WFCKU5HH79

H-hetki lähestyy – Lukko aloittaa kauden kolmella harjoitusottelulla

21.8.2023

Pälkäneläisjoukkueen ykkössarjakausi alkaa 1. lokakuuta Savonlinnassa.

Luja-Lukko aloittaa neljännen ykkössarjakautensa 1. lokakuuta kaukana Savonlinnassa. Pälkäneläisjoukkue matkustaa silloin vahvan East Volleyn vieraaksi.

Ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa viikkoa myöhemmin (8.10.) Kostia Areenassa. Vieraaksi saapuu viime kevään finalisti ja tulevan kauden suosikkeihin lukeutuva Oulun Kisko.

Lukko pelaa kaikki kotiottelunsa tutusti sunnuntaisin klo 16.00.

Marko Järvenpään luotsaamaan joukkueen alkuohjelma on erittäin vieraspainotteinen. Lukko pelaa kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan peräti kuusi muualla kuin Kostialla.

Tämä tietää luonnostaan sitä, että runkosarjan loppu sisältää paljon kotiotteluita. Kostialla on tarjolla runsaasti ykkössarjaherkkua joulun alla ja heti joulun jälkeen.

Ykkössarjaan osallistuu tällä kaudella kahdeksan joukkuetta. Viime kauden jälkeen ovat kadonneet Karhulan Veikot, Nurmon Jymy ja kesken talven sarjasta suljettu Etta. Uutena tulokkaana nähdään helsinkiläinen PuMa-Volley.

Kaksinkertainen runkosarja sisältää neljätoista kierrosta. Sen jälkeen neljä parasta joukkuetta jatkaa ylemmässä loppusarjassa ja neljä heikointa alemmassa loppusarjassa. Joukkueet kohtaavat kotona ja vieraissa. Näin tulee kuusi lisäkierrosta.

Ylemmän loppusarjan kaksi parasta selviytyy suoraan välieriin. Kolmonen kohtaa alemman loppusarjan kakkosen ja nelonen ykkösen. Kahden heikoimman joukkueen kausi päättyy tässä vaiheessa.

Lukko pelaa kolme harjoitusottelua ennen sarjan alkua. Pälkäneläiset käyvät Rantaperkiön Iskun vieraana 8.9. ja hallitsevan ykkössarjamestarin Lempo-Volleyn vieraana 16.9. Tämän jälkeen Lukko esittäytyy kerran Kostialla. Leiriviikonloppu päättyy 23.9. Aitolahden Riennon kohtaamiseen.

VaLePa kohtaa Loimun

Pälkäneen lentopallokausi jyrähtää komeasti käyntiin 15. syyskuuta, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa ja viime kevään välieräjoukkue Raision Loimu kohtaavat.

Liigajoukkueiden kohtaamisesta on muodostunut jo perinne Kostia Areenassa.

Kamppailun järjestäjä Lukko haluaa pitää tästä traditioista kiinni myös jatkossa.

 

Kostian lähtölaukaus:

Pe 15.9. klo 18.00 VaLePa-Loimu

Lukon harjoitusottelut:

Pe 8.9. klo 19.30 Rantaperkiön Isku-Lukko (Pyynikin palloiluhalli)

La 16.9. klo 15.00 Lempo-Volley-PäLu (Hakkarin liikuntahalli)

La 23.9. klo 16.00 Lukko-Aitolahden Riento (Kostia Areena)

Lukon kotiottelut ykkössarjassa:

2023:

Su 8.10. klo 16.00 Lukko-Oulun Kisko

Su 12.11. klo 16.00 Lukko-Pielaveden Sampo

Su 26.11. klo 16.00 Lukko-East Volley

Su 10.12. klo 16.00 Lukko-Kuortane

Su 17.12. klo 16.00 Lukko-Lempo-Volley

2024:

Su 7.1. klo 16.00 Lukko-Rantaperkiön Isku

Su 14.1. klo 16.00 Lukko-PuMa-Volley

Ykkössarjakausi lähestyy. Raivis Oiguss (vas.), Jere Puolakka ja Teemu Kuusela ovat valmiina haasteeseen. Kuva: Juuso Koro.