WFCKU5HH79

Kisko kohteli Lukkoa tylysti kotiyleisönsä edessä – ”Niksikirjastani loppuivat sivut”

3.12.2023

Oulun Kisko-Lukko 3–0 (25–16, 25–20, 25–16)

Luja-Lukon lentopalloilijat ovat käyneet viime vuosina monta tiukkaa kamppailua Oulun Kiskon kanssa, mutta tällä kertaa Ouluhallin kohtaaminen oli isäntien näytöstä.

Ykkössarjan kärkijoukkue tyrmäsi pälkäneläisvieraan tylyin lukemin 245-päisen yleisön edessä.

Kisko on voittanut toistaiseksi kaikki kotiottelunsa ja taipunut vieraissakin vain kerran – East Volleylle.

– Kisko vyöryi päälle laajalla materiaalillaan niin vahvasti, että niksikirjastani loppuivat sivut, Lukon valmentaja Marko Järvenpää huokaisi.

Lukon parhaat hetket osuivat kahteen ensimmäiseen erään. Pälkäneläiset aloittivat kamppailun 4–0-johdolla ja taistelivat tasapäisesti aina tilanteeseen 11–11 asti. Sen jälkeen Kisko meni menojansa.

Toisessa erässä Lukko nousi kymmenen pisteen takaa jo kolmen pisteen päähän (17–20) ja kiusasi oululaisisäntää parhaansa mukaan.

– Kisko puolusti niin kuin lentopallojoukkueen pitääkin. Yhtään palloa ei jäänyt ilmaiseksi kenttään, Järvenpää kehaisi.

Niinpä Lukon hyökkäystehot jäivät poikkeuksellisen alhaisiksi jopa hyvistä nostoista. Kun tämä lukema putoaa reilusti alle 20:n, voittohaaveita ei kannata edes elätellä.

Lukon syöttö- ja nostopeli oli samaa tasoa oululaisisännän kanssa, mutta verkolla eväät loppuivat pahasti kesken. Pälkäneläiset tekivät kolmessa erässä peräti 29 hyökkäysvirhettä. Karu lukema sisältää 12 torjuntaan lyöntiä.

Passarina aloittanut Jarno Koivuniemi nousikin Lukon tehomieheksi saldolla 7/+5. Tämä todistaa, että Lukon hyökkääjien ruuti oli läpimärkää.

Päätöserässä kentälle päässyt Veeti Lassila teki uransa ensimmäisen ykkössarjapisteen ja toisen heti perään. Hätäapusentteri Miko Köykkä täräytti Kiskon kenttään yhden ässän.

Ouluhallissa nähtiin sellainenkin erikoisuus, että Lukon luottolaituri Teemu Kuusela pääsi kentälle vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen. Myös kapteeni Tomi Perkiö aloitti vaihtokulmauksessa.

– Mietimme tarkkaan, ketkä lähtevät kentälle ja mitä he tekevät. Suunnitelmaa piti muuttaa kesken kaiken, kun peli alkoi tökkiä niin pahasti, Järvenpää selvitti.

Lukko pelaa vielä kaksi kotiottelua ennen joulutaukoa. Kuortaneen Murikat saapuu Kostialle 10. joulukuuta ja ykkössarjan mestaruutta puolustava Lempo-Volley viikkoa myöhemmin.

Murikoiden vierailun yhteydessä järjestetään perinteinen jouluarvonta. Pääpalkintona on Katajan Lihan kinkku.

Jarno Koivuniemi nousi Lukon tehomieheksi passarin paikalta. Kuva: Juuso Koro.