WFCKU5HH79

Lentopallon takia Rovaniemeltä Pälkäneelle – Jan Kankaan ratkaisu herättää kunnioitusta

2.8.2023

Tämä tarina vetää hiljaiseksi – Lapin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Jan Kangas halusi muuttaa Rovaniemeltä Pirkanmaalle päästäkseen pelaamaan ykkössarjaa Luja-Lukon riveissä.

Pälkäneläisjoukkueen johto äimistyi Kempeleessä syntyneen pelaajan kovasta tahtotilasta ja tarjosi juuri 21 vuotta täyttäneelle kaverille mahdollisuuden.

Kankaan sopimus viimeisteltiin keskiviikkoiltana prameassa Kostia Areenassa.

– Liiketalouden opintoja on nyt yksi vuosi takana. Kirjat ovat edelleen Lapin ammattikorkeakoulussa, mutta enköhän onnistu siirtämään ne tänne, Kangas tuumi.

Siis lentopallo kulki opintojen edellä, kun muutit tänne?

– Kyllä. Tulin tänne ensisijaisesti pelaamaan.

Miten osasit valita tämän hienon organisaation?

– Se oli helppoa Tomin (Perkiö) ja Villen (Järnvall) vahvojen suositusten jälkeen. He vakuuttivat useaan otteeseen, että täällä hoidetaan asiat kunnolla. Eikä melkein, Kangas vastasi.

Kangas tutustui Perkiöön ja Järnvalliin treenatessaan koko viime talven heidän kanssaan Perungan Poikien liigajoukkueen mukana. Liigasopimusta ei ollut, mutta hän sai arvokasta kokemusta Guntis Atarsin luotsaamassa ryhmässä.

– Hienoa seurata vierestä Fredric Gustavssonin kaltaista legendaa. Eikä hän ollut ainoa huippupelaaja PerPossa.

Kangas tunsi entuudestaan Kostian hienot paikat.

– Olen käynyt täällä pelaamassa ykkössarjaa Napapiirin Pallokettujen ja Ettan kanssa, hän muistutti.

Minkälaisen ensivaikutelman sait Lukon joukkueesta tiistaina?

– Olin kuullut etukäteen, että täällä on hyvä meininki. Ja sitä se olikin. Halli oli täynnä mukavia jätkiä. Heti huomasi, että kaikki haluavat treenata kunnolla.

Omat odotuksesi tulevasta kaudesta?

– Odotan uusia kokemuksia sekä yksilönä että joukkueena. Valmennusjohto on kovaa luokkaa. Homma ei jää ainakaan siitä kiinni, Kangas suitsutti.

Kempeleen Lentopallon kasvatti on pelannut ensirakkautensa jälkeen Oulun Kiskossa, NaPassa ja Ettassa. Liigatreenit ovat tuttuja PerPon ohella myös Ettasta.

186-senttinen laitapelaaja tunnetaan tunnollisuuden perikuvana. Kangas ei jätä treenejä väliin mistään hinnasta.

Kovasta poltteesta saatiin vahva todiste juhannuksen alla, kun hän aikoi tulla käymään Lukon treeneissä varta vasten Rovaniemeltä asti. Loppujen lopuksi tutut saivat puhuttua sen verran järkeä, että hän jätti pitkän, kalliin ja raskaan matkan väliin.

Onko sinulla vielä jotain sanottavaa?

– Sanon vielä kuudennen kerran, että odotan suurella innolla tulevaa kautta, Kangas painotti.

Tuttu paikka. Jan Kangas kävi Kostialla jo NaPan ja Ettan kanssa. Kuva: Asko Niemi.