WFCKU5HH79

Kostian yleisö ei saanut vieläkään palkintoa – Lukko taipui Sammolle jatkosarjan avauksessa

21.1.2024

Lukko-Pielaveden Sampo 1–3 (25–17, 22–25, 17–25, 14–25)

Heti kärkeen lämpimät kiitokset Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen seuraajille.

He ovat kansoittaneet Kostia Areenan lehtereitä ilahduttavan runsaslukuisesti koko talven pälkäneläisten odotettua vaatimattomimmista tuloksista huolimatta.

Sama trendi jatkui sunnuntaina, kun alemman jatkosarjan avauskamppailu veti lehtereille mukavasti 92 katsojaa.

Lukko ei pystynyt palkitsemaan tätä joukkoa vieläkään voitolla. Pielaveden Sampo heräsi pelaamaan vaisun avauserän jälkeen ja lähti pitkälle kotimatkalle hymyhuulin kolmen pisteen kanssa.

Puolitoista erää näytti vahvasti siltä, että kovia kokenut Lukko nappaa vihdoin kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Pälkäneläiset veivät ensimmäisen erän vakuuttavasti ja etenivät toisessa erässä Sammon kanssa tasatahtia aina tilanteeseen 20–20 asti.

Siinä vaiheessa kävi samoin kuin usein ennenkin raskaan talven aikana. Kun olisi pitänyt hoitaa ratkaisevat kotiin ja varmistaa ainakin sarjapiste, Lukon kantti petti.

Sampo pääsi kuin koira veräjästä isäntien parin pehmeän ratkaisun ja parin suoran virheen seurauksena.

Kuuden pisteen takamatkalle jäänyt Lukko heräsi uuteen rynnistykseen vielä kolmannessa erässä, mutta kiri ei kantanut sen pidemmälle kuin tilanteeseen 16–18 asti.

Erän ja ottelun loppu olivat erittäin synkkiä.

Lukko tarvitsee nyt ison suunnanmuutoksen noustakseen vielä ykkössarjan pudotuspeleihin. Alemmassa jatkosarjassa on vielä riittävästi pelejä jäljellä, mutta otteiden pitää parantua tuntuvasti.

– Pojat jaksoivat keskittyä tunnin verran. Sinä aikana muistettiin ohjeet ja uskallettiin suorittaa. Sen jälkeen kaikki unohtui, Lukon valmentaja Marko Järvenpää harmitteli.

Lukon toiveet olivat korkealla hyvän treeniviikon jäljiltä, mutta tekeminen ei siirtynyt vieläkään peliin niin kuin toivottiin. Nyt pälkäneläisten pitää luottaa, että näin käy ennemmin tai myöhemmin. Usko on avainsana kiperässä tilanteessa.

– Pelissä oli hyviäkin puolia. Pärjäsimme hyvin syötössä ja vastaanotossa. Hakkuripeliinkin saatiin valoa pelin alussa, kun Raivis (Oiguss) väläytteli. Valitettavasti taso ei säilynyt vielä loppuun asti, Järvenpää summasi.

Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että Sampo petrasi omaa peliänsä tuntuvasti avauserän jälkeen. Pielaveteläisjoukkueen ruumiillistumana oli taas kerran Lasse Räisänen. Tyylikäs laituri kuritti Lukkoa 19 pisteellä.

– Meidän yksittäisillä pelaajilla oli taas hyviä hetkiä ottelun aikana. Valitettavasti muut eivät pysty ammentamaan voimaa näistä onnistumisista. Emme saa flow’ta päälle hienojenkaan suoritusten jälkeen.

Lukon sentteri Verneri Halttula muistutti tärkeästä asiasta tappiota murehtineiden pälkäneläispelaajien keskellä.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä. Meidän pitää uskoa omaan tekemiseemme, Halttula painotti.

– Se on juuri näin. Ei me tähän hyydytä, Järvenpää säesti.

Lukon urakka jatkuu 4. helmikuuta Rantaperkiön Iskun vieraana.

Illan parhaat – Sammon Teemu Hakonen (vas.) ja Lukon Jere Puolakka. Valinnat teki pitkäaikainen naisten liigavalmentaja Jukka Koskinen. Ykköset saivat tutusti Uotilan Leipomon herkullisen limppupaketin. Kuva: Asko Niemi.