WFCKU5HH79

Kyyjärven legenda varpaillaan – Onko Lukko käyttänyt Laesterää agenttina?

29.11.2020

Kyyjärveläisen lentopallon ruumiillistuma Hannu Kalliojärvi säikähti pahan kerran kuultuaan kuntajakoselvittäjä Eero Laesterän kotipaikan.

Kalliojärvi sai kuulla sikäläisen kauppakeskuksen Paletin sunnuntaiparlamentissa, että Kyyjärveä, Kannonkoskea, Karstulaa ja Kivijärveä koskevaa kuntaliitosta pohjustavan Laesterän kotipaikka on Pälkäne.

Samalla Kalliojärvi alkoi epäillä, että Laesterä tekee aina arvokasta tarkkailutyötä sunnuntaina Kyyjärvellä vierailevan Luja-Lukon puolesta.

Myöhemmin ykkössarjan kestomenestyjän KyKy-Betsetin valmentajalle kävi ilmi, että Laesterä toimi taannoin Luja-Lukon puheenjohtajana.

– Ettei vaan Laesterä tee agentin työtä Kyy Yorkissa vieraillessaan, Kalliojärvi epäili.

Siitä lähtien kotijoukkue on pitänyt joukkueharjoituksensa suljettujen ovien takana.

Kun asiaa tiedusteltiin Laesterältä, vastaukseksi tuli vieno hymy.

Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen vaikeni täysin, kun Laesterän nimi tuli puheeksi.

– Meillä on riittävästi tietoa vastustajasta, Kosonen vastasi diplomaattisesti.

Niin tai näin – Kalliojärvi on uhrannut koko elämänsä kyyjärveläisen lentopallon eteen ja tekee aina kaikkensa taatakseen joukkueen iskukyvyn.

Kalliojärvellä on tapana vetää kaniineja hatusta. Niinpä kokoonpanoon saattaa ilmestyä uusia tuttavuuksia milloin tahansa.

Kalliojärvi johti joukkonsa liigakarsintoihin neljä kertaa 2010-luvun aikana ja elättelee edelleen suurta unelmaa pääsarjapaikasta.

Kolmella ensimmäisellä kerralla karsintapelit piti järjestää joko Vimpelissä tai Karstulassa, mutta keväällä 2019 Kyky pääsi metsästämään liigapaikkaa vihdoin omassa salissaan.

Tämä tuli mahdolliseksi viisi vuotta sitten valmistuneen remontin ansiosta. "Pitsalaatikko" muuttui silloin halliksi.

– Terveisiä vaan Sykerölle. Hän tuntee varmasti Nopolan salin askelmerkit kuin omat taskunsa, Kalliojärvi viittasi takavuosilta tuttuun Ville Mattilaan.

Lukon turboturpa muistaa elävästi Kyyjärven ja Kalliojärven metkut.

– En ole pelannut koskaan Kyvyn paidassa, mutta sitä useammin verkon toisella puolella. Käytiin möyhentämässä kyyjärveläisiä useita kertoja Saarijärven Pullistuksen kanssa, Mattila muisteli.

Lienee selvää, että kuuluit silloinkin kentän parhaimmistoon?

– Terävästi päätelty. Kaappi on edelleen täynnä parhaan pelaajan palkintoja, Mattila innostui.

Kyyjärven ja Lukon välinen ykkössarjapeli alkaa klo 16.

Lukolla on tänään haastava tehtävä Kyyjärven vieraana. Kuva: Rami Myllymaa.