WFCKU5HH79

Kostian upea yleisö ei saanut kotivoittoa vieläkään – Lukon hyökkäysvoima loppui kesken

10.12.2023

Lukko-Kuortaneen Murikat 1–3 (25–23, 17–25, 19–25, 22–25)

Luja-Lukko hyökkäsi ahnaasti Murikoiden kimppuun kotiyleisön vahvan tuen siivittämänä, mutta kauden ensimmäistä kotivoittoa ei tullut vieläkään.

Nuorten maajoukkuepelaajista koostuva kuortanelaisvastustaja takoi 3–1-voiton ja vei Kostialta kaikki ykkössarjapisteet.

– Pelasimme pitkiä pätkiä ihan hyvin, mutta valitettavasti väliin tuli huonompiakin vaiheita, Lukon valmentaja Jussi Heino summasi.

Karuin esimerkki saatiin neljännessä erässä, kun vaihtopenkiltä tullut Panu Salmijärvi täräytti seitsemän pisteen syöttöputken. Lukon 15–13-johto vaihtui hetkessä tappiotilanteeseen 15–21. Tämä jakso ratkaisi lopullisesti koko kamppailun.

– Vastustaja treenaa hyvin joka päivä ja menee koko ajan hurjasti eteenpäin. Lähtökohtiin nähden pystyimme haastamaan hyvin, mutta emme riittävän hyvin, Heino tuumi.

Lukon suurimpana murheena oli tehoton hyökkäyspeli. Laiturit löysivät väyliä pisteiden tekemiseen vain satunnaisesti.

– Lukko hyökkäsi todella fiksusti avauserässä, mutta sen jälkeen kärsivällisyys loppui, Murikoiden valmentaja Oskar Muurinen summasi.

Sama näkyy tilastoista. Murikat otti sekä toisessa että kolmannessa erässä kuusi torjuntaa, kun avauserässä koppeja tuli vain yksi.

– Meidän hyökkääjiltä loppui useissa tilanteissa ajatus. Tehtiin vääriä ratkaisuja, Heino näki.

Samassa yhteydessä pitää muistaa, että Murikat helpotti Lukon urakkaa avauserässä lukuisilla verkkovirheillänsä. Vieraat tarjosivat ilmaisia pisteitä myös jatkossa ennen kaikkea syöttöviivan takaa.

– Oli sovittu, että varsinkin hypärimiehet voivat vetää aloituksia suruttomasti. Tämä selittää virhesuman, Muurinen paljasti.

Heino yritti rakentaa toimivan kokonaisuuden vaihtojen kautta ja löysikin voimaa vaihtopenkiltä, mutta ratkaisevaa käännettä ei tullut.

Toisesta erästä lähtien vastuuta saanut Veeti Lassila nousi Lukon ilopilleriksi. Hakkuri takoi lyhyessä ajassa 12 pistettä ja osoitti olevansa varteenotettava vaihtoehto tulevissakin peleissä.

– Vaikka tappioita on tullut, harjoituksissa on säilynyt hyvä meininki. Vielä kun saisimme siirrettyä sen peleihin, Heino tuumi.

Kamppailu veti Kostia-areenan lehtereille peräti 98 katsojaa. Yleisömäärä oli sunnuntaisen ykkössarjakierroksen suurin.

Komea lukema todistaa, että joukkueelle on selkeä tilaus paikallisen lentopalloväen keskuudessa. Lukko on tästä erittäin otettu ja haluaa palkita uskolliset ystävänsä vielä kauden mittaan. Parasta Lukkoa ei ole nähty vielä.

Lukko päättää syyskautensa ensi sunnuntaina kotiottelulla Lempo-Volleyta vastaan.

Vastus on kovin mahdollinen. Ykkössarjan mestaruutta puolustava Lempo kaatoi viikonloppuna ykköshaastajansa Oulun Kiskon ja East Volleyn.

Samalla lempääläläisjoukkue todisti olevansa suurin voittajaehdokas myös tällä kaudella.

Kostia-areenan kamppailu alkaa tutusti klo 16.

Lentopallon faniyhdistyksen Finfanteamin puheenjohtaja Sami Mattila palkitsi Murikoista Ville Kuukasjärven (vas.) ja Lukosta Jarno Koivuniemen. He saivat Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin. Kuva: Asko NIemi.