WFCKU5HH79

Lukko koki kovia myös Pyynikillä – ”Omien virheiden määrä yhä kestämätön”

15.10.2023

Rantaperkiön Isku-Lukko 3–0 (25–17, 25–21, 25–14)

Mollivoittoinen sävel jatkui Luja-Lukon kolmannessa ykkössarjaottelussa.

Maineikas Rantaperkiön Isku tyrmäsi pälkäneläisvieraan odotetussa Pirkanmaan derbyssä tylyin lukemin.

Kamppailu ratkesi verkolla. Isku hyökkäsi paljon tehokkaammin kuin Lukko. Vain hakkurin tontille siirretty Raivis Oiguss pystyi vastaamaan kunnolla tamperelaisten lyöntivoimaan.

– Omien virheiden määrä väheni aika selkeästi edelliskierroksen Kisko-pelistä, mutta määrä oli edelleen kestämätön. Valmennuksen pitää pohtia nyt, miten tämä asia saadaan korjattua, Lukon luotsi Marko Järvenpää tuumi.

Lukon vastaanotto parani selkeästi kotiavauksesta. Lisukkeeksi tuli tukku maukkaita puolustuksia, mutta valitettavasti monet jatkopallotilanteet jäivät hyödyntämättä. Kunnon passi jäi haaveeksi liian usein.

– Pelissä näkyi jo hyviä pilkahduksia, mutta valitettavasti hyvät jaksot olivat liian lyhyitä. Juttelimme poikien kanssa pelin jälkeen kaikista asioista. Nyt koetellaan, mutta usko tulevaisuuteen on vahva, Järvenpää vakuutti.

Lukon kokoonpano muotoutui uuteen uskoon, kun takavuosina joukkueessa pelannut Niilo Nurmi liittyi vahvuuteen. Nurmen paluu rauhoitti tärkeän liberon paikan.

– Niilo pelasi hyvän pellin – sanovat tilastot mitä tahansa, Järvenpää kehaisi.

Liberon tontilla vieraillut Teemu Kuusela pystyy keskittymään rauhassa yleispelaajan rooliin. Toki vierailuun löytyi myös toinen syy – alkusyksystä kiusannut vatsalihasvaiva. Nyt kuntoutunut mies tarvitsee vain toistoja. Hyökkäystehot jäivät Pyynikillä vielä alhaisiksi.

Lukon vahvuudessa nähtiin myös Teemun kaksosveli Mikko Kuusela, jonka pelaaminen ratkesi vasta lauantain vastaisena yönä. Pelituntuman puute näkyi ymmärrettävästi, mutta kaikki tietävät Mikon potentiaalin.

– Testasimme aika paljon uutta – ja saimme taas arvokasta informaatiota jatkoa ajatellen. Pitää muistaa, että kausi on pitkä. Onnistuminen mitataan vasta keväällä.

Paikallisderbyt jatkuvat ensi lauantaina, kun Lukko matkustaa ykkössarjan mestaruutta puolustavan Lempo-Volleyn vieraaksi.

Lukko haki alkusyksystä vierasvoiton Hakkarin harjoitusottelusta ja herätti varmasti nukkuneen karhun. On selvää, että Lempo janoaa kiihkeästi revanssia.

Lukon hyökkääjät törmäsivät kolmetoista kertaa Iskun torjuntaan. Tässä Raivis Oiguss törmää Boris Fiykovin käsiin. Kuva: Pertti Flinck.