WFCKU5HH79

Lukko hankki hakkurikseen räiskyvän väriläiskän – Veeti Lassila paukuttaa palloa kovalla tunteella

4.7.2023

Kostia Areenan aulassa koettiin hämmentävä hetki heti neitsythaastattelun alkajaisiksi, kun Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen tuore hankinta Veeti Lassila meni kokovartalokipsiin.

Pirkanmaalainen lentopalloväki on tottunut, että Lassila pieksee armottomasti paitsi palloa myös suutansa.

Mutta nyt sanoja piti kaivaa ulos hohtimilla.

– En osannut valmistautua tämmöiseen… En tiedä, mitä vastaisin, Lassila tuumi hiljaisella äänellä ja posket punoittaen.

Toki hetki oli ainutkertainen. Valkeakosken Isku-Veikkojen kasvatin edessä oli uran ensimmäinen sopimuspaperi. Ykkössarjapaikka on juuri 18 vuotta täyttäneelle pommittajalle merkittävä askel eteenpäin.

Lassila on treenannut Lukon kanssa toukokuun puolivälistä lähtien.

– Rehellisesti sanottuna olen ollut hiukan yllättänyt tekemisen korkeasta laadusta. Täällä tehdään hommia ihan tosissaan. Kaikilla pelaajilla on motivaatio kohdallaan.

Lassila kiinnitti Lukon ilmeeseen huomiota jo parilla edelliskaudella, kun hän seurasi joukkueen esityksiä. Pälkäneläisten kenttäpuoliskolla hymyiltiin ja naureskeltiin aika paljon. Kaikilla näytti olevan mukavaa.

– Olen huomannut ilokseni, ettei tämä ainakaan pudota treenaamisen tasoa. Pikemminkin päinvastoin. Ilmapiiri on ollut parempi kuin missään joukkueessa, missä olen ollut.

Tulokkaan harjoitusaktiivisuus on tehnyt suuren vaikutuksen Lukon pikkutakkiosastoon. Lassila osallistui sataprosenttisesti ensimmäisen treenijakson tapahtumiin.

– Jatkan samaa tahtia… Olen ollut kahden viime vuoden aikana treeneistä pois vain kerran. Silloin oli vanhojen tanssit ja niiden jatkot.

Kovalla tunteella pelaava Lassila tuo varmasti lisää väriä Kostialle ja sytyttää roihua sekä kentän että katsomon puolella.

– Olen trash talkkaamisen mestari, hän heitti.

Verkon läpi sinkoilevilla kommenteilla yritetään viedä vastustajien päähuomio vääriin asioihin. Tämä aiheuttaa oman päänsärkynsä myös tuomareille. Varsinkin korttiherkille kavereille.

Lassila selviytyi viime kaudella vain yhdestä kakkossarjan kotiottelusta ilman korttia.

– Taisi olla mukava tuomari.

Oletko varautunut siihen, että Lukon sakkokenraalit saattavat rangaista korteista ankarasti?

– Se pelottaa vähän. Samasta syystä uhkailtiin Isku-Veikoissa, mutta korttien ottamista ei ollut kirjattu sakotettavien asioiden listaan. Tämä säästi minut. Ainoa sakkoni tuli Helsingissä, kun heitin pullon seinään ja unohdin hakea sen pois.

Kenties Lassilaan tarttui ripaus rämäpäisyyttä heti alkumetreillä, kun hän opetteli lajin alkeita Valkeakosken ruutitynnyreiden Ari ja Timo Väisäsen pyörittämässä pallokoulussa. Sen jälkeen hakkuri on kantanut Lempäälän Jyryn, Lempo-Volleyn ja Rantaperkiön Iskun paitaa.

Viime kaudella tuli läpimurto Isku-Veikkojen kakkossarjajoukkueessa. Räväkästi hyppäävä hakkuri nousi parhaiden pistelinkojen joukkoon.

Lassila syrjäytti Markus Kaurton tyynesti hakkurin paikalta ja päätti samalla monivuotisen maajoukkuemiehen pelaajauran.

Kun Lassilan spesiaalihaastattelusta levisi tieto Apian kulmille, Kaurto antoi raikaskätiselle nuorukaiselle isällisen ohjeen.

– Sano niin, että penkitit minut tylysti…

– Ei se tainnut mennä ihan niin. Oikeasti Markus jäi sivuun henkilökohtaisten syiden takia. Opinnot ja työt vaativat aikansa. Lisäksi perhe kasvoi, Lassila selvitti.

Veeti Lassila on tuntenut olonsa kotoisaksi Kostialla ensimmäisestä käynnistä lähtien. Kuva: Asko Niemi.