WFCKU5HH79

Lukon kausi päättyi hienon taistelun jälkeen – Kehuja tuli Jussi Heinosta lähtien

14.3.2022

Reko Käenniemi pelasi upean ottelun Lukon ykkössarjakauden päätteeksi. Kuva: Rami Myllymaa.

Lukko-Kuortaneen Murikat 1–3 (18–25, 25–13, 23–25, 17–25)

Luja-Lukon lentopallojoukkueelle avautui vielä sunnuntaina portti ykkössarjan pudotuspeleihin – kiitos Oulun Kiskon.

Kisko pehmitti aiemmin päivällä Lukon kanssa kahdeksannesta sijasta taistelleen Karhulan Veikot.

Näin pälkäneläiset pääsivät yrittämään haaveensa toteuttamista Kostia-areenassa peräti 102-päisen yleisön edessä.

Tahtoa ja yritystä löytyi yllin kyllin, mutta sitkeäsi taistellut kotijoukkue taipui lopulta Kuortaneen Murikoille runkosarjan päätöskamppailussa neljän viihdyttävän erän jälkeen.

Samalla sulkeutui pudotuspeliovi ja päättyi seurahistorian paras kausi.

Lukko harppasi askeleen eteenpäin ensimmäisen ykkössarjakauden murheista viisastuneena ja tappeli pudotuspelipaikasta runkosarjan viimeiseen erään asti.

– Hyökkäyspeli on ollut koko kauden tämän porukan lippulaiva. Se on pitänyt meidät hengissä silloinkin, kun muuten on ollut vaikeuksia. Nyt Lukko pääsi lyönteihin hyvin kiinni ja aiheutti meille paljon ongelmia, Murikoiden valmentaja Oskar Muurinen summasi.

Lukko napsi kaikkiaan yhdeksän torjuntaa verkkoa isännöineen Reko Käenniemen johdolla. Käenniemi pysäytti viisi hyökkäystä, pokkasi Lukon parhaan pelaajan palkinnon ja kruunasi iltansa otteluisäntä OP Kangasalan haastattelussa.

– Tästähän tuli Rekon viikko. Lauantaina nimipäivä ja nyt kentän kuningas. Tämä ei voi olla tietenkään yllätys kenellekään – keskarit pystyvät vaikka mihin, Lukon valmennuskolmikkoon kuulunut Ville Mattila päästeli.

Kapteeni Tomi Perkiö piiskasi Lukkoa eteenpäin vahvalla lyöntipelillä. Perkiö kokosi hienon saldon 16/+11 pienellä virhemäärällä.

Libero Vili-Valtteri Help oli kuin uusi mies saatuaan hakkuri Akseli Viitalalta tossut lainaksi. Helpin hienot puolustukset herättivät runsaasti huokauksia Kostia-areenan lehtereillä. Mattila ihmetteli, onko homma ollut tossuista kiinni. On kokonaan toinen tarina, missä Helpin omat pelikengät olivat.

Kolmannen erän loppu oli kamppailun kulminaatiopiste. Lukko nousi kolmen pisteen takamatkalta tasatilanteeseen 21–21 ja nakersi Murikoita toden teolla. Siinä vaiheessa pälkäneläisiltä olisi tarvittu ripaus lisää kylmäpäisyyttä ja tylyä ratkaisuvoimaa.

Neljännessä erässä Lukko roikkui vielä Murikoiden mukana puoliväliin asti, kunnes usko alkoi horjua kohtalokkaasti. Sen jälkeen mitään ei ollut tehtävissä.

Lukon ennakkoluuloton taistelu keräsi runsaasti kiitoksia Kostialla. Niitä tuli vastustajalta, yleisöltä ja arvostetulta Hurrikaani-luotsilta Jussi Heinolta.

– Tykkäsin Pälkäneen tapahtumasta. Hieno meininki katsomossa ja kentällä. Aloin seuraamaan enemmän sinisten (= Lukon) tekemistä, kun oli aitoa yritystä, peli-iloa ja itsensä likoon laittamista, Kostialla vieraillut Heino viestitti.

Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen löysi tilastosta selkeän käännekohdan. Murikoiden vastaanotto tiivistyi tuntuvasti pitkän erätauon jälkeen ja tarjosi samalla eväät parempaan hyökkäyspeliin.

– Meidän syöttö helpottui liikaa ottelun edetessä. Vaikka pleijarit jäivät haaveeksi, kausi oli kuitenkin plusmerkkinen, Miettinen tiivisti.

Tältä pohjalta kelpaa jatkaa eteenpäin.

– Hienoa, kun Pälkäneen lentopalloseura on oivaltanut Kostian tarjoamat huippuolot. Olisi sääli, ellei näitä olisi hyödynnetty, Muurinen tuumi.