Kuortaneelta oli tarjolla pisteitä – Lukko hukkasi etsikkoaikansa

3.10.2021

Kuortane-Lukko 3–1 (19–25, 25–23, 25–18, 25–18)

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue oli kauden avausottelun jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa.

Pälkäneläiset hyökkäsivät ahnaasti Kuortaneen valmennuskeskuksen huippulupausten kimppuun, veivät avauserän ja hamusivat tämän jälkeen vähintään pistettä, mutta vielä ei ollut hedelmien keräämisen aika.

Lukko menetti toisen erän 17–15-johdon jälkeen ja laukaisi samalla Kuortaneen kipsin.

Iskusta tutun Oskar Muurisen luotsaama joukkue käänsi erän ja samalla koko kamppailun edukseen.

Joka tapauksessa Lukko esiintyi Kuortaneella aivan eri maliiin kuin vuosi sitten. Ensimmäinen ottelu todisti, että Lukko on mennyt selkeästi eteenpäin viime kaudesta.

Nuorten maajoukkuehakkurin Atte Puholaisen pirteä esitys kuului ilman muuta Lukon suurimpiin ilonaiheisiin. Puholainen on etsinyt itseänsä syksyn harjoitusotteluissa, mutta nyt pallontappaja harppasi selkeän askeleen eteenpäin.

Huippupsykologina tunnetun Juha Hämäläisen viime viikon harkittu puheenvuoro toi kaivattua tulosta. Hämäläinen ja muut Lukon luotsit rohkaisivat Puholaista parhaansa mukaan.

Libero Vili-Valtteri Help nosti palloja eleettömän varmasti ja takasi vahvan pohjan Lukon hyökkäyspeliin.

Lukon passari Jere Puolakka käytti koko hyökkäysarsenaalia ottelun alussa ja sai näin tulosta laajalta rintamalta. Kuortane jännitti ilmiselvästi ja oli suurissa vaikeuksissa Lukon pahojen syöttöjen kanssa.

Näin Lukko sai avaimet käteensä pitkäksi toviksi. Vieraat olisivat voineet murtaa Kuortaneen selkärangan viemällä toisen erän.

– Meidän syöttö oli todella hyvä avauserässä. Saimme Kuortaneen vastaanoton pahasti rikki. Kun kaveri sai nostopelinsä paranemaan pikku hiljaa, sen jälkeen peli kääntyi, Lukon luotsi Petteri Miettinen summasi.

Tomi Perkiö (10) ja Puholainen (9) nousivat Lukon parhaiksi pistemiehiksi. Mutta kuten numerot kertovat, voitto olisi edellyttänyt kärkihyökkääjiltä kovempia lukemia.

Lukon ykkössarjaurakka jatkuu ensi sunnuntaina (10.10.) kauden ensimmäisellä kotipelillä Pielaveden Sampoa vastaan.

Liikkeelle. Lukko lähdössä kauden avausotteluun Kuortaneelle. Erävoitto heltisi heti, mutta pistetili jäi vielä avaamatta. Kuva: Janne Helmikkala.