WFCKU5HH79

Lukko vierailee uudestaan Pyynikillä – Kostian taistelu valoi uutta uskoa

3.2.2024

Pirkanmaan hegemoniakamppailut jatkuvat sunnuntaina perinteitä tihkuvassa Pyynikin palloiluhallissa, kun Luja-Lukon ykkössarjajoukkue matkustaa legendaarisen Rantaperkiön Iskun vieraaksi.

Lukko ja Isku kohtasivat juuri vajaa kuukausi sitten Kostialla. Silloin pälkäneläiset kärsivät 1–3-tappion dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Lukko vei avauserän ja pääsi yrittämään toisen erän katkaisua kahteen otteeseen, mutta ratkaiseva niitti jäi iskemättä. Hieno kiri toi Lukon kolmannessa erässä vielä tilanteeseen 23–24, kunnes Isku pääsi piinasta syöttövirheen ansiosta.

Sen sijaan kauden ensimmäinen ykkössarjakohtaaminen oli Iskun näytöstä. Isännät jättivät Lukolle jäi vain murusia lokakuisessa kamppailussa.

Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan vaakakuppi kääntyy tällä kertaa.

Lukko hävisi alemman jatkosarjan avauskamppailun Pielaveden Sammolle – taas vahvan startin jälkeen – ja tarvitsee nyt pisteitä taistellakseen vielä pudotuspelipaikasta.

Isku koki saman kohtalon talven mittaan terästäytyneen PuMa-Volleyn vieraana.

Mielenkiintoista nähdä, marssiiko Pyynikille tappiosta sisuuntunut vai sarjatilanteesta ahdistunut tamperelaisjoukkue.

Isku menetti ylemmän jatkosarjan paikan vasta runkosarjan päätöskierroksella hävittyään Kuortaneen Murikoille. Takaiskun sulattelu on vienyt oman aikansa.

Pyynikki on ollut Lukolle valloittamaton paikka koko ykkössarjajakson ajan. Neljältä vierailulta on herunut toistaiseksi kolme erävoittoa. Välillä suurimpana lohtuna on ollut lyhyt kotimatka.

On selvää, että kaikki putket katkeavat ennemmin tai myöhemmin. Se päivä on koko ajan lähempänä.

Pyynikin kamppailu alkaa klo 17.

Näin lokakuussa. Lukon lyöjät (tässä Raivis Oiguss) eivät löytäneet riittävästi aukkoja Iskun torjunnasta. Kuva: Pertti Flinck.