WFCKU5HH79

Lukon piinaava kausi päättyi tutulla tavalla – Sormi meni taas suuhun PuMa-pelin ratkaisuhetkillä

3.3.2024

Lukko-PuMa-Volley 0–3 (20–25, 24–26, 23–25)

Eihän tämän näin pitänyt mennä. Ei todellakaan.

Luja-Lukon lentopallojoukkue lähti isoin toivein ykkössarjaan, mutta loppujen lopuksi kaudesta tuli täydellinen pannukakku.

Pälkäneläiset jäivät jumboksi voitettuaan kahdestakymmenestä pelistään vain yhden.

Surullinen tahti jatkui kauden päättäneessä kamppailussa PuMa-Volleyta vastaan. Lukko kärsi 0–3-kotitappion piinaavan tutulla tavalla.

Isänniltä meni sormi suuhun jokaisessa erässä juuri silloin, kun miehet erotettiin marjanpoimijoista. Kuten VaLePan hakkurilegenda Urpo Sivula on kuvaillut 20 pisteen jälkeisiä palloja.

Siinä vaiheessa Lukko sortui suoriin lyöntivirheisiin, pehmeisiin ratkaisuihin ja huonoihin hyökkääjävalintoihin.

Nämä ovat toistuneet pelistä toiseen kauden mittaan ja korostuneet entisestään tappioputken venyttyä karmean pitkäksi.

– Pelissä nähtiin koko kauden kuva. Ongelmat ovat nousseet toistuvasti esiin, kun tullaan erien ratkaisupalloihin. Mikään ei muuttunut, Lukon valmentaja Marko Järvenpää summasi.

Lukolla oli täydet saumat kaikkien erien voittamiseen, mutta isännät menivät kipsiin 20 pisteen tuntumassa.

Toisessa erässä Lukko nousi tilanteesta 21–24 tasoihin Tomi Perkiön mainiolla syöttövuorolla, mutta hieno kiri meni hukkaan. Ensin PuMan passari peippasi pallon kenttään ja karuksi lopuksi isäntien nosto karkasi suoraan vastapuolelle.

Kolmannessa erässä Lukko kipusi jälleen takamatkalta pisteen päähän, kunnes kausi päättyi masentavalla tavalla. Päätuomari Pekka Ikonen näytti Reko Käenniemen koskeneen palloon verkkolinjan väärällä puolella.

Karu tuomio oli kuin Lukon kausi pienoiskoossa. Kun kaikki menee muutenkin poskelleen, niin tämä ulottuu tuomariratkaisuihin asti.

Vaikeina hetkinä iskuja tulee oikealta, vasemmalta ja vielä palliltakin.

– Lopputulos ei tyydytä tietenkään. Olimme vastustajia jäljessä fyysisesti ja vähän pelillisestikin. On lohdullista, että kaikki nämä puutteet voidaan korjata treenaamalla, Järvenpää tuumi.

PuMa tarrasi kiinni pudotuspelipaikasta voittonsa ansiosta, mutta helsinkiläisten ilmeet synkistyivät myöhemmin illalla Pielaveden Sammon taisteltua Pyynikillä tarvitsemansa tuloksen. Näin hienon tulokaskauden pelanneen PuMan kausi päättyi sunnuntaina Lukon tavoin.

– Hoidimme oman hommamme niin hyvin kuin pystyimme. Ei jäänyt mitään jossiteltavaa, PuMan luotsi Ismo Tuominen summasi.

Vaikeata oli! Lukon parhaana palkittu Verneri Halttula koki joukkuekavereidensa tavoin PuMan vahvuuden. Kuva: Juuso Koro.