Lukko korkkasi kautensa voitokkaasti – Mattila joutui elämänsä myllytykseen

29.8.2021

LP Kangasala-Lukko 0–6 (13–25, 16–25, 16–25, 10–25, 12–25, 20–25)

Pälkäneläisen lentopallon kulttihahmoksi noussut Ville Silinterihattu-Mattila luuli nähneensä kaikki käänteet tarunhohtoisen uransa varrella, mutta niin vain lauantaina eteen tuli taas ennenkokematon elämys.

Ja vielä melkein kotikulmilla – Pikkolan urheilutalossa.

Kangasalan keskitolpaksi myyty Mattila oli huuli pyörällä elämänsä selkäsaunan jälkeen.

– Olen ehtinyt pelata muutaman ottelun hienon urani varrella, mutta en ole hävinnyt koskaan aiemmin 0–6. Tähän asti kaikki pelit ovat päättyneet viimeistään viidenteen erään, Mattila taivasteli.

Lukon peliä johtanut Petteri Peräseinä-Miettinen tarjosi valmentajakollegalleen auttavan kätensä ja talutti hänet oikeasta ovesta pukukoppiin.

– Älä kerro kenellekään, mutta tosiasiassa Mattila myytiin vastustajalle – tosin jouduimme maksamaan pienen summan. Otin sen omasta rahapussistani, Lukon tilastoekspertti Juha-Pekka Pettersson paljasti.

Lukon pelaajat lohduttelivat Mattilaa parhaansa mukaan varmistaakseen, ettei salitreenien päävetäjälle tule paha mieli ykkössarjakauden aattona.

– Meidän jätkät ovat sen verran fiksuja, etteivät lähde tämän höntsyn jälkeen kylille ylänappi auki. Kaikki näkivät pelin hengen – ykkössarjajoukkue vastaan pikkupojat ja yksi ikäloppu, Mattila viittasi itseensä.

Kakkossarjaan lähtevältä kangasalalaisjoukkueelta puuttui valitettavasti muutama ydinpelaaja, mutta Lukolle tarjoutui silti oivallinen paikka uusien kavereiden kokeilemiseen. Pälkäneläisilläkään ei ollut vielä koko ykkösnyrkki paikalla – muun muassa hakkurihankinta Atte Puholainen oli vielä huilivuorossa.

– Yhden pelin perusteella ei kannata tehdä koskaan liikaa johtopäätöksiä, mutta jokainen tiedonmurunen on arvokas, Mattila totesi myllytyksen jälkeen.

Nähtiinpä Pikkolassa sellainenkin temppu, että Jaakko Ollikainen pelasi vuoron perään Lukon ja LP:n puolella.

– Tuommoista porukkaa vastaan on vaikea pelata, kun ei oikein tiedä mitä sieltä tulee. Mutta hyvä kun saatiin pää auki ja peliä alle, Miettinen summasi.

Miettinen oli pelaaja-arvioissaan vielä hyvin maltillinen.

Reko Käenniemi oli päivän paras. Tomi Perkiö ja Roope Keminen pelasivat ihan jees. Jouni Laine oli positiivinen yllätys, Miettinen summasi.

Mattila antoi tunnustuksen molemmille passareille.

Jere Puolakan ja Jonne Haaviston peruspassit olivat suunnilleen samaa luokkaa. Näin vastapuolen kooteenä on pakko sanoa, että Jere on kyllä velho. Oli veemäistä lukea hyökkäyksiä, kun Jere peitti passia niin hyvin, Mattila kehaisi.

Tahti kiristyy tuntuvasti ensi perjantaina, kun Lukon harjoitusottelut jatkuvat ykkössarjan kestomenestyjän Lempo-Volleyn vieraana.

Lukon ykkönen – Reko Käenniemi jatkoi siitä mihin keväällä jäi. Kuva: Rami Myllymaa.