WFCKU5HH79

Daniel Kosonen kiitteli lämpimästi Lukon antamaa tukea – ”Kostialla on ollut aina kotoisa olo”

14.11.2023

Usean vuoden ajan Luja-Lukossa pelannut Daniel Kosonen kiitteli avoimesti pälkäneläisjoukkueen antamaa tukea vieraillessaan sunnuntaisessa Sampo-ottelussa.

– Minua on kohdeltu täällä aina lämpimästi sekä pelaajien että taustajoukkojen taholta. Olen tuntenut itseni tervetulleeksi myös vaikeina aikoina, Kosonen kehui.

Moninkertainen korkeushypyn Suomen mestari palasi hetkeksi synkkään kesään 2021, jolloin hänellä oli paha olo hyvistä tuloksista huolimatta.

– Kun kysyin pelipaikkaa Perkiön Jarilta (Lukon manageri), hän vastasi heti ilman muuta. Kesän edetessä useampi pelaaja pyysi minua mukaan vilpittömästi, Kosonen kiitteli mainiten nimeltä Jere Puolakan, Tomi Perkiön, Miko Köykän ja Vili-Valtteri Helpin.

– He sanoivat, että pitäisi tulla treeneihin mahdollisimman nopeasti. Se lämmitti kovasti. Eikä tämä jäänyt pelkkien puheiden asteelle – minut otettiin vastaan oikeasti lämpimästi.

Lukosta tuli itsensä kanssa kamppailleelle Kososelle tietynlainen turvasatama. Hänestä tuntui aina hyvältä lähteä treenaamaan.

– Pälkäneellä oli koko ajan hauskaa. Siellä meni tiistait, keskiviikot, perjantait ja pelipäivät. Oli mukavaa touhuta lentopallon kanssa ja olla jätkien kanssa. En ehtinyt edes miettiä mitään ikävää.

Kosonen innostui lajista niin kovasti, että otti välillä lentopallon käteensä kotonakin ja meni paiskomaan sitä takapihalle.

Nämä hetket kirkastivat mieltä tuntuvasti ja palauttivat elämänilon.

Niinpä hän tuntee nyt itsensä entistä tasapainoisemmaksi paitsi urheilijana myös ihmisenä.

Tältä pohjalta viime kesänä kypsynyt erikoistumispäätös oli erittäin haastava. Kosonen päätti keskittyä korkeushyppyyn ja siinä kansainväliselle huipputasolle nousemiseen.

– Ei ollut todellakaan helppoa jättää tätä yhteisöä. Täällä on ollut aina kotoisa olo. Useampi jätkä on tuttu jo monen vuoden ajalta. Lisäksi Marko (Järvenpää) ja Juiqen (Jussi Heino) tulivat vielä valmentajiksi. Tarjolla olisi ollut huippuopastusta. Olisin tykännyt varmasti tästä kaksikosta, Kosonen kuvaili.

Hän teki korkeushyppyvalintansa tietoisesti itsekseen.

– En edes kysynyt muiden mielipiteitä.

Onko syksyn mittaan tehnyt mieli lentopallon pariin?

– Yllättävän vähän... Kun katselin sunnuntain peliä, tuli kyllä mieleen, että pystyisin tuomaan kentälle tietynlaista energiaa, Kosonen vastasi.

Kostia Areenan ilmapiiri innosti taas kerran.

– Hallissa oli hyvä pöhinä – sekä kentällä että katsomossa. Oli siistiä seurata tapahtumia katsomon puolelta, vaikka pelissä tuli välillä sekoiluakin.

Kutsuvieraalla oli kunnia palkita ottelun parhaat. Kosonen valitsi Lukon ykköseksi Tomi Perkiön ja Sampon parhaaksi Arttu Lehtimäen.

– Mistä sen ikinä tietää, Kosonen vastasi kysymykseen Lukkoon paluusta joskus myöhemmin.

Daniel Kosonen on viihtynyt Kostialla erinomaisti – niin tälläkin kertaa. Kuva: Asko Niemi.