Kotivoitto kruunasi Nallen juhlaillan – Lukko hurmasi Kostian yleisön

11.10.2021

Lukko-Pielaveden Sampo 3–1 (27–25, 25–16, 25–27, 25–20)

Luja-Lukon pidetty lentopallopomo Asko Nalle-Niemi sai parhaan mahdollisen huipennuksen juhlaillallensa.

Ikinuori tömistelijä halusi muistaa 50-vuotissynttäreidensä kunniaksi sekä yleisöä että joukkuetta.

Kaikille katsojille tarjottiin ykkössarjan kotiavauksen yhteydessä ilmaiset kakkukahvit. Erikoistilauksena tehty täytekakku keräsi runsaasti kiitosta ilahduttavan runsaslukuiselta (71) väkijoukolta. Herkku oli Lukon luottokirjurin Nina Perkiön käsialaa.

Upean avausvoiton takonut joukkue sai oman palkintonsa pelin jälkeen pukukopissa. Niemi kuskasi sinne puuhapussinsa viime kauden päätöskamppailun tapaan. Ei mainosteta sen kummemmin, mutta tiettävästi pussista löytyi Sandelsia.

Valinta oli looginen, sillä Niemi on kuulunut aina sotasankari Johan August Sandelsin ihailijoihin.

Jää ikuiseksi arvoitukseksi, miten puuhapussille olisi käynyt tappiopelin jälkeen.

– Turhaa spekulointia. Luotin siihen, että pojat hoitavat homman, Niemi kuittasi.

Sammon kaataminen teki terää sekä Lukon johdolle että pelaajille. Viime kaudella ykkössarjan ensimmäistä voittoa piti odottaa helmikuun puoliväliin asti. Nyt eletään vasta lokakuun alkua.

Se lämmitti mieltä erityisesti, kun vastassa oli Suomen legendaarisimpiin lentopalloseuroihin lukeutuva Pielaveden Sampo.

– Tällä hetkellä joukkueen kanssa toimiminen tuntuu erittäin palkitsevalta, Niemi yritti muotoilla sanojansa suuren tunneryöpyn keskellä.

Ison miehen silmäkulmat kostuivat silmin nähden.

Niemi on nauttinut aina suurta arvostusta joukkueen keskuudessa. Tämä käy ilmi lempinimestä lähtien.

Kaikki tietävät maan legendaarisimman Nallen – Björn Wahlroosin. Hänet on nostettu Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimmaksi päättäjäksi. Kostia Areena on Lukon Nallen oma valtakunta.

Taannoin Ilveksen liigajoukkueen pelissä kerättiin pehmoleluja vähävaraisille lapsille. Hakametsän jää täyttyi nopeasti nalleista ja muista hellyyttävistä eläimistä. Siinä vaiheessa joku totesi osuvasti lehtereiltä, että joukosta puuttuu vain Iharin oma nallekarhu.

Lämminsydäminen lutunalle olisi ollut siinä joukossa kuin kotonaan.

Nalle hoiti sunnuntaiset juhlaseremoniat omalla tyylillänsä. Kakkukahvit järjestettiin ensimmäisen kotiottelun kunniaksi. Puuhapussi ilmestyi koppiin ensimmäisen voiton kunniaksi.

Nalle ei halunnut tehdä juhlistaan isoa numeroa.

Vaikka pelaajilla ei ollut hajua merkkipaalun saavuttamisesta, he pelasivat niin kuin olisivat aavistaneet Nallen juhlat.

Yhtenäinen joukkue piti tahtipuikkoa käsissään koko illan, vaikka Nallen ja muiden Lukon ystävien sydän alkoi pamppailla avauserän lopussa ja kolmannessa erässä.

Lukko kesti vaikeat hetket hienosti ja osoitti kasvaneensa viime kaudesta myös henkisesti.

Oli hienoa, kun Lukko sai Ville Järnvallin avukseen VaLePasta juuri tähän kamppailuun. Järnvall on kulkenut useamman vuoden yhteistä taivalta Nallen kanssa ja tuli nyt avuksi juuri oikeaan aikaan.

Järnvall kuritti Sampoa 31 pisteellä ja toi kaivatun lisäsäväyksen Lukon joukkueeseen.

Elämänsä ensimmäisen ykkössarjaottelun pelannut Jaakko Ollikainen nousi ihanan sunnuntai-illan yllätyshahmoksi. Lukkoon palannut Ollikainen hoiti vaativan liberon tontin upeasti. Hän joutui pitämään kaksi vuotta taukoa polvivaivojen takia, mutta nyt mies on taas täynnä intoa kuin tero yrttitarhassa.

Maistuu! Miko Köykkä (vas.), Tomi Perkiö, Jere Puolakka, Jaakko Ollikainen, Atte Puholainen ja Ville Järnvall nauttivat täysin siemauksin pisteestä. Kuva: Rami Myllymaa.