WFCKU5HH79

Lukko piinasi sarjajohtajaa – Lempon valmentaja suitsutti Jere Puolakkaa

8.1.2023

Lukko-Lempo-Volley 1–3 (18–25, 25–18, 30–32, 17–25)

Luja-Lukko oli pitkään Lempo-Volleyn (ja sen edeltäjän LeKin) lattiarättinä.

Ei enää.

Sunnuntaina pälkäneläisten pukukopista asteli Kostia-areenalle joukko ahnaita saalistajia. Lukko puristi lempääläläisvieraan pahempaan ahdinkoon kuin kivikova vastustaja osasi kuvitellakaan.

Lukko vei toisen erän näytöstyyliin, johti kolmatta erää parhaimmillaan viidellä pisteellä (19–14) ja hankki peräti kuusi eräpalloa. Sankarin viittaa sovitettiin monille harteille, mutta valitettavasti kentällä ei ollut itsevarmuuden perikuvaa Ville Mattilaa.

Pälkäneläislegenda olisi poseerannut mielellään Sydän-Hämeen Lehden kansikuvassa suupaistuaan ratkaisupallon keskelle Lempon kenttää. Otsikoksi olisi sopinut mainiosti ”Minä sen tein”.

Nyt uutta Mattilaa ei löytynyt – ja vanhakin saatiin pidettyä katsomon puolella.

Lempo kesti pitkän piinan mestarillisesti – ja hiukan jumaltenkin avustuksella – ja romutti Lukon yllätystoiveet hurjin lukemin 32–30. Kasimir Vuorinen katkaisi erän ässäsyötöllä ja juhli tämän jälkeen kuin olisi ratkaissut maailmanmestaruuden.

Tämän jälkeen kävi juuri niin kun arvata saattoi: Lukon usko hiipui.

Ykkössarjaa dominoiva Lempo vei jännityskamppailun 3–1 (25–18, 18–25, 32–30, 25–17) ja voi keskittyä rakentamaan kuntohuippuansa kevään pudotuspeleihin.

Samaan hengenvetoon pitää todeta, ettei Lukon tarvitse hävetä esitystään tippaakaan. Pälkäneläisisäntä piti Lempoa ahtaammalla kuin koskaan.

Vaikka palkinnoksi ei tullut pisteen puolikastakaan, hieno esitys tuo varmasti lisää pontta Lukon kevätkauteen.

– Odotetun kova peli. Pälkäneellä on historiansa vahvin nippu kasassa – eikä vuosien takaisten keskinäisten pelien tuloksia kannata tuijotella, Lempon valmentaja Tuomas Alatalo muistutti.

– Pälkäneen syöttö pysyi todella painavana ja virheettömänä läpi ottelun. Se pani meidän vastaanoton todelliseen testiin.

Mitä Pälkäneen pelaajista jäi päällimmäisenä mieleen?

– Laiturikolmikko Teemu Kuusela-Mikko Kuusela-Jere Tikkala pelasi sillä tasolla, millä heidän kuuluukin pelata. Passari Jere Puolakka pelasi parhaan pelinsä, mitä olen nähnyt hänen pelaavan, Alatalo suitsutti.

Tikkala palkittiin aiheesta Lukon parhaana. Lemposta Uotilan Leipomon maukkaita limppuja pääsee maistelemaan libero Jyri Niemi.

– Pääsimme nyt sille tasolle, mitä olen odottanut porukalta jo jonkin aikaa. Pystyimme haastamaan sarjan kärkijoukkuetta todella hyvin. Toki olin ajatellut tätä lähinnä sitä ajatellen, kun kohtaamme East Volleyn, Karhulan Veikot ja Oulun Kiskon. Tuntui vielä paremmalta, kun tämä toteutui ehdotonta ykköstä Lempoa vastaan, Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen summasi.

Kun Lukko löysi huippuvireen, Lempon oli pakko kaivaa ykkösmiehensä Tomi Rumpunen kentälle pelastaakseen nahkansa. Tämä oli pälkäneläisiltä hieno työnäyte.

Lukolle oli tarjolla sympatian lisäksi pisteitäkin, mutta vielä ei ollut tämän palkinnon aika.

– Toki joitakin palloja olisi voitu pelata toisinkin, mutta näiden miettiminen on turhaa. On tärkeintä, että löysimme tason, millä meidän kuuluukin olla. Nyt on tärkeintä viedä projektia tästä eteenpäin, Hämäläinen painotti.

Lukko jatkaa urakkaansa ensi sunnuntaina Pyynikin pyhätössä legendaarista Rantaperkiön Iskua vastaan.

Hämäläinen luotsasi taannoin pitkään Iskun ryhmää ja pääsi nauttimaan monista saavutuksista Suomen mestaruudesta lähtien.

Lukon passarin Jere Puolakan työskentelu teki vaikutuksen Lempon valmentajavirtuoosiin Tuomas Alataloon. Kuva: Juuso Koro.