WFCKU5HH79

Kostia vilisee taas tähtiä – Tutolta löytyy liigakokemusta peräti 1558 ottelua!

17.10.2020

Sunnuntaina kirjoitetaan uusi luku pälkäneläiseen urheiluhistoriaan, kun Luja-Lukon lentopallojoukkue pelaa ykkössarjassa ensimmäisen kotiottelunsa kautta aikojen.

Tilaisuus on poikkeuksellisen juhlallinen timanttisen avausvastustajan ansiosta.

Kostia Areenaan saapuva Tuto Volley marssittaa näet kentälle häikäisevän tähtisikermän. Turkulaisvieraalta löytyy liigakokemusta peräti yhdeksän pelaajan ja 1558 ottelun verran.

Tämän tilaston kärkinimiä ovat Ossi Rumpunen (353 liigaottelua), Tuomas Koppanen (316), Henri Rajala (269), Jani Puputti (262) ja Antti Karttunen (180).

Lisäksi Tuton penkin päästä löytyy jo pitkään Suomessa vaikuttanut Ruslan Zhbankov. Kokemusta löytyy kivikovasta Venäjän superliigasta lähtien. Hän kuului neljä kautta Surgutin valmennustiimiin. Huippuhakkurin pelaajaura sisälsi Venäjän ja Suomen ohella myös Ranskan ja Turkin.

Lukko pystyy lyömään vastineeksi Sami Petterssonin ja Vili-Valtteri Helpin, jotka ovat päässeet sentään käymään liigajoukkueen harjoituksissa.

Pälkäneläisisäntä on edellä edes yhdessä tilastossa. Pettersson pääsi VaLePan vahvuuteen tämän syksyn Mestarien liigassa ja kävi jopa kentällä kroatialaista Ribola Kastelaa vastaan. Tutolta ei löydy ketään tähän kategoriaan ainakaan tuoreeltaan.

– Tutolta löytyy kova peluri jokaiselle pelipaikalle – ja tarvittaessa penkiltä voi ottaa vielä lisävoimaa. Emme myy silti nahkaamme helpolla. Taistelemme jokaisesta pallosta loppuun asti, Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen lupasi.

Kentälle astelee vain yksi suosikki.

– On selvää, että meidän pitää onnistua erinomaisesti erityisesti syöttö- ja vastaanottopelissä. Tämä auttaisi paljon muita osa-alueita, Kosonen painotti.

Lukko on valmistautunut huolellisesti historialliseen kamppailuun ja jättänyt koronahuolet taustajoukkojen murehdittavaksi. Pälkäneläiset ovat tehneet ja tekevät kaiken mahdollisen, jotta Kostia on turvallinen paikka sunnuntaina.

Kososella on selkeä viesti lentopallon ystäville.

– Tätä peliä ei kannata jättää väliin missään tapauksessa.

Kihelmöivä ykkössarjakamppailu alkaa Kostialla tutusti klo 16.

Kova urakka. Lukko lähtee haastamaan Tuton tähtisikermää. Kuva: Janne Helmikkala.