WFCKU5HH79

Lukko sai armotonta kyytiä Lempolta – Viitalan viikset herättivät huomiota Saksassa asti

3.1.2022

Lukko-Lempo-Volley 0–3 (15–25, 11–25, 18–25)

Luja-Lukon lentopalloilijoiden ykkössarjavuosi 2022 alkoi karmaisevalla tavalla.

Pälkäneläisjoukkue kärsi kotikentällään tyrmäävän 0-3 (15-25, 11-25, 18-25) -tappion Lempo-Volleylle.

Sarjan kärkipaikkaa isännöivä lempääläläisvieras tuli Kostialle todella terävänä ja hyvin valmistautuneena haastavasta ajankohdasta huolimatta.

Lempon päävalmentajana aloittaneen Tuomas Alatalon merkitys näkyi heti. Alatalo pani porukan treenaamaan uudenvuoden molemmin puolin. Tämä näkyi pelaajien otteista.

Lukko piinasi Lempoa neljä erää joulukuun alun kohtaamisessa, mutta nyt Kostian tyhjien katsomoiden edessä oli vain yksi joukkue. Lempo karkasi omille teilleen kaikissa erissä jo alkupallojen aikana.

Lukko pystyi haastamaan vahvaa vastustajaa vain tovin kolmannessa erässä, mutta silloinkaan vieraiden erävoitto ei ollut oikeasti uhattuna.

– Nyt konkretisoitui sanonta ”niin pelaat kuin treenaat”. Kaksi edellistä viikkoa olivat rikkonaisia ja huonoja harjoittelun suhteen. Jälki oli sen mukaista, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

– Lempon piti vain toimittaa pallo meidän puolelle. Sitten sössittiin huolella kaikkea ja kaikella tavalla, Miettinen harmitteli.

Miettinen yritti herättää joukkuetta vaihtoruletilla, mutta ratkaisevaa käännettä ei tullut.

Akseli Viitala pelasi ensimmäisen (lähes) kokonaisen ykkössarjapelinsä hakkurina ja kokosi ennakkoluulottomilla ratkaisuillaan yhdeksän pistettä. Sekaan mahtui muutama mojova hyppysyöttö. Mikäli sama tahti jatkuu, hän saa pian kutsun saksalaisen aikuisviihteen pariin viiksiensä ansiosta. Ensimmäiset soitot tulivat jo sunnuntai-iltana.

Sentteri Tuomas Lehtilä pääsi kentälle päätöserässä ja kruunasi vahvan syöttövuoronsa kahdella ässällä. Siinä vaiheessa puoli Vuolijokea lopetti kaikki pyhäaskareensa ja ryhtyi hurraamaan maalaiskylän suurelle pojalle. Hätäisimmät ehtivät suunnitella jo sahtijuhlia tulevalle kesälle.

Laituri Jouni Laine teki ensimmäisen pisteensä ykkössarjassa ja otti siitä kaiken ilon irti. Tiettävästi Turengin Taikuri sai Janakkalan suurimman taajaman ihan sekaisin. Kasarissa ripustettiin jo serpenttiinejä oviaukkojen päälle, kun leka jysähti.

Hakkuri Tuomas Sillanpää takoi Lempolle 17 pistettä omista korkeuksistaan ja nousi kentän pistekuninkaaksi. Kokenut sentteri Tatu Härkönen osoitti suuruutensa, kun Lukko joutui hätään. Härkönen piti syöttönsä ruudussa ja siirsi näin paineen isäntien kenttäpuoliskolle. Kolmeen erään kertyi peräti 23 aloitusta.

– Tasoero oli tällä kertaa varsin selvä, kun kotijoukkueelle sattui hieman heikompi päivä ja meidän peli rullasi mukavasti, Alatalo summasi.

Lukon vuosi alkaa heti härkäviikolla. Pälkäneläisjoukkue käy loppiaisena Nurmon Jymyn vieraana ja tekee toisen matkan heti sunnuntaina Pielavedelle. Silloin vastaan asettuu legendaarinen Sampo.

Reko Käenniemi (vas.) ja Akseli Viitala tekevät kaikkensa pysäyttääkseen Lempon Tomi Rumpusen. Kuva: Rami Myllymaa.