WFCKU5HH79

Lempo-tappio oli Lukolle pieni murhe – Edellisiltana varmistunut puolivälieräpaikka lämmitti kaikkien mieltä

5.3.2023

Lempo-Volley-Lukko 3–0 (25–14, 25–22, 25–21)

Luja-Lukon lentopallojoukkue sai parhaan mahdollisen lähtölaukauksen runkosarjan päätösviikonloppuun.

Tämän tarjosi Nurmon Jymy. Jukka Tuovisen luotsaama ryhmä haki perjantai-iltana 3–1-vierasvoiton Kuortaneen Murikoista ja varmisti samalla pälkäneläisten pääsyn puolivälieriin.

Pudotuspelipaikka on Lukolle ensimmäinen kautta aikojen ja näin ollen historiallinen.

Nurmon voitto takasi Lukolle mainiot lähtökohdat lauantaiseen runkosarjan päätöskamppailuun. Petteri Miettinen pääsi johdattamaan joukot rauhallisin mielin ykkössarjaa dominoineen Lempo-Volleyn vieraaksi.

Hakkarissa nähtiinkin rennosti pelannut pälkäneläisjoukkue. Vaikka Lukko kärsi 0–3 (14–25, 22–25, 21–25) -tappion, tämä oli joukkueelle pieni murhe.

– Toinen erä närästää vieläkin. Se olisi ollut täysin otettavissa, mutta ratkaisupalloissa olisi pitänyt olla enemmän rohkeutta ja huolellisuutta. Nyt erän loppu suorastaan ojennettiin vastustajalle, Miettinen harmitteli.

Tuloksessa ei ollut mitään ihmettelemistä. Lempo on hävinnyt koko kauden aikana vain kerran – marraskuun puolivälissä juuri Nurmolle.

Lempo lähti kamppailuun selkeänä suosikkina ja hoiti homman kotiin nimekkäällä miehistöllänsä. Juuri jatkosopimuksen tehnyt Lempo-luotsi Tuomas Alatalo ei ottanut minkäänlaisia riskejä peluutuksessa.

Raikas ilme ja vaihtomiesten saama vastuu olivat Lukon parasta antia. Miettinen antoi kaikille mukana olleille peliaikaa ja yhdisti näin joukkuetta entisestään. Atte Puholainen, Sami Pettersson, Jonne Haavisto, Tuomas Lehtilä ja pitkästä aikaa mukana ollut Daniel Kosonen pääsivät kentälle.

Monitoimimies Puholainen oli nyt yleispelaajan tontilla. Hän kesti mainiosti Lempon syöttöpommituksen ja teki viisaita ratkaisuja verkolla.

– Atte nosti miehekkäästi siihen nähden, että kulkee hakkurin papereilla, Miettinen kehui.

Kuuselan veljekset Mikko ja Teemu löysivät hienosti toisensa. Passari-Mikon toisen kosketuksen ratkaisut ihastuttivat myös Hakkarissa. Libero Vili-Valtteri Helpin hihapeli toimi erinomaisesti.

Kausi huipentuu ensi viikonlopusta lähtien. Lukko aloittaa kaksiosaiset puolivälierät lauantaina Kostialla ja käy vieraissa heti sunnuntaina. Vastustaja ratkeaa vasta sunnuntaina.

Puolivälieräkamppailut tuovat uuden luvun Lukon historiaan. Siihen kirjaan on saatu viime vuosina hämmästyttävän paljon uutta sisältöä.

Lukko taisteli puolivälieriin pääsystä viimeiseen asti jo vuosi sitten, mutta silloin juuri Murikat romutti unelman rutistettuaan Kostian päätöskamppailusta 3–1-vierasvoiton.

Pälkäneläisjoukkue pelaa nyt kolmatta kautta ykkössarjaa ja on petrannut esityksiään askel askeleelta.

Kapteeni Teemu Kuusela (vas.) ja libero Vili-Valtteri Help olivat Lukon parhaimmistoa Hakkarissa. Kuva: Rami Myllymaa.