WFCKU5HH79

Kostia-areenan yleisö pettyi – Lukko otti heti pohjakosketuksen

8.10.2023

Lukko-Oulun Kisko 0–3 (18–25, 20–25, 13–25)

Kostia-areenan lehtereillä väreili sunnuntaina paljon odotuksia Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen marssiessa kotiavaukseensa.

Mielenkiintoinen pälkäneläisryhmä kokosi paikalle komeat 117 katsojaa. Toki suureen kiinnostukseen oli osuutensa myös vastustajalla – Oulun Kisko kuuluu tällä kaudella sarjan suurimpiin suosikkeihin.

Upea asetelma romuttui valitettavan nopeasti. Lukko ei pystynyt vastaamaan vahvan vierasjoukkueen peliin alkuunkaan.

Oululaiset takoivat tyrmäävän 3–0-voiton ja jättivät isännille paljon pohdittavaa.

– Tämä ei ollut todellakaan sellainen esitys, jota haluaisi esitellä yleisölle ensimmäisessä kotiottelussa. Ilta oli varmasti aikamoinen pettymys katsojille, mutta niin se oli myös pelaajille ja valmentajille, Lukon luotsi Marko Järvenpää harmitteli.

Järvenpää toivoi, että kauden pohjakosketus on nyt nähty.

– Kentällä ei näkynyt yhtään niitä asioita, mitä on tehty treeneissä. Toki vastassa oli hyvin organisoitu joukkue, mutta omien virheiden määrä oli sietämätön. Mikään joukkue ei kestä sitä, että kolmeen erään tehdään 30 virhettä. Täytyy toivoa, että nyt tehtiin seuraavienkin pelien virheet, Järvenpää manasi.

Kiskon vasta 15-vuotias passari Eeli Kuukasjärvi dominoi Kostia-areenaa täydellisesti. Suomalaisen lentopallon suurlupaus pokkasi parhaan pelaajan palkinnon odotetusti. Nähtävästi Uotilan limppupaketin voi lähettää Kuukasjärvelle seuraavalla kerralla jo etukäteen, mikäli häntä nähdään enää Pälkäneellä näissä merkeissä.

Voi olla, että Lukon historiikissa lukee joskus ”ihastutti myös Kostia-areenalla”.

Ilveksestä tuttu urheilufysioterapeutti Teppo Lahtinen oli ajan hermolla. Kutsuvieraaksi pyydetty urheilumies palkitsi Kiskon parhaana Kuukasjärven ja Lukosta ennakkoluulottoman hakkurin Aki Tuomivaaran. Illan ykköset pokkasivat Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin.

Pälkäneläisillä oli sunnuntai-iltana poikkeuksellisen iso työ itsensä kokoamisessa. Hienon harjoitusjakson jälkeen oli lupa odottaa paljon parempaa.

– Ei vaivuta murheen alhoon eikä laiteta päätä pensaaseen. Matka jatkuu. Tehdään töitä ja keksitään uudet kujeet ensi lauantaiksi, Järvenpää tuumi.

Silloin Lukko vierailee tutussa Pyynikin palloiluhallissa ja kohtaa Rantaperkiön Iskun. Alkusyksyn harjoitusottelusta tuli ruma 0-4-tappio. Näin kalavelkoja on runsaasti maksettavana.

Lukon alkukausi on vahvasti vieraspainotteinen. Pälkäneläisjoukkue pelaa seuraavaksi peräkkäiset matkaottelut Iskua, Lempo-Volleyta ja Puma-Volleyta vastaan.

Lukon ykköshahmo Aki Tuomivaara onnistui muutaman kerran mojovasti. Raivis Oiguss rientää onnittelemaan. Kuva: Juuso Koro.