WFCKU5HH79

Kuuselan kaksoset tarjosivat upean illan – Teemulle jatkosopimus Lukon kanssa, Lukko ainoa vaihtoehto myös Mikolle

26.7.2023

Hienommasta heinäkuun illasta ei uskalla unelmoidakaan.

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue sai kaksi riemastuttavaa uutista yhdellä iskulla. Viime kauden ykköshahmo Teemu Kuusela pani Kostialla nimensä jatkosopimukseen ja hänen kaksoisveljensä Mikko ilmoitti pälkäneläisseuran olevan ainoa vaihtoehto tulevaksi kaudeksi.

– Se on ihan varmaa, etten pelaa missään muualla. Jos pelaan jossakin, pelaan Pälkäneellä. Ei mennä vielä niin pitkälle. Lähdetään nyt siitä liikkeelle, että voin käydä auttamassa treeneissä kakkoskuusikon puolella, jos tarvetta ilmenee, Mikko muotoili.

Teemun tapauksessa kaikki jos-sanat voidaan poistaa. Lukon viime kauden pistelinko ihastuttaa joukkueen kannattajia myös tulevana talvena.

– Geeämmällä oli oma osuutensa jatkopäätökseen. Hiillostus oli niin kovaa, ettei jäänyt paljon vaihtoehtoja, Teemu virnuili.

– Vakavasti ottaen rakenteilla on niin vahvanoloinen porukka, etten malttanut jäädä vielä sivuun. On mukavaa pelata hyvällä tasolla siihen asti, kunnes lopettaa. Aika näyttää, milloin se hetki tulee.

Kuuselan kaksoset ovat pelanneet koko uransa samassa joukkueessa. Polku on sisältänyt Kalevan Lentopallon, Meston, LP Kangasalan, Aitolahden Riennon ja Akaan. Neljää liigakautta (2017–21) seurasi uutta virtaa tuonut välivuosi. Kipinä syttyi uudestaan Pälkäneellä.

– Emme ole pelanneet koskaan vastakkain Mikon kanssa – emmekä pelaa nytkään. Mikolla on vaativa työ ja pitkä työmatka, mutta katsotaan syksyn mittaan. Kun menen Toijalaan Mikon kämpille ja otan siellä päikkärit, hän voi lähteä hyvinkin matkaan jossain vaiheessa, Teemu heitti.

Kaksosilla on ollut aina poikkeuksellisen läheiset välit.

– Olemme tosi samankaltaisia ihmisiä. Teemme aika paljon kaikkea yhdessä, vaikka asumme eri paikkakunnalla. Sama koskee äitiä, iskää ja Linneaa. Perhekeskeisyys on meille leimaava piirre.

Linnea on kaksosten pikkusisko. Hän pelaa tulevalla kaudella LP-Vampulan liigajoukkueessa.

– Linnea on tehnyt meistä parhaan uran, vaikka onkin reilusti nuorempi. Kun hän lähtee johonkin, hän sitoutuu aina täysillä, Teemu kehui.

Linnea nähtiin kesällä pari kertaa Lukon miesten treeneissä. Lehtereillä heräsi jo ajatus naispuolisesta liberosta, kunnes hän teki sopimuksen Vampulan kanssa. Niinpä jäi arvoitukseksi, olisiko tämä ollut mahdollista sääntöjen puitteissa.

– Linnea olisi mennyt täydestä meidän joukkueessa, kun olisi tottunut korkeammalta ja eri kulmasta tuleviin lyönteihin.

Tässä välissä pitää selvittää tietenkin, kumpi kaksosista on vanhempi.

– Minä. Noin kaksi minuuttia. Siksi olen fyysisempi ja myös päällikkö, Teemu innostui.

Kumpi teistä on parempi pelaaja?

– Mikko. Hän on kimmoisampi, torjuu paremmin ja pystyy pelaamaan useampia paikkoja. Hänet voi heittää ykkössarjassa mille tontille vaan. Vaikka yleispelaajaksi – hän olisi kylmiltään parempi vastaanottaja kuin minä.

Kun Teemu Kuusela seurasi Lukon pelejä katsomon puolelta toissa kaudella (2021–22), hän ihastui joukkueen rentoon ilmapiiriin. Kaikesta näki, että porukassa on hyvä fiilinki.

– Sama toteutui viime kaudella. Porukka oli täynnä tosi rentoja tyyppejä, mutta silti treeneissä tehtiin tosissaan. Homma meni harvoin naureskeluksi. Olimme paljon yhdessä myös kentän ulkopuolella. Välillä saatoimme lähteä treenien jälkeen saunomaan ja heittämään läppää kosteissa merkeissä.

Teemu odottaa Lukolta nousujohteista kautta.

– Meillä on innokkaita nuoria miehiä. Toivon, että he menevät eteenpäin osaavassa valmennuksessa. Kun me vanhat vielä petrataan pikku hiljaa talven mittaan, edessä on mielenkiintoinen kevät.

Kostiaan ihastunut Teemu Kuusela teki jatkosopimuksen Lukon kanssa. Kuva: Jari Perkiö.