WFCKU5HH79

Jenkkifutikseen hairahtanut Miko Köykkä palasi Lukon avuksi – ”Hienoa kohdata ykkössarjan Dream Team”

1.12.2023

Luja-Lukon fanien pitkäaikainen lemmikki Miko Köykkä palaa ykkössarjajoukkueen kokoonpanoon launtaisessa vieraskamppailussa Oulun Kiskon tähtisikermää vastaan.

Terona tunnettu ilopilleri täydentää pälkäneläisten ohutta keskitolpparintamaa. Siihen jäi merkittävä aukko, kun Verneri Halttula lähti opintomatkalle Thaimaahan.

Köykkä on treenannut ryhmän kanssa jo jonkin aikaa ja erottaa näin Kostian rauniokirkosta.

Tiettävästi Köykän vatsa on ollut kuralla jo muutaman päivän, koska hän kuvitteli Lukon matkustavan Ouluun lentämällä.

Lukon nettitoimitus otti Köykän tentattavaksi reissun aattona. Seuraavassa väriläiskän mietteitä.

1) Millä mielellä palasit Lukon vahvuuteen?

– Hyvin mielin, kiitos Lukolle tästä mahdollisuudesta. Olen odottanut tätä reissua alkusyksystä lähtien, kun tuuraustarve kävi ilmi. Eihän siitä voi kieltäytyä, kun pääsee pelaamaan Oulun Dream Teamia vastaan. Olisi erityisen hienoa napata pisteet ylivoimaiselta mestarisuosikilta.

2) Miltä nykyinen pälkäneläisporukka on vaikuttanut?

– Porukka on hyvin harjoitteleva, innokas ja nuorekas. Tämä muistuttaa paljon Lukon parin vuoden takaista ryhmää. Uskon, että tästä nuoremmasta kaartista nousee kavereita liigakentille. Kuten siitä edellisestäkin ryhmästä.

3) Miten vahvassa vedossa olet itse?

– Fyysinen kunto on hyvä. Pomppiminen tekee tauon jälkeen vähän pahaa. Olen osannut joskus sormilyönnin etuperin, mutta en enää. Siihen tämä tauko on vaikuttanut eniten. Onneksi taakse voi heittää aina peukuilla.

4) Miltä tuntuu kantaa Ville Mattilan jo tällä kaudella käyttämää numeroa 20?

– Mikäs sen hienompaa. Harmi, kun Lukko-legenda oli pessyt paidan Sonkajärven-reissun jälkeen. Matsu ei ilmeisesti tiedä, ettei urheilutähtien jakelemia game worn -paitoja laiteta pesukoneeseen. Idea on siinä, että suuruuksien hikeä voi haistaa vielä vuosienkin päästä. Olisin pukenut paidan mielelläni suoraan legendan iholta.

5) Tiettävästi hairahduit välillä jenkkifutiksen pariin. Mistä oli oikein kysymys?

– NFL-fanina huomasin, kuinka kevyet ja vikkelät laitahyökkääjät dominoivat nykypäivänä. Lähdin kokeilemaan valtakunnan alimmalle sarjatasolle ilman sen kummempia odotuksia. Kesä meni niin mukavasti Hämeenlinna Tigersissa, että nousin ensi kesäksi isompiin ympyröihin. Katsotaan, mitä tämä tuo tullessaan. Ainakaan vielä ei ole vihelletty jefukentillä yhtään verkkovirhettä eikä kaksoiskosketusta. Vaihtelu virkistää.

6) Vieläkö kuningas-lentopallo kutittelee?

– Syksyn mittaan ei tarvinnut kaivaa lentopalloa kaapistta. Sen sijaan tuli ikävä Luja-Lukkoa, Kostia Areenaa ja jätkiä. Jäi sellainen fiilis, ettei tarinani saanut Pälkäneellä sellaista loppua kuin olisin halunnut. Tuntuu siltä, että minulla on vielä jotakin annettavaa. En sulje missään nimessä pois uutta ykkössarjasopimusta Lukon kanssa, jos Nalle (lentopallopomo Asko Niemi) ojentaa paperin eteen.

Puoli Pälkänettä odottaa malttamattomana, miten Köykän paluu sujuu Oulussa. Lauantainen ykkössarjakamppailu alkaa Ouluhallissa klo 14.30.

Tunnetta peliin! Miko Köykän tuuletukset eivät jätä ketään kylmäksi. Kuva: Juuso Koro.