WFCKU5HH79

Iso harppaus parempaan suuntaan – Lukko piinasi ykkössarjan mestaria

22.10.2023

Lempo-Volley-Lukko 3–0 (25–22, 25–20, 25–23)

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue teki ison tasonnoston kahdesta edellisestä ottelusta ja puristi hallitsevan mestarin Lempo-Volleyn ahtaalle vieraskentällä.

Pälkäneläisryhmä taisteli tasapäisesti voitosta varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Myös toiseen erään osui hyviä vaiheita.

Kaivattua palkintoa ei tullut vielä tällä kertaa. Lempo selviytyi piinapenkistä ilman piste- ja erämenetyksiä.

– Menimme parempaan suuntaan - ja paljon. Seuraavaksi otetaan pisteet kotiin, Lukon valmentaja Marko Järvenpää tiivisti.

Pisteitä olisi irronnut jo tällä kertaa, jos vastassa olisi ollut hiukan Lempoa heppoisempi porukka. Lukko vieraili Hakkarissa jo kauden aattona ja takoi silloin yllättävän 3–1-vierasvoiton. Silloin Lempon peli oli paljon keskeneräisempää.

– Meidän esitys oli kuin eri maailmasta Kisko- ja Isku-peleihin verrattuna. Näytimme kaikille, että osaamme pelata hyvää ja rauhallista lentopalloa. Lempo oli vielä hiukan parempi, mutta eroa ei ollut paljon, Järvenpää muistutti.

Lukolla oli isoja vaikeuksia varsinkin Lempon hakkurin Tuomas Sillanpään kanssa. Isäntien parhaana palkittu passari Matti Toivola kuormitti tehomiestä viisaasti.

– Omasta hyökkäyspelistä puuttuu vielä harmonia. Kun yksi paikka saadaan toimimaan erinomaisesti, muista kohdista tahtoo sakata liikaa. Kun tämä asia saadaan hiottua kuntoon, vastaan saa tulla aika kova porukka.

Toisen ottelunsa pelannut libero Niilo Nurmi otti hienoja puolustuksia ja pokkasi pelin jälkeen joukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Kapteeni Tomi Perkiö oli Lukon paras pistemies.

Luottopelaaja Raivis Oiguss puuttui tällä kertaa Lukon vahvuudesta. Oiguss oli jo keväällä sovitulla vierailulla synnyinmaassaan Latviassa. Niinpä Lukko peluutti nyt hakkurin paikalla Aki Tuomivaaraa ja Mikko Kuuselaa.

Lukon urakka jatkuu 5. marraskuuta helsinkiläisen ykkössarjatulokkaan Puma-Volleyn vieraana. Pälkäneläisillä ei ole pelejä tulevana viikonloppuna.

Lukko haastoi Lempon hyvin Hakkarissa, mutta palkintoa ei tullut pisteiden muodossa. Kuva: Juuso Koro.