WFCKU5HH79

Lukon lentopallopomo otti taksin Hakkariin – Niemen enneuni ei toteutunut

5.12.2021

Lempo-Volley-Lukko 3–1 (25–19, 25–19, 20–25, 25–21)

Luja-Lukon touhukas lentopallopomo Asko Nalle-Niemi varautui poikkeuksellisen huolellisesti lauantaiseen ykkössarjan paikalliskamppailuun.

Niemi tilasi hotellihuoneen Tampereen keskustasta, haki sopivaa värinää perjantaisesta kiekkoderbystä ja täräytti lauantaina taksilla Hakkarin pihaan.

Tässä oli suuren maailman mallia. Tosin Niemi unohti, että tällaiset tempaukset vaativat tumman puvun saavuttaakseen sataprosenttisen uskottavuuden.

– En viitsinyt herättää liikaa huomiota, Nalle selitti.

Kun Hakkariin saapunut media yritti tiedustella taustoja Niemen tempaukselle, hän kieltäytyi kohteliaasti.

Lukon nettitoimitus sai toki kommentit pukukoppikäytävän perimmäisessä nurkassa.

– Näin viikolla hienon unen. Se huipentui Lukon tuuletuksiin juuri Hakkarissa. Tapahtumat vaikuttivat niin aidoilta, että päätin samantien lähteä lauantain peliin, Niemi perusteli.

Mutta miksi ihmeessä tulit taksilla?

– En saanut autoa käyntiin millään, Niemi vastasi.

Pitkän erätauon jälkeen näytti hetken siltä, että Niemen enneuni toteutuu.

Mutta ei – vielä ei ollut Lukon voiton aika. Pälkäneläisvieras joutui tyytymään pelkkään erävoittoon, mutta lisukkeeksi tuli lisää uskottavuutta ja uskoa tuleviin koitoksiin.

– Panimme erittäin hyvin hanttiin ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta. Toisen erän ratkaisupalloissa Lempo oli onnekkaampi ja neljännessä erässä meille tuli ennätysmäärä harmittavia kömmähdyksiä, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

Lukko on panostanut viime viikot juuri torjunnan hiomiseen ja sai harjoittelusta nyt hienon palkinnon. Valmennustiimi Juha Hämäläinen-Ville Mattila-Miettinen voi olla tyytyväinen tekemäänsä.

– Torjuntapisteet olivat 11-11 - ja päälle tuli vielä tukku vaimennuksia. Normaalisti olemme hävinneet tämän osa-alueen joka pelissä, Miettinen iloitsi.

Kapteeni Tomi Perkiö teki Lukon suurimman pistemäärän (15) ja sai joukkueen parhaan pelaajan palkinnon. Sentteri Reko Käenniemi säesti hienosti ja kruunasi kauden parhaan ottelunsa peräti viidellä torjuntapisteellä.

Akseli Viitala ja Jonne Haavisto tulivat kaksoisvaihdoista vahvasti sisään ja laajensivat Lukon ratkaisuvoimaa.

Lukko pakotti Lempon valmennusjohdon kaivamaan kaikki konkarit kentälle voiton varmistamiseksi. Niinpä kentällä nähtiin koko ykkösnyrkki Tomi Rumpusesta ja Sten Kruudasta lähtien.

– Lukko pani meidät ahtaammalle kuin moniin vuosiin, Lempon manageri Juha Raunio myönsi.

Kukaan ei muistanut, milloin Lukko nappasi edellisen kerran erävoiton Lempolta ja sen edeltäjältä Lempäälän Kisalta. Näitä ei ole tullut miesmuistiin edes harjoitusotteluissa.

Lukon ykkössarjataival jatkuu ensi sunnuntaina (11.12.) kotiottelulla Oulun Kiskoa vastaan. Pälkäneläisjoukkue hakee revanssia karvaalle 2-3-vierastappiolle.

Syyskauden huipennukseen sisältyy perinteinen jouluarvonta. Palkintopöydän anti on tutusti runsas. Kruunuina ovat Katajan Lihan maukas joulukinkku ja passarilegenda Mikko Eskon aito mestaruuspaita.

Kamppailu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.

Lempon sentteri Rolle Jokela hyökkää Arttu Lehtimäen passista. Atte Puholainen (vas.), Verneri Halttula ja Tomi Perkiö valmistautuvat torjumaan.