WFCKU5HH79

Komea lähtölaukaus Kostialla – Suomen kenttiä dominoiva VaLePa kohtaa Loimun

11.9.2023

Kuusi peräkkäistä lentopallomestaruutta kaapannut VaLePa vierailee Kostia Areenalla neljäntenä syksynä peräkkäin.

Tällä kertaa sastamalalaisjoukkue kohtaa viime kevään välieräjoukkueen Raision Loimun.

Liigatähtiä vilisevä huippukamppailu isketään perjantaina 15. syyskuuta klo 18.00.

Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen järjestämässä ottelussa haetaan asetelmia syys-lokakuun taitteessa alkavaan liigakauteen ja VaLePan osalta myös Mestarien liigaan.

– Viikonloppu on meille tärkeä Mestarien liigaa ajatellen. Saamme hyvää kokemusta tulevasta turnauksesta, kun kohtaamme peräkkäisinä päivinä Loimun ja Akaan (peli lauantaina Akaassa). Mukava nähdä, missä mallissa oma peli on, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko pohjusti.

VaLePa esittelee yleisölle tukun uusia tuttavuuksia brasilialaisesta Gabriel Francasta, serbialaisesta Aleksandar Andonovicista ja amerikkalaisesta Chase Direitosta lähtien.

Lajilegendat Mikko Esko ja Urpo Sivula tarjoavat laatutakuun.

VaLePa on viihtynyt Kostialla erinomaisesti.

– Pälkäneelle on mukava tulla. Halli on sopivankokoinen ja hyvin valaistu. Lisäksi täällä on ollut aina hyvä tunnelma, Kangaskokko kehui.

Loimu saapuu Pälkäneelle ensimmäisen kerran.

Raisiolaisjoukkueen luotsi Kari Raatikainen tuntee paikan marraskuulta 2021. Hän kävi silloin paikalla Nurmon JymyVolleyn naisten kanssa. Nurmo kohtasi Lukon järjestämässä liigaottelussa LP Kangasalan.

– Sali on kaikin puolin hyvä ja riittävä. On hienoa, kun Pälkäneellä jaksetaan järjestää tällaisia tapahtumia – ja tehdään samalla lajia tunnetuksi, Raatikainen kiitteli.

Loimu hakee Kostialla ensimmäisiä askelmerkkejä tulevaan liigakauteen.

– Ulkomaalaisvahvistusten tulo on jäänyt tutusti viime tippaan. Elämme toivossa, että Ali Fazli pääsee jo tähän peliin mukaan, Raatikainen viittasi iranilaiseen hakkuriin.

Fazli on voittanut liigan pistepörssin kaksi kertaa peräkkäin – ensin Loimussa ja viime kaudella Akaa-Volleyssa.

Loimun sentteri Aleksei Zhbankov kuului EM-kisojen suurimpiin suomalaissäväyttäjiin, mutta häntä ei nähdä Pälkäneellä. Zhbankov valmistautuu maajoukkueen mukana tulevaan olympiakarsintaturnaukseen.

Kostian yleisöä palvellaan kahviolla ja makkaranmyynnillä. Pääsyliput maksavat 8 euroa.

Samalla avautuu erinomainen tilaisuus Lukon kausikortin ostamiseen. Niitä voi lunastaa lipunmyynnistä huokealla 60 euron hinnalla.

Ikinuori Mikko Esko rakentelee VaLePan hyökkääjille maukkaita lyöntipaikkoja. Kuva: Hannu Moilanen.