Kohtuullinen ykkössarjakenraali – Lukko pehmitti Isku-Veikot

24.9.2021

Lukko-Valkeakosken Isku-Veikot 3–1 (25–27, 25–21, 25–20, 25–22)

Pälkäneen keskiviikkoillat ovat usein ankeita ja harmaita, mutta tällä kertaa komealta Kostia Areenalta asteli ulos toinen toistaan tyytyväisempiä kavereita myöhäisestä ajankohdasta huolimatta.

Ensimmäiset kehut tulivat Isku-Veikkojen valmentajavelholta Ari Väisäseltä.

– Hienoa, kun pääsimme pelaamaan lähes kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Peli ei voi olla valmista tältä pohjalta, mutta ilta meni monin tavoin positiiviselle puolelle, Väisänen summasi.

Seuraavana oli Lukon ottelukoutsin Petteri Peräseinä-Miettisen vuoro.

– Pojat ansaitsevat kohtuullisen arvosanan ykkössarjakenraalista. Huolimattomuusvirheitä tuli vielä liikaa, Miettinen tuumi.

Myös yleisö vaikutti tyytyväiseltä, vaikka iltauutiset jäivät väliin. Kenties joku korvasi ne iltaoluella. Harjoitusottelu keräsi Kostian lehtereille mukavat 56 katsojaa. Osa tuli jopa Tampereelta asti.

Väisäsen viittaama tauko aiheutui tutusta vitsauksesta – koronasta. Kakkossarja lyötiin kokonaan säppiin viime marraskuussa. Se veti mielet matalaksi myös Valkeakoskella.

Nyt Isku-Veikoissa lepattaa taas voimakas liekki, kun sarja pyörähtää pian käyntiin. Toiveet ovat entistä korkeammalla huippukaappauksen ansiosta. Isku-Veikot sai houkuteltua pitkäaikaisen maajoukkuemiehen Markus Kure-Kaurton riveihinsä.

Vaivoihinsa tuskastunut sentteri jätti liigakentät ainakin toistaiseksi ja pitää nyt pallotuntumaa yllä kakkossarjassa. Samalla hän kokeilee hakkurin roolia.

– Vaikka kyseessä on maajoukkuepelaaja, uuden pelipaikan omaksuminen vie aina aikansa. Tämä ei onnistu sormia napsauttamalla, Väisänen tuumi.

Joka tapauksessa Isku-Veikot saa Kaurtosta megalomaanisen vahvistuksen tuleviin sarjapeleihin.

Väisänen ei tarvinnut tilastoa eteensä kertoessaan pelin ratkaisun.

– Hävisimme syöttö/vastaanotto-pelin kirkkaasti. Näki selvästi, että Lukko on panostanut näihin osa-alueisiin. Emme saaneet otetta varsinkaan Tomin (Perkiön) emmekä sen vaaleatukkaisen passarin (Jonne Haaviston) syötöistä, Väisänen kuvaili.

Todettakaan tähän väliin, että Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen on painottanut syöttöjen merkitystä niin kuin Iskun kultavuosina. Keskiviikkoiltana tämä kantoi kaunista hedelmää: 14 ässää ja 15 virhettä.

Harjoitusottelu tarjosi Miettiselle erinomaisen tilaisuuden pelaajien kierrättämiseen. Näin saatiin lisäinformaatiota sarjaotteluita varten.

Lukon liberona debytoinut Jaakko Ollikainen, toisen polven lentopalloilija Roope Keminen ja jo edellisottelussa säväyttänyt Daniel Kosonen antoivat parhaat lisänäytöt. Ollikainen järjesti suurimman yllätyksen varman hihapelinsä lomassa. Hän hymyili kentällä. Kemisen hiha toimi mainiosti. Kosonen teki taas railakkaita ratkaisuja.

Lukon luottomiehet Perkiö (18 pistettä) ja Reko Käenniemi (9) hoitivat omat tonttinsa mallikkaasti.

Seuraavaksi pälkäneläisjoukkue matkustaa ykkössarja-avaukseensa Kuortaneelle. Lukko kohtaa Oskar Muurisen luotsaaman valmennuskeskuksen joukkueen ensi lauantaina (2.10.).

Lentopallo yhdistää. Lukon parhaana palkitulla Tomi Perkiöllä ja Isku-Veikkojen ykkösellä Timo Väisäsellä on ikäeroa yli 30 vuotta, mutta miehet olivat keskiviikkona samalla kentällä. Uotilan Leipomon limppupaketti oli molempien mieleen. Kuva: Asko Niemi.