Lukon luotsilla riitti vipinää jo ennen Tähden-kaatoa – "Kateellinen terassilla yöpyneelle lompsalle"

3.9.2020

Vilppulan Tähti-Lukko 0–4 (21–25, 24–26, 17–25, 29–31)

Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen valmentajalle Heikki Hemuli-Kososelle tuli ylimääräisiä kiireitä keskiviikoksi.

Kosonen valmisti pälkäneläisryhmää kauden avausotteluun tutulla pedanttisuudella, kunnes suunnittelutyö keskeytyi yllättävästä syystä.

Kososen lompakko oli kadoksissa.

Hän muisti käyttäneensä sitä viimeksi tiistai-illan treenien jälkeen Pälkäneen kulttipaikassa Panamassa.

Ja niinhän siinä kävi, että tyytyväisenä lepäillyt lompakko löytyi Panaman terassilta. Kosonen kävi hakemassa aarteensa Pälkäneeltä ennen Vilppulan-matkaa.

– Täytyy olla kateellinen lompsalle. Se sai viettää yön Panaman terassilla, Kosonen lohkaisi.

Kun setelitukko ja kaikki kortit olivat taas tallessa, Kosonen intoutui rohkeaan vaihtorulettiin perinteitä tihkuvassa Parkkivuoren urheilutalossa.

Tähden hovikuuluttajan Jari Naukku-Ahvenjärven silmämunat pyörähtivät ympäri useampaan otteeseen, kun Lukko testasi passareidensa lyöntivoimaa hakkurin tontilla.

Siitä huolimatta homma pysyi pälkäneläisten hanskassa.

Lukon lentopallopomo Asko Nalle-Niemi ajoi varta vasten Vilppulaan ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Yleensä olemme hävinneet kauden avauspelin 0–4 ja 0–5 Lempäälän porukalla. Millä nimellä se on sattunutkin pelaamaan. Nyt GM halusi muuttaa kurssin ja vaihtoi vastustajaa. Nerokas veto, Niemi ihasteli.

Pälkäneläispelaajat kehuivat joukolla Parkkivuoren pyhätön uutta lattiaa.

– Paikka näyttäisi vielä hienommalta, kun valaistus saataisiin kuntoon. Tänne pitää tulla taskulampun kanssa, Niemi heitti.

Lukko pelasi ensimmäisen ottelunsa puoleen vuoteen venyneen koronatauon jälkeen ja esiintyi mallikkaasti poissaoloista huolimatta. Vaivat ja sairastelut jättivät ison loven joukkueen vahvuuteen.

– Meidän tarkoituksena oli pelata paljon ykköstempoa, pitää oma syöttö-vastaanotto hyvällä tasolla sekä pitää hurttia pelihuumoria yllä. Kaikissa näissä onnistuttiin. Tästä on hyvä jatkaa oman pelin kehittämistä, Kosonen summasi.

Nuorten maajoukkuelibero Vili-Valtteri Help debytoi Lukon pelipaidassa mainiosti ja todisti heti arvonsa joukkueelle.

Kososen peräänkuuluttamia keskihyökkäyksiä tuli ilahduttavan paljon. Konkaritolppa Reko Käenniemi onnistui myös maankuuluissa leijasyötöissään.

Tomi Perkiö kantoi isoa vastuuta laiturina ja sai syöttönsäkin kulkemaan pelin edetessä.

Joonas Järnvall uurasti toipilaaksi hyvin.

Lukon harjoituspelit jatkuvat ensi perjantaina (11.9.) ykkössarjan ykkössuosikkia Lempo-Volleyta vastaan. Kamppailu alkaa Kostia Areenalla klo 19.30.


Täältä tulee! Lukko valmiina hyökkäykseen. Vasemmalta Juhani Salminen, Reko Käenniemi, Vili-Valtteri Help, Joonas Järnvall, Tomi Perkiö ja Sami Pettersson. Kuva: Asko Niemi.