WFCKU5HH79

Lukko metsästää tänään isoja pisteitä – Pyynikki on vielä valloittamatta

15.1.2023

Luja-Lukon ykkössarjajoukkuetta odottaa tänä iltana haastava tehtävä lentopalloperinteitä tihkuvassa Pyynikin palloiluhallissa.

Pälkäneläiset eivät ole lähteneet Tampereen pyhätöstä voittajina vielä koskaan.

Lukko metsästää maineikkaan Rantaperkiön Iskun päänahkaa nyt kolmannen kerran mestaruusviirien ja jäädytettyjen paitojen keskellä.

Marraskuun 2020 ensimmäinen visiitti on jäänyt elävästi mieleen. Kun ykkössarjassa debytoinut joukkue lähti Iskun vieraaksi kuuden peräkkäisen tappion jälkeen, silloinen valmentaja Heikki Kosonen veti kanin hatustaan loukkaantumissuman keskellä.

Kosonen päätti lähteä ykkössarjapeliin täysin poikkeuksellisella kahden passarin systeemillä. Verneri Halttula ja Sami Pettersson jakoivat palloa aina ollessaan takakentällä.

Siinä vaiheessa katsomossa istuneen Juha Hämäläisen silmämunat pyörähtivät kaksi kertaa ympäri. Kaiken nähnyt lentopalloguru ei osannut edes kuvitella, että joku uskaltaa tehdä näin mullistavan ratkaisun.

Siinä vaiheessa Mister Lentopallo ei osannut kuvitella myöskään sitä, että hän on vallankumouksellisen pälkäneläisjoukkueen pääkoordinaattorina seuraavalla kaudella.

– Kun eletään vaikeita aikoja, välillä pitää kokeilla jotakin uutta, Kosonen perusteli jokerivetoansa.

Lukon poikkeuksellinen ratkaisu herätti aluksi hilpeyttä Iskun kenttäpuoliskolla, mutta hymyt hyytyivät kolmannen erän pälkäneläismyllytyksestä. Lukko nappasi lopulta pisteen matkaansa. Voittokin oli tarjolla, mutta sen vieraat hukkasivat puhtaasti kokemattomuuttaan.

Illan kummajaisiin kuului myös se, ettei kumpikaan vastuupassariksi kaavailtu pelintekijä jaellut palloja. Juhani Silkkisormi-Salminen istui vaihtopenkillä ja Jere Taikuri-Puolakka uurasti liberona.

Lukon viime kauden vierailu oli paljon lyhyempi ja karumpi. Pälkäneläisjoukkue pani tiukasti kampoihin lähes kaksi erää, mutta sen jälkeen selkäranka napsahti poikki. Näin maaliskuinen kohtaaminen päättyi tylyyn 0–3-tappioon.

– Pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme, Iskuun siirtynyt Kosonen kehui omiansa.

– Olisimme tarvinneet paremman vastaanoton, jotta olisimme pystyneet taistelemaan voitosta, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

Lukko onnistui Iskun kaatamisessa vihdoin tänä syksynä Kostia Areenassa ja lähtee metsästämään nyt ensimmäistä voittoa Pyynikiltä.

Pelissä on iso panos, sillä molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikasta. Ykkössarjan kevätkaudesta tulee muutenkin huikea, sillä käytännössä sijat 3–9 Lempo-Volleyn ja East Volleyn takana ovat vielä täysin auki.

Näin skaala liikkuu puolivälierien kotiedusta pudotuspelipaikan menetykseen.

Pyynikin jännitysnäytelmä alkaa tänään klo 17. Aamulehti näyttää kamppailun tutulla huippulaadulla. Vilppulan Satakielen Jari Ahvenjärven selostuksesta tulee aina hyvälle päälle.

Tunnerikas ilta. Mikko Kuusela ja kumppanit lähtevät Pyynikille vahvasti latautuneena. Kuva: Juuso Koro.