WFCKU5HH79

Lukko hankki passarin Hurrikaanista – Jarno Koivuniemi ei valita pienistä

8.7.2023

Luja-Lukon ykkössarjajoukkueella on ilo esitellä liigaympyröissä kouliintunut hankinta toisena päivänä peräkkäin.

Tällä kertaa vuorossa on kaksi edelliskautta Hurrikaanissa uurastanut passari Jarno Koivuniemi. VaLePan kasvatilla on ikää 23 vuotta ja mittaa 188 senttiä.

Tampereelle muuttanut Koivuniemi olisi voinut jatkaa uraansa liigaympyröissä, mutta hän päätyi sen sijaan Pälkäneelle.

Vahvana suosittelijana oli taannoin Lukon farmiapuna käynyt Paavo Kaski. He ovat hyviä kavereita.

– Paavo pommitti minua useampaan kertaan ja kehotti valitsemaan Pälkäneen, Koivuniemi paljasti.

Koivuniemen ahkeruus ja tunnollisuus tekivät Lukon johtoon suuren vaikutuksen heti ensimmäisen treenijakson aikana. Tulokkaan osanottoprosentti oli tasan sata. Samoin asenne.

– Tämä on minun tapani toimia. En jää treeneistä pois pikkuflunssan tai päänsäryn takia. Jos minua ei näy salilla, olen kunnolla kipeä tai loukkaantunut.

Koivuniemi kulki loimaalaisjoukkueen kanssa pitkän pätkän. Hän harjoitteli Hurrikaanin kanssa ensin pari kesää ja päälle vielä yhden talven. Silloin hän pelasi Rantaperkiön Iskun ykkössarjajoukkueessa.

– Ajoin Loimaan ja Tampereen väliä 2–3 kertaa viikossa – siitä kertyi noin tuhat kilometriä viikossa lentopallon takia.

Tämä todistaa Koivuniemen kovan palon lajiin.

– Hurrikaanin-aika oli minulle todella antoisaa. Sain paljon oppia, kokemusta ja ymmärrystä. Tämän jälkeen on paljon helpompi asennoitua erilaisiin tilanteisiin.

Koivuniemi antaa erityiskiitokset Hurrikaania luotsanneelle Jussi Heinolle ja hänen kroatialaiselle aisaparillensa Inoslav Krnicille.

– Nämä herrat on pakko nostaa esiin. Heistä oli minulle iso apu.

Nyt passaria odottaa uusi haaste Pälkäneellä. Minkälaisin odotuksin valmistaudut kauteen?

– Toivottavasti pystyn kehittämään omaa pelaamistani ja kartuttamaan pelikokemustani. Lisäksi haluan oppia torjumaan. Osaan valita paikan ok, mutta rajakäsi sojottaa koko ajan päin hel…tiä.

Koivuniemi on päässyt Lukon joukkueeseen sisään erittäin hyvin.

– Ihan kuin olisin tullut kotiin. Tietysti treenien taso on tippunut hiukan liigaan verrattuna, mutta paljon vähemmän kuin ajattelin. Toiminta on hyvällä tasolla ja kestää varmasti vertailun ykkössarjassa.

Onko niin ikään Lukkoon siirtynyt Raivis Oiguss sinulle tuttu entuudestaan?

– Nämä piirit ovat niin pienet, että melkein kaikki tuntevat toisensa. Olemme olleet junnuna samoissa treeneissä – ja muistaakseni pelanneet yhdessä yhden tasonmittausturnauksen.

Minkälainen kaveri Raivis on?

– Vähän hölmö, mutta hyvä äijä. Sopii mainiosti porukkaan. Eikös se niin mene, että kun on monta hölmöä samassa tilassa, syntyy loistava kombo, Koivuniemi heitti.

Jarno Koivuniemi on tuntenut olonsa tervetulleeksi Pälkäneellä. Kuva: Asko Niemi.