WFCKU5HH79

Lukolla hyviä muistoja Lehto Areenalta – PuMa löysi voittovireen Kostialta

10.2.2024

Luja-Lukon lentopallojoukkue tekee tänään kauden toisen vierailunsa pääkaupunkiseudun reuna-alueelle.

Niistä kuuluisista kirkkaista valoista ei kannata puhua mitään, koska Lehto Areena on yhtä kaukana Helsingin keskustasta kuin pälkäneläisjoukkue ykkössarjan kärjestä.

Näin pelaajat voivat olla yhtä levollisin mielin kuin taannoin Vehoniemen portaissa.

Kirpeä pakkanen pitää huolen, ettei nyt ylimääräistä häiriötä tule edes verenhimoisista hyttysistä.

Lauantainen vastustaja PuMa-Volley on tottunut ykkössarjan tavoille vaikean alun jälkeen. Valmentajalegenda Ismo Tuomisen luotsaama joukkue seilaa nyt kolmen ottelun voittoputkessa ja taistelee edelleen pudotuspelipaikasta.

PuMan kurssi kääntyi tammikuun puolivälissä Kostialla, kun joukkue juhli 3–1-voittoa kuin Suomen mestaruutta. Sen jälkeen ovat kaatuneet myös Rantaperkiön Isku ja Pielaveden Sampo.

Sopii muistaa, että PuMa väläytteli osaamistaan jo sitä ennen. Sarjatulokas piinasi täydet viisi erää muun muassa East Volleyta ja Oulun Kiskoa.

PuMan hyökkäysvoima on noussut tuntuvasti farmiapu Nico Mäki-Valtarin ansiosta. Ducksin liigajoukkueen hakkuri on aiheuttanut vastustajille runsaasti päänvaivaa toisen laitapommittajan Santeri Sirenin kanssa. Ilta näyttää, onko Mäki-Valtari tänään PuMan vai Ducksin mukana.

Lukko muistaa elävästi ensimmäisen vierailunsa Lehto Areenalle. Marraskuun alun kamppailu toi pälkäneläisille 3–1-voiton. Sen jälkeen tilille on tullut yksitoista tappiota putkeen.

Sama kaava on toistunut jo neljässä peräkkäisessä ottelussa (kaikki ovat päättyneet 1–3-tappioon). Lukko on vienyt avauserän, taistellut tiukasti toisessa ja useimmiten kolmannessakin erässä. Sen jälkeen usko on hiipunut.

Niinpä tänään koetellaan ennen kaikkea henkistä kanttia.

Ykkössarjan kamppailu alkaa klo 16. Tämä on nähtävissä tutusti Solidsportin kautta.

Palaako Lukko voittokantaan Helsingissä? Tässä tuulettavat Jan Kangas (vas.), Raivis Oiguss, Verneri Halttula ja Jarno Koivuniemi. Kuva: Juuso Koro.