WFCKU5HH79

Lukon ote kirposi tutusti myös Iskua vastaan – ”Vielä voitto ja parempi mieli”

25.2.2024

Lukko-Rantaperkiön Isku 0–3 (25–27, 22–25, 16–25)

Vaikka Luja-Lukon lentopalloilijoiden ykkössarjakausi on ollut paljon hankalampi kuin kukaan osasi odottaa, pälkäneläisjoukkueen ystävät eivät ole jättäneet joukkuetta.

Lukon ja Rantaperkiön Iskun välinen kamppailu veti sunnuntaina Kostia-areenan lehtereille komeat 88 katsojaa – toki joukossa oli myös kourallinen tamperelaisten kannattajia.

Lukko on erittäin kiitollinen saamastaan tuesta ja haluaisi palkita uskolliset kannattajansa vielä kotivoitolla.

Sitä ei tullut vielä tällä kertaa, sillä tamperelaisvieras rutisti 3–0-voiton ja varmisti samalla pudotuspelipaikkansa.

Ensi sunnuntaina avautuu kuitenkin uusi mahdollisuus, kun Lukko kohtaa kauden päätteeksi PuMa-Volleyn.

– Hyvä treeniviikko alle ja voitto viimeisestä pelistä. Silloin kaudesta jää parempi mieli, Lukon valmentaja Marko Järvenpää suunnitteli.

Sunnuntainen paikalliskamppailu eteni täsmälleen samalla tavalla kuin suurin osa Lukon peleistä jo useamman viikon ajan. Pälkäneläiset taistelevat aikansa tasapäisesti, kunnes kunto tai usko tai molemmat loppuvat jossain vaiheessa.

Nyt selkäranka näytti katkeavan jo toisessa erässä, kun Isku karkasi seitsemän pisteen johtoon (18–11). Mutta ei – Lukko nousi vielä kahden pisteen päähän (21–23) hienolla kirillä. Takaa-ajo alkoi kuitenkin liian myöhään.

Pälkäneläisten etsikkoaika osui avauserän loppuun, kun isännät saivat eräpallon tilanteessa 25–24 ja pääsivät hyökkäämään ratkaisevaa pistettä. Jan Kankaan lyönti painui kuitenkin rajojen ulkopuolelle.

Kun perään tuli Raivis Oigussin hyökkäysvirhe ja Kankaan vastaanottovirhe, Isku pääsi kuin koira veräjästä.

– Voimme syyttää erän menetyksestä pelkästään itseämme, Järvenpää harmitteli.

Lukolla oli omat vaikeutensa ennen peliä ja pelin aikana. Kokeneen laiturin Teemu Kuuselan jalka oikutteli niin paljon edellispelin seurauksena, että hänet siirrettiin yleispelaajan tontilta liberoksi.

Vähälle vastuulle jäänyt Kangas sai tämän seurauksena tilaisuutensa laiturina ja teki monia ennakkoluulottomia ratkaisuja. Kankaan pistemäärä (12) oli Lukon korkein.

Sentteri Tuomas Lehtilä ja Oiguss kokivat murheita pelin aikana. Lehtilä teki tilaa Reko Käenniemelle ja Oiguss Veeti Lassilalle.

Hienon läpimurron tehnyt Boris Fiykov oli Iskun ja Kostian kuningas. Tamperelaishakkuri kuritti isäntiä 18 pisteellä ja pokkasi aiheesta illan ykköspalkinnot.

– Tämä oli meiltä yksi parhaista peleistä pitkään aikaan. Olen tyytyväinen myös omaan esitykseeni. Taso säilyi läpi ottelun, Fiykov summasi.

Lukosta palkittiin passari Jarno Koivuniemi.

Jan Kangas (vas.) pääsi avaukseen ja nautti tästä silmin nähden. Raivis Oigussin peli päättyi kesken pelin tulleeseen polvivaivaan. Kuva: Juuso Koro.