WFCKU5HH79

Lukon valmentajat olivat haltioissaan keskareiden pelistä – Köykkä villitsi Kostian yleisön!

21.2.2022

Lukko-Napapiirin Palloketut 3–0 (25–16, 25–19, 25–19)

Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen äänitorvi Ville Alapaula-Mattila oli tohkeissaan sunnuntaisen ykkössarjavoiton jälkeen.

Mattilan työkaverit hämmästelivät ortopedian ja traumatologian professorin riehakkuutta aiheesta, vaikka pälkäneläiset myllyttivät Napapiirin Pallokettuja kunnolla.

Sen sijaan Kostia Areenan kansoittaneet Lukon fanit tiesivät Lukon valmennusryhmään kuuluvan väriläiskän innostumisen syyn.

Veteraani-ikään ehtinyt tolppa suitsuttaa senttereiden esityksiä jopa unissaan. Kaikki tietävät sanonnan ”kun järvet jäätyvät, niin keskimiehet astuvat esiin”.

– Tämä pelihän oli keskareiden täydellistä dominointia! Olen iloinen, kun muidenkin silmät ovat vihdoin auenneet, Mattila päästeli tohkeissaan.

Mattila viittasi pääkoordinaattori Juha Hämäläisen ja tilastoguru Jussi Petterssonin arvioihin.

Myös otteluvalmentaja Petteri Miettinen innostui.

– Erityisesti lämmitti keskareiden hyvä pelipäivä. Varsinkin ”Teron” (= Miko Köykän). Toki pitää muistaa, että hyvä vastaanotto mahdollisti monipuolisen hyökkäyspelin, Miettinen painotti.

Mutta kiitos niille, joille kiitos kuuluu. Köykkä nakutti komeat lukemat 10/+7 ja hurmasi Kostian uskollisen yleisön sunnuntain näyttävimmillä tuuletuksilla. Luotettava Reko Käenniemi (7/+5) säesti vahvasti. Hänet voisi heittää huolettomasti kentälle vaikka keskellä yötä aamutossut jalassa.

Lukko tiesi pelin hengen tarkkaan marssiessaan kentälle. Pälkäneläiset tarvitsivat kolmen pisteen kotivoiton säilyttääkseen pudotuspeliunelmansa. Tämä tuli jämäkän esityksen jälkeen.

Samalla jo valmiiksi jännittävä pudotuspelitaisto tiivistyi entisestään. Lukko on enää pisteen päässä viivasta, mutta sen päälle nouseminen edellyttää vähintään yhden ison päänahan kolmessa viimeisessä runkosarjaottelussa.

Vastaan tulevat vielä East Volley, Rantaperkiön Isku ja Murikoiksi ristitty nuorten maajoukkue.

Tilanne on kutkuttava: East Volley (21 pistettä), Oulun Kisko (20), Karhulan Veikot (19) ja Lukko (18) jakavat kolme paikkaa.

Lukko pystyi pelaamaan sunnuntaina yllättävän tasapainoisen kamppailun kovista panoksista huolimatta. Pälkäneläisjoukkue tiesi NaPan lauantaiset kokoonpanovaikeudet Lempo-Volleyta vastaan, mutta silti isännät varautuivat myös täydennyksiin. Etenkin hakkuri Oskari Seppä piti ottaa huomioon.

Kun Kostialle ei ilmestynyt Seppää eikä ketään muutakaan, taktiikkaa muutettiin hiukan viime tingassa.

– Puhuttiin poikien kanssa siitä, ettei tehdä vastustajalle pisteitä tyhmillä virheillä. Tässä onnistuttiin hyvin, Miettinen summasi.

Lukko vyöryi NaPan yli poikkeuksellisen laajalla rintamalla. Parhaana palkittu Tomi Perkiö ja VaLePa-apu Ville Järnvall hoitivat laituripeliä hienosti, mutta sunnuntain iloisimmat yllättäjät löytyivät keskeltä – kuten aiemmin kerrottiin.

Myös hakkuri Atte Puholainen onnistui mainiosti. Niinpä passari Jere Puolakka pääsi jakelemaan palloja mielensä mukaan.

Lukon seuraava haaste on edessä ensi sunnuntaina. Pälkäneläisjoukkue tekee silloin pitkän matkan Savonlinnaan ja yrittää horjuttaa East Volleyta kaikin keinoin.

Mitäs me sentterit! Reko Käenniemi (12) ja Miko Köykkä ovat niin kuin olisivat ratkaisseet pelejä ikänsä. Atte Puholainen, Tomi Perkiö ja Ville Järnvall antavat tukensa. Kuva: Rami Myllymaa.