WFCKU5HH79

Lukko luottaa omaan tekemiseensä – ”East Volley hemmetin kova kotonaan”

30.9.2023

Luja-Lukko aloittaa neljännen ykkössarjakautensa sunnuntaina Savonlinnassa kestomenestyjiin lukeutuvan East Volleyn vieraana.

– East Volley on ollut aina hemmetin kova kotijoukkue. Yksi kovimmista. Saa nähdä, miten se on vaikuttanut, kun luottopelaaja on siirtynyt pelaajavalmentajaksi. Se on iso ruutu kenelle tahansa, Lukon peliä johtava Marko Järvenpää pohjustaa.

Tuplaroolin ottanut kaveri on East Volleyn edelliskausien ykköslaituri Teemu Silventoinen. Kaiken kukkuraksi Silventoinen on siirtynyt keskitorjujan tontille.

Silventoinen lähti pelastustalkoisiin, kun valmentaja Antti Pölönen ja GM Tero Kautonen ilmoittivat pitävänsä hengähdystauon.

– Me keskitämme energiamme oman pelin kehittämiseen. Tämä on usein jargonia, mutta meidän tapauksessa täyttä totta. Pahin vastustaja löytyy peilistä.

Järvenpää on tyytyväinen joukkueen harjoitteluun. Salilla on hikoiltu motivoituneesti.

– Aina välillä toivoisi, että nyt olisi vasta kesäkuun alku. Tai olisi edes kuukausi lisää valmistautumisaikaa.

Miltä joukkueen tilanne näyttää?

– Kentällä tapahtuu tosi paljon hyviä asioita, mutta välillä tietyt asiat unohtuvat. On vielä paljon palasia, jotka eivät ole loksahtaneet paikoilleen. Se on ymmärrettävää, kun kausi on vasta alkamassa.

Lukolla on tällä hetkellä 12 sopimuspelaajaa – ja muutama vahva sparraaja päälle. Lisäksi treeneissä käy vielä kaksi LP Kangasalan junioria.

– Meillä on äärettömän hyvä tilanne, kun treeneissä on koko ajan vähintään 12 ukkoa. Tämä takaa sen, ettei kukaan pääse helpolla. Näin hyvä tilanne on tosi harvinainen millä tasolla tahansa.

Harvinainen on myös valmentajatilanne. Pitkän päivätyön tehnyt Järvenpää rakentaa Lukon peliä maan eliittiin kuuluvan Jussi Heinon kanssa.

– ”Juiqen” apu on erittäin arvokasta. Hän näkee yksityiskohdat tosi tarkkaan ja osaa opastaa poikia kädestä pitäen. Hän on siinä hommassa ihan ylivoimainen, Järvenpää kehuu.

Valmennustiimin täydentää ortopedian ja traumatologian professori Ville Mattila, joka palauttaa usein mieleen omat pelitaitonsa. Tosin hän on käyttänyt tänä talvena hämmentävää termiä veteraanitolppa. Aiemmin Mattila luonnehti itseään mielellään kuninkaalliseksi keskitorjujaksi ja verkon valtiaaksi.

– En ole ollut koskaan aiemmin semmoisessa ryhmässä, jossa on täysin oppinut lentopalloilija, Järvenpää hämmästelee.

Millä konstilla Lukko napsii pisteitä?

– Meillä on kaksi selkeätä vahvuutta – varma vastaanotto ja painava syöttö. Uskon, että saamme niillä aika paljon aikaiseksi, Järvenpää vastaa.

Lukon sarja-avaus alkaa klo 16. 

Pälkäneelle palannut Tomi Perkiö (kesk.) valittiin Lukon kapteeniksi. Jere Puolakka (vas.) ja Teemu Kuusela ovat varakapteenin roolissa. Kuva: Asko Niemi.