WFCKU5HH79

Isänpäivän herkkupala – Sampo saapuu Lukon vieraaksi

12.11.2023

Pälkäneläinen isänpäivä huipentuu maukasta lounasta seuraavaan jälkiruokaherkkuun, kun Luja-Lukko ja Pielaveden Sampo kohtaavat ykkössarjan jännityskamppailussa.

Lukko näyttäytyy kotiyleisölle vasta toisen kerran tänä syksynä. Ensiesiintymisestä on kulunut reilu kuukausi. Kisko-kamppailuun ei kannata palata enää millään tavalla.

Sen jälkeen on tapahtunut jo paljon.

Sampo pehmitti viime sunnuntaina East Volleyn ja antoi samalla tuoreen myrskyvaroituksen vastustajille. Sama savonlinnalaisjoukkue kesytti lauantaina kärkijoukkue Oulun Kiskon.

Sampo on käyttänyt säännöllisesti kolmea Savo Volleyn liigapelaajaa farmisopimuksen turvin. Passari Arttu Lehtimäki ja laituri Tiitus Vuori ovat pirkanmaalaiselle lentopalloyleisölle tuttuja kavereita. Kolmantena liiganlenkkinä on ollut ilmava hakkuri Jami Heiskanen.

Lukko ja Sampo ovat kohdanneet yhteisen ykkössarjataipaleensa aikana kuusi kertaa. Pielaveden ylpeys on vienyt kohtaamiset voitoin 4–2.

Lukko voitti kaudella 2021–22 Kostia Areenalla 3–1 peräti 31 pistettä tehtailleen Ville Järnvallin johdolla. Toinen täysosuma tuli viime keväänä, kun pälkäneläiset hakivat 3–0-vierasvoiton huipputärkeästä kohtaamisesta. Silloin pääosaa näytteli Tino Vuori.

Sampon edellinen Pälkäneen-vierailu oli isännille karvas. Pielaveteläisjoukkue haki viime syksynä 3–0-voiton erittäin kypsällä pelillä oman ikoninsa Lasse Räisäsen tahdittamana. Räisänen on pitänyt tasonsa ihailtavasti vuodesta toiseen.

Lukon ja Sammon isänpäiväkamppailu alkaa tutusti klo 16.

Marko Järvenpää johdattaa Lukon tänään Pielaveden Sampon kaatoon. Kuva: Juuso Koro.