WFCKU5HH79

Lukko katseli huuli pyöreänä ison maailman meininkiä – Hovikuljettaja lupasi ajaa pudotuspelimatkat talkoilla

21.2.2021

Tuto Volley-Lukko 3–0 (25–13, 25–21, 25–22)

Luja-Lukon joukkue sai ykkössarjaa dominoivalta Tuto Volleylta poikkeuksellisen juhlavan vastaanoton.

Turkulaiset kertoivat edellispäivänä nettisivuillansa, että liigapaikka on asetettu tavoitteeksi jo täksi kevääksi.

Pälkäneläisten suupielet kääntyivät leveään hymyyn, kun he lukivat tarinaa.

– Tuton johto on nallin päällä. Se haluaa hyödyntää meidän vierailun maksimaalisesti, Lukon passarivelmu Jere Puolakka heitti.

Kun Lukon hovikuljettaja Janne Helmikkala käänsi bussin nokan Nunnavuoren palloiluhallin kulmalle, ykkössarjan kuuluisin pallopoika kehotti pelaajia vilkaisemaan kelloon.

Se näytti tasan 14.00.

Edellisvierailujen ystävälliset kuittailut kaivelivat ilmiselvästi Helmikkalaa. Lukko saapui Savonlinnaan kaksi minuuttia etuajassa ja Karhulaan minuutin myöhässä.

Nyt suut pysyivät supussa tästä asiasta.

Helmikkala huomasi nopeasti, että Tutolla riittää vielä työsarkaa liigaorganisaation rakentamisessa. Nunnavuoren hallin vierestä ei löytynyt nimittäin minkäänlaista pysäköintipaikkaa.

– Miettikää nyt, kun VaLePa saapuu tänne. Mestarit ovat tottuneet kurvaamaan oven eteen ja astelemaan sisään punaista mattoa pitkin, Helmikkala lohkaisi.

Lukon kyyditsijän hoksottimet pelasivat terävästi. Hän marssi läheiseen kauppaan ja sai luvan parkkeerata Paunun auton lastauslavan eteen.

Kun Tuton joukkue esiteltiin Mestarien liigan malliin upean valoshow'n ja musiikin kera, maalaispojat seurasivat seremoniaa huuli pyöreänä.

Puolakka myönsi paluumatkalla, että hänelle tuli äitiä ikävä. Valtteri Tynyksen vatsa meni niin kuralle, että hänen piti käydä pukukopin puolella vielä pikaisesti. Joonas Järnvall kaivoi kännykkäänsä esille huomattuaan oman nimensä videotaululla.

Taivastelu jatkui koko avauserän ajan, jolloin Lukko päästi Tuton rellestämään aivan liikaa. Altavastaajan haastamismentaliteetista ei näkynyt jälkeäkään.

Lukko pesi ryvettyneet kasvonsa ensimmäisellä erätauolla ja kiusasi kaikki pelinsä voittanutta isäntää sen minkä pystyi.

– Hyvä tasonnosto hävettävän alun jälkeen. En ymmärrä, miksi pojat lähtivät kentälle valmiiksi hävinneenä, Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen summasi.

Laiturit Ville Järnvall (10 pistettä) ja Tomi Perkiö (11) pitivät parhaiten tasonsa. Tynys pelasi ennakkoluulottomasti tultuaan penkiltä hakkurin tontille.

Lukko käänsi katseensa nopeasti sunnuntaiseen kotiotteluun. Vieraaksi saapuu lauantaina Lempäälässä hävinnyt Nurmon Jymy.

Helmikkala valoi taistelutahtoa omalla viestillään.

– Teitä on ollut tosi mukava kuskata. Jos nousette kahdeksan parhaan joukkoon, ajan pudotuspelimatkat täysin talkoilla, Helmikkala innostui.

Lukko sai lauantaina maistiaisen suuren maailman meiningistä. Kuva: Outi Pettersson.