WFCKU5HH79

Lukko käy Stadin kirkkaissa valoissa – ”Omat vessapaperit kassiin”

5.11.2023

Lukon ykkössarjajoukkue palaa tänään kahden viikon tauolta eksoottisessa ympäristössä.

Pälkäneläiset matkustavat pohjoishelsinkiläisen sarjatulokkaan PuMa-Volleyn vieraaksi.

– Ei kai meidän tarvitse kulkea keskustan läpi. En ole tykännyt koskaan Stadin kirkkaista valoista, Savonlinnan peräkorvessa kasvanut passari Jere Puolakka kyseli matkan aattona.

– Älä hermoile. Pistä silmät kiinni Hyvinkään jälkeen ja mieti kaikkea mukavaa, maailmankansalainen Tuomas Lehtilä opasti.

Siinä vaiheessa libero Niilo Nurmi otti puheenvuoron.

– Ottakaa nyt jätkät rauhassa. Kävin tutkimassa vähän taustoja. Pu tulee Puistolasta ja Ma Malmista. Ne on pieniä nukkumalähiöitä. Sama kuin asuisit Ylöjärvellä tai Pirkkalassa, Nurmi paasasi.

Valmennusjohto kuunteli aikansa poikien tarinointia, kunnes Ville Mattilalta tuli muutama painava sana.

– Ottakaa ihmeessä omat vessapaperit kassiin, jos vatsa on kuralla. Muistakaa kuitenkin, että on tässä käyty vuosien saatossa vähän isommissakin ympyröissä kuin Lehto-areenalla, Mattila muistutti.

– Tuo rauhoitti kummasti, Puolakka huokaisi.

PuMa eteni viime keväänä kakkossarjan puolivälieriin asti, kunnes tie nousi pystyyn Aitolahden Rientoa vastaan. Sen jälkeen vireästi toimiva seura kokosi viisaat päät yhteen ja päätti anoa ykkössarjapaikkaa.

Lentopalloliiton ottamispäätös oli kaikin tavoin viisas. Ensinnäkin ykkössarjan uhkaavasti vähentynyt joukkuemäärä saatiin kahdeksaan. Toiseksi Helsingistä saatiin edustus Suomen kakkostasolle. Kolmanneksi PuMan toiminta on viisaalla pohjalla.

PuMa taistelee pisteistä maineikkaan valmentajan Ismo Tuomisen johdolla. Salolaislähtöisellä luotsilla on pitkä kokemus pääsarjaympyröistä. Hän on työskennellyt liigatasolla Salossa, Raisiossa, Rovaniemellä, Kokkolassa, Loimaalla ja Vantaalla.

Tuomisen palkintokaapista löytyy kaikenvärisiä mitaleita. Kruunuksi tuli Suomen mestaruus keväällä 2007 Santasportissa.

Tuominen nähtiin taannoin myös maajoukkueessa Mauro Berruton aisaparina. Kokemus karttui myös Saudi-Arabiassa.

PuMan ja Lukon välinen ykkössarjakamppailu alkaa tänään Lehto-areenassa klo 16.30.

Pistejahtiin iloisella ilmeellä – Jan Kangas (vas.) ja Raivis Oiguss. Kuva: Juuso Koro.