Lukolla kova haaste ykkössarjakenraalissa – Maajoukkuesentteri Isku-Veikkojen hakkurina

21.9.2021

Luja-Lukko saa varautua hurjaan rumputuleen keskiviikkoisessa (22.9.) ykkössarjakenraalissaan.

Sitä tarjoaa monivuotinen maajoukkuepelaaja Markus Kaurto, joka on liittynyt Valkeakosken Isku-Veikkojen vahvuuteen ja siirtynyt samalla keskitorjujan paikalta hakkuriksi.

Apialta tulleiden viestien mukaan pallo saa Kaurton kädestä kovaa kyytiä. Välillä puolustajat ovat kääntäneet selkänsä, kun hakkuri on päässyt tyhjään paikkaan vasta 55-vuotiaan Timo Väisäsen tarjoilusta.

Kaurto elätteli pitkään unelmaa EM-kotiturnaukseen pääsystä, mutta hän joutui luopumaan haaveesta jalkavaivojen takia. Nyt hän virkistää mieltänsä Isku-Veikkojen kakkossarjajoukkueessa.

On sanomattakin selvää, että Kaurto nostaa valmentajavelho Ari Väisäsen luotsaamaan valkeakoskelaisjoukkueen iskukykyä tuntuvasti.

Väisänen on lopettanut uransa jo ainakin seitsemän kertaa, mutta pelintekijä on ilmestynyt Apialle aina syksyn lähestyessä. Tiettävästi passari luikahti kerran sisään tuuletusikkunasta, kun kaikki ovet olivat lukossa.

Isku-Veikot rakentaa uutta nousua liigavuosia seuranneen kuopan jälkeen. Kun Isku-Veikot putosi pääsarjasta keväällä 2010, seura lopetti huippulentopallon kokonaan. Sen jälkeen Väisäsen veljekset vetivät henkeä useamman vuoden, kunnes polte syttyi uudestaan.

Lukko jatkaa kuvioidensa hiomista rohkaisevan Isku-pelin jälkeen. Silloin pälkäneläisjoukkue puristi legendaarisen vieraan ahtaalle Aamulehden kameroiden edessä. Lukolla oli täydet saumat venyttää kamppailu viidenteen erään, mutta loppujen lopuksi Isku hoiti neljännen erän jatkopalloilla.

Silloin Lukon yllätyshahmoksi nousi juuri koronakaranteenista vapautunut Daniel Kosonen. Kostian heinäsirkka paukutti raikkaalla kädellä ja säesti vahvasti Tomi Perkiötä.

Kokenutta sentteriä Reko Käenniemeä peluutettiin tietoisesti vain kaksi erää lonkkavaivojen takia. Käenniemi oli valmis jatkamaan tämän jälkeenkin, mutta Lukon valmennusjohto otti hänet viisaasti sivuun.

Lukon ja Isku-Veikkojen välinen kamppailu alkaa klo 19.45.

Kahvio palvelee tuttuun tapaan. Samalla Lukon ystäville tarjoutuu mainio tilaisuus joukkueen kausikortin ostamiseen. Varatkaa käteistä mukaan.

Päättäväinen ilme. Lukon vahvuuteen palannut Akseli Viitala on valmis Isku-Veikkojen kaatoon. Kuva: Rami Myllymaa.