WFCKU5HH79

Lukko pelaa pitkästä aikaa Kostialla – Varastaako Fredi Heinämäki pääroolin Boris Fiykovilta?

24.2.2024

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue palaa sunnuntaina uskollisen kotiyleisönsä eteen peräti viiden viikon tauon jälkeen.

Pälkäneläiset ovat säilyttäneet työmoraalinsa monista vastoinkäymisistä huolimatta ja haluavat palkita kannattajansa luonnostaan sytyttävää Rantaperkiön Iskua vastaan.

Lukko on näyttänyt mollivoittoisen kauden mittaan useaan otteeseen, että parhaimmillaan joukkue pystyy haastamaan kaikki vastustajat. Valitettavasti kirvelevät tappiot ovat nakertaneet melkoisen kolon itseluottamukseen.

Lukko kohtaa Iskun jo kolmannen kerran vuodenvaihteen jälkeen. Kaksi edellistä kohtaamista eteni täsmälleen saman kaavan mukaan. Lukko vei avauserän, hallitsi pitkään toista erää ja pyristeli aikansa vielä kolmannessakin erässä. Neljänteen erään ei löytynyt enää riittävästi uskoa.

Hienon läpimurron tehnyt Isku-hakkuri Boris Fiykov on ollut Lukon suurin murheenkryyni. Korkealta hyökkäävän Fiykovin pysäyttämiseen ei ole löytynyt kunnon lääkkeitä. Niinpä isännät voivatkin lähteä nyt Kostia Areenalle ajatuksella ”jarrutetaan edes vähän pallontappajaa”.

Sunnuntaisessa pelissä on iskulaisittain iso panos. Voitto varmistaa legendaarisen tamperelaisjoukkueen pudotuspelipaikan. Tappion tullen pitää jännittää alemman jatkosarjan päätöskierrokselle asti.

Isku koki runkosarjan lopussa pettymyksen jäätyään alempaan jatkosarjaan. Kun kärkeen tuli vielä murheellinen vierastappio PuMa-Volleylle, Pyynikin liepeillä ei lennellyt hirveästi vitsejä.

Sen jälkeen kurssi on korjaantunut ryhmää luotsaavan Petteri Fribergin johdolla. Isku on kivunnut sarjan kärkeen kolmella peräkkäisellä voitolla.

K-Supermarket Pälkäneen tarkkuuskilpailun palkintopotti on kasvanut 200 euron suuruiseksi. Niinpä nyt seurataan mielenkiinnolla, saapuuko ex-lukko Juho Viitala hoitamaan perheelleen ruokarahat tulevaksi kuukaudeksi.

Liutun samettikurkku Mikko Heinämäki ehti muuttaa edellisen pelin jälkeen nimensä Frediksi vedettyään Kangasala-talon ääriään myöten täyteen juhlakonsertissaan. Nenäliinojansa kaivelleet naisihailijat vakuuttivat, että Fredille olisi löytynyt kuulijoita Nokia-areenan täydeltä.

Niinpä Lukon hovikuuluttaja on ollut siitä lähtien tuttu näky prameassa ympäristössä. Hän on pitänyt taitojansa yllä Ilveksen liigaotteluissa.

Lukon johto on pohtinut konsertin jälkeen, pitäisikö Heinämäen repertuaariin lisätä kuuluttamisen ohella parin kipaleen esittäminen jokaisessa pelissä. Kenties Kostian yleisömäärä tuplaantuisi Fredin ansiosta.

Kostia Areenan kahviosta löytyy tutusti tuoreita herkkuja sekä makean että suolaisen nälkään.

Lukon ja Iskun välinen kamppailu alkaa tutusti klo 16.

Iskun pajavasara Boris Fiykov osaa myös torjua. Tässä käsiin pysähtyy Lukko-laituri Raivis Oiguss. Kuva: Pertti Flinck.