurkku Jari Naukku-Ahvenjärvi.

Reko Käenniemi (edessä) aiheutti Lempon hyökkääjille paljon vaikeuksia edellisessä kohtaamisessa. Kuva: Rami Myllymaa.