WFCKU5HH79

Lukko nappasi ison pisteen East Volleylta – Jarno Koivuniemi sai Jussi Heinon kehut

26.11.2023

Lukko-East Volley 2–3 (19–25, 29–27, 25–23, 21–25, 11–15)

Luja-Lukon lentopalloilijat näyttivät luonteensa raskaan viikon päätteeksi.

Pälkäneläisjoukkue ryösti ykkössarjapisteen kovalta East Volleylta monien vastoinkäymisten jälkeen.

Vaikka korona pudotti miehiä riveistä armottomalla tahdilla, Lukko venytti sunnuntaisen ottelun viiteen erään ja voi olla erittäin tyytyväinen taistelun takaamaan pisteeseen.

Lukko taipui lopulta kotiyleisönsä edessä vasta kahden ja puolen tunnin taistelun jälkeen.

On selvää, että pelaajat olivat sen jälkeen todella puhki kuluttavan jakson jälkeen. Viiden tapahtuman viikko pudotti miehiä riveistä yksi toisensa perään.

Tulos oli täsmälleen sama kuin kaksi kuukautta sitten Savonlinnan sarja-avauksessa, mutta nyt lähtötilanne oli aivan toinen.

Ensinnäkin East Volleyn sielu Teemu Silventoinen on palannut sen jälkeen Eastin vahvuuteen. Taitava yleispelaaja aiheutti Lukolle jatkuvaa päänsärkyä Kostialla.

Toiseksi Lukko joutui isoon peliin pahasti siipirikkoisena. Kokenut laituri Teemu Kuusela, sentteri Tuomas Lehtilä ja libero Niilo Nurmi puuttuivat vahvuudesta kokonaan. Lisäksi passari Jere Puolakka ei ollut todellakaan viiden erän kunnossa sairastelunsa jäljiltä.

Niinpä liberon paidan puki tällä kertaa Tomi Perkiö – ensimmäisen kerran ykkössarjaurallaan ja muutenkin. Perkiö hoiti vaativan ruudun mallikkaasti.

Lähtökohtiin nähden East Volleylta irronnut piste oli ilman muuta voitettu piste, vaikka pettymys paistoi pelaajien kasvoilta tappion jälkeen.

– Voittoa haetaan aina, mutta tämä esitys jää positiivisena mieleen. Kentällä tapahtui paljon hyviä asioita, Lukon valmentaja Jussi Heino summasi.

Sunnuntai-ilta näytti kaikille Lukon potentiaalin.

– Tulokset tulevat tämmöisten esitysten ja hyvien treenien kautta. Mitään ei tapahdu sormia napsauttamalla, Heino muistutti.

Alkukauden kirvelevät tappiot toivat Lukon pelaajille jonkinlaisen painolastin. Se näkyy usein erien ratkaisupaikoissa.

Niinpä oli huojentavaa nähdä toisen ja kolmannen erän ratkaisuhetket.

Lukko katkaisi toisen erän neljännestä eräpallosta, kun Raivis Oiguss täräytti ässäsyötön East Volleyn kenttään. Kolmas erä ratkesi, kun Lukon passari Jarno Koivuniemi torjui Eastin ykköstykin Silventoisen.

– Ehkä sen jälkeen tuli pieni ulospuhallus. Neljännen erän alku oli huono, mutta peli löytyi uudestaan sen jälkeen. Ei vaan riittänyt vielä tällä kertaa, Heino tuumi.

Lukon parhaana palkittu Aki Tuomivaara kuritti Eastia 20 pisteellä. Vai pitäisikö sanoa Team Silventoista ja Taavi Tuomista. East Vollleyn menestys kulminoituu pitkälti näihin kahteen hahmoon.

Koivuniemen peli kuului ilman muuta sunnuntain ilonaiheisiin.

– Passari antoi nyt hyökkääjille mahdollisuuden omiin ratkaisuihin. Vieläkin on paljon parannettavaa, mutta nyt mentiin iso askel eteenpäin, Heino muotoili.

Lukkoa odottaa ensi lauantaina vielä kovempi haaste, kun joukkue matkustaa Ouluun sarjajohtaja Kiskon vieraaksi.

Kisko haki sunnuntaina tyrmäävän 3–0-vierasvoiton Rantaperkiön Iskusta ja näytti samalla tämänhetkisen iskukykynsä.

Lukon sunnuntai-ilta sisälsi paljon iloisia hetkiä tappiosta huolimatta. Kuva: Juuso Koro.
Hienon illan ykköset: Aki Tuomivaara Lukosta ja Taavi Tuominen East Volleysta. Valinnat tekivät takavuosien passarivirtuoosi Petri Hildén sekä leijonista ja Tapparasta tuttu huoltajalegenda Veli-Matti Pohjonen. Parhaat saivat Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin. Kuva: Asko Niemi.