WFCKU5HH79

Jere Puolakan puolisosta tuli Lukon somevastaava – Samalla varmistui passarin pelipaikka

14.7.2023

Tampereelle kotiutunut Jere Puolakka oli ihan tohkeissaan allekirjoittaessaan jatkosopimuksen Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen kanssa.

Hyväntuulisuuden syy kävi nopeasti ilmi. Tampereen puistofutissarjassa pelaava passarivelho oli saanut pallon vihdoin maaliin Touhutimppojen ottelussa.

– Maali oli todella upea. Pallo kiersi ihanasti yläkulmaan. Tuli väistämättä (Lionel) Messi mieleen, Puolakka herkutteli.

Seuraavassa lauseessa hän luonnehti itseänsä jo maalintekijäksi jumalan armosta.

– Jonkun pitää hoitaa aina viimeistely ja auttaa sillä tavalla joukkuetta.

Hetkinen. Kuinka usein olet venyttänyt verkkoa?

– Kaksi kertaa seitsemässä pelissä, mutta jälkimmäinen osuma oli sitä komeampi. Messikin olisi siitä ylpeä, Puolakka päästeli.

Takaisin asiaan. Puolakka on ihastuttanut Kostia Areenan yleisöä syksystä 2018 lähtien. Hän muutti silloin Savonlinnasta Pirkanmaalle suuren rakkautensa Julia Jäärnin perässä ja löysi kerrasta oman paikkansa Pälkäneeltä.

– Olin ihan myyty, kun Heikki Kosonen ja Ville Mattila veivät minut ensimmäisten treenien jälkeen Panamaan ja tarjosivat oluen. Homma oli sillä selvä. En ole katunut hetkeäkään.

Jäärnistä tuli viime kesänä rouva Puolakka Savonlinnassa järjestetyissä satuhäissä. Lukon delegaatio pääsi todistamaan herkkää tapahtumaa.

Julia kävi taannoin kuvaamassa Lukon pelejä ja teki suuren vaikutuksen joukkueen johtoon. Niinpä häntä kysyttiin tänä kesänä varovasti Lukon somevastaavaksi. Yhteisymmärrys löytyi samantien.

Tämän jälkeen passarin jatkosopimus syntyi luonnostaan.

Oletko huolissasi, että jäät perheen ykköshahmon varjoon?

– Ei haittaa. Se on aika tuttua hommaa jo entuudestaan. Loppujen lopuksi taitaa olla niin, että minut on luotu tähän rooliin, Jere vastasi.

Ensimmäinen avioliittovuosi on ollut täynnä onnea.

– Miten se sanonta meneekään… Lentopallo on kivaa, kun kotona on kaikki hyvin. Tämä pitää paikkansa.

Lukon passaritilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen. Puolakalla ja Hurrikaanista tulleella Jarno Koivuniemellä on jo sopimus. Taustalta löytyy jokerikortiksi vielä kaikki roolit hallitseva Mikko Kuusela.

Miten aiot pitää Koivuniemen penkillä?

– Luotan siihen, että Jarno antaa minulle pari peliä. Hän on niin hyväkäytöksinen nuori mies, Puolakka heitti.

Entä miten varmistat, että Kuusela ottaa jonkin toisen roolin?

– Vien sen saunaan ja juttelen asian kuntoon. Sanon Mikolle, että se lyö vasemmalla kädellä vasta kolmannesta kosketuksesta.

Puolakka odottaa vesi kielellä syksyn sarja-avausta. Lukko matkustaa ensimmäiseksi passarin kasvattajaseuran East Volleyn vieraaksi.

– Pääsemme kohtaamaan heti ykkössarjan toiseksi hienoimman organisaation. Se harmittaa, kun Eastin GM ei ole kutsunut minua vieläkään mökkivieraakseen, vaikka on luvannut useampaan kertaan.

Miltä Lukon tilanne näyttää kokonaisuudessaan?

– Täytyy sanoa, että meillä on aika kova valmennustiimi. Homma ei jää ainakaan siitä kiinni. Eiköhän me voiteta koko paska, Puolakka lataa tuttu virne suupielillään.

Jere Puolakka valmistautuu kuudenteen kauteensa Lukon passarina. Kuva: Asko Niemi.