WFCKU5HH79

Lukko jäi ilman kotivoittoa – Jatkosarja käyntiin jo ensi viikonloppuna

15.1.2024

Lukko-PuMa-Volley 1–3 (25–22, 23–25, 23–25, 21–25)

Kostia-areenan lentopalloyleisö on odottanut Luja-Lukon ykkössarjajoukkueelta kotivoittoa kuumeisesti koko talven, mutta sitä ei herunut myöskään runkosarjan päätöskamppailusta.

Sarjatulokas PuMa-Volley kesytti pälkäneläisisännän lukemin 3–1 ja otti samalla ensimmäisen voittonsa Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla. Helsinkiläisvieras juhli tapausta riehakkaasti.

Tulos ei vaikuttanut enää millään tavalla jatkopelien asetelmiin. Lukko oli varmistanut seitsemännen sijansa jo aiemmin ja tiesi sen kentälle astellessaan.

Siitä huolimatta kotijoukkueella oli vakaa aikomus panna PuMan junioripitoinen ryhmä ojennukseen ja hankkia näin henkinen etulyönti alempaan jatkosarjaan.

Suunnitelma ei toteutunut. Lukko taipui kotitappioon 86-päisen kotiyleisön edessä.

– Tämä oli monin tavoin pohjakosketus. Paljon alemmaksi ei pysty menemään, Lukon valmentaja Marko Järvenpää manasi.

Kotijoukkue vetäytyi pelin jälkeen pukukoppiin Järvenpään johdolla ja pohti vaatimatonta esitystä pitkän tovin. Kaikki sanat eivät olleet sopivia isomman joukon korville.

– Puhuimme asioista asioiden oikeilla nimillä ja totesimme alavireen olevan kiinni yläpään jutuista. Lentopallotaidot eivät ole hävinneet minnekään, Järvenpää summasi.

Lukon suurimpana pelillisenä murheena on vaatimaton hyökkäyspeli.

– Vastaanotto liikkuu pääosin 70 prosentin kieppeillä. Sillä nostopelillä pitäisi tappaa palloja melkein 50 prosentin tehoilla, mutta meillä lukema vajoaa jonnekin 20 prosentin tuntumaan, Järvenpää kärjisti.

Lukko hukkasi omat etsikkoaikansa sekä toisen että kolmannen erän lopussa.

Pälkäneläiset nousivat toisessa erässä kuuden pisteen takamatkalta kolme pistettä edelle ja olivat johdossa vielä tilanteessa 23-22.

Kolmannessa erässä kävi samoin. Lukko selätti alun vaikeudet ja johti vielä 20-18, kunnes tuli taas seinä eteen.

Lukon laiturit Teemu Kuusela (17 pistettä) ja Tomi Perkiö (14) tekivät eniten tulosta parhaana palkitun sentterin Verneri Halttulan (12) ohella. Libero Niilo Nurmi nosti upeasti ja kaivoi useita puolustuspalloja peliin.

PuMa-kamppailu päätti Lukon runkosarjataipaleen.

Joukkueet jaetaan nyt ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Seitsemänneksi sijoittunut Lukko pelaa alemmassa jatkosarjassa juuri PuMan, Pielaveden Sampon ja Rantaperkiön Iskun kanssa.

Kaksinkertainen sarja alkaa seuraavista lähtöpisteistä: Isku 3, Sampo 2, Lukko 1 ja PuMa 0. Kaksi parasta lunastaa paikan puolivälieriin.

Lukon urakka jatkuu heti ensi sunnuntaina kotiottelulla. Vastustajaksi saapuu legendaarinen Sampo.

Illan parhaat – Lukon Verneri Halttula (vas.) ja PuMan Santeri Siren. He saivat Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin. Valinnat teki otteluisäntänä toimineen Habita Pirkanmaan toimitusjohtaja Matti Nurmi. Kuva: Asko Niemi.