WFCKU5HH79

Lukko tarvitsee kipeästi pisteitä Pielavedeltä – Pelaajat kyselivät jo Viljon perään

18.2.2023

Pirkanmaan johtavat yökulkijat ja halttulat eivät ole ehtineet painaa päätänsä vielä tyynyyn, kun Luja-Lukon ykkössarjajoukkue lähtee varhain sunnuntaiaamuna Pielavedelle.

Pitkän matkan päässä odottaa legendaarinen sali ja kauden toistaiseksi tärkein kamppailu.

Hienoihin otteluihin tottunut savolaisyleisö kokee nyt jännitysnäytelmän vailla vertaa, kun Lukko taistelee pudotuspelipaikasta menestymään tottuneen Sammon kanssa. Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä.

Takavuosien passarilegendan Sergei Ivanovin luotsaama pielaveteläisjoukkue on ollut jo pitkään koko kunnan ylpeys.

Nopean laskutoimituksen mukaan Sammon palkintokaapista löytyy kolme kultaista, neljä hopeista ja neljä pronssista SM-mitalia – ja vielä Suomen cupin voitot päälle. Huikea mitalisade vetää luonnostaan hiljaiseksi.

Niinpä kaikille vierailijoille voi antaa yhden yleispätevän ohjeen. Kannattaa morjestaa Mister Sampoa Timo Perälää (joka antaa arvoa myös vastustajien suorituksille), tervehtiä kohteliaasti kahviossa istuvia lentopalloveteraaneita ja marssia nopeasti liikuntahallin palkintovitriinin ohi.

Pälkäneläisjoukkue odottaa suurella mielenkiinnolla, pääseekö Lukko-fanien kärkikaartiin kuuluva Viljo Help paikalle. Kiuruvedellä asuva Viljo pystyisi tulemaan itsekin vaikka mönkijällä, mutta ilman ajokorttia ei uskalla ajella edes Savon perämailla.

Lukolla on kalavelkoja maksettavana syyskierroksen kohtaamisesta. Silloin pälkäneläisjoukkue taipui kotiyleisön edessä 0–3-tappioon ja päivitteli useamman viikon Sammon ykköshahmon Lasse Räisäsen superiltaa.

Räisänen onnistui Kostialla kaikessa ja olisi mahtunut niillä otteilla kirkkaasti Kyyjärven liigajoukkueen avaukseen.

Lukko on kärsinyt viime viikkojen aikana monista vastoinkäymisistä. Niinpä sunnuntaista miehistöä voi vain arvuutella. Avauskokoonpanosta puhumattakaan.

Tilanne oli pari päivää sitten niin hankala, että johto harkitsi hetken Kimmo Lehtelän kutsumista hätäavuksi.

Joku saattaa muistaa, kun keskitolpaksi istutettu Letkukäsi hauskuutti yleisöä Paelkaene Gardenissa.

– Hei geeämmä, hätä ei ole sentään näin suuri. Letkukäsi ei tahdo pärjätä enää edes huru-ukkovuorolla, Lukon lentopallopomo Asko Niemi jarrutteli.

Pielaveden jännityskamppailu alkaa sunnuntaina klo 15.

Pelin henki Kostialla. Sammon ykköstykki Lasse Räisänen aiheutti isoja murheita Lukon torjunnalle. Kuva: Juuso Koro.