WFCKU5HH79

Marko Järvenpää otti Lukon komentoonsa – "Hienoa olla osa tätä tarinaa"

23.6.2023

Pälkäneläisjoukkue on rakentanut tulevaksi kaudeksi vahvan kokonaisuuden ja uusiutuneen pelaajaringin.

Neljänteen ykkössarjakauteensa valmistautuva Luja-Lukko on saanut rakennettua tulevaksi kaudeksi vahvan kokonaisuuden.

Pälkäneläisjoukkue halusi sijoitella kaikki palaset paikoilleen ennen kuin astuu julkisuuteen.

Hiljaiselo päättyy sopivasti juhannuksen kynnyksellä.

Tukevalle pohjalle rakennettu tiimi operoi uuden päävalmentajan Marko Järvenpään johdolla.

Kangasalle asettuneelta lentopallopersoonalta löytyy erittäin vankka lajitausta sekä pelaajana että valmentajana.

Pelaajana Järvenpää pääsi pääsarjaan asti Oriveden Ponnistuksen riveissä kaudella 1986–87. Hän pääsi kokemaan myös liiganousun, kun VaLePa palasi parrasvaloihin keväällä 1998. Samalla päättyi Järvenpään aktiiviura.

Väliin mahtui menestyksekäs ja värikäs jakso Kangasalan Urheilijoiden paidassa. Kohujoukkue nousi pelaamalla kolmossarjasta kakkoseen, ykköseen ja parhaimmillaan liigakarsintoihin asti.

Valmennusura alkoi junioreista, jatkui naisten puolella ja huipentui vuosikymmenen pätkään LP Kangasalan riveissä. Tämä sisälsi kaksi kautta naisten liigassa ja loput ykkössarjan kärkijoukossa.

Väliin tuli katkos, kun hän luotsasi VaLePaa miesten liigassa kaudella 2006–07.

2010-luku meni pitkälti Rantaperkiön Iskun kanssa. Järvenpää teki ansiokasta yhteistyötä Jussi Heinon, Kai Mattilan ja Oskar Muurisen kanssa.

Järvenpää piipahti Lukon apuna jo keväällä 2020, kun pälkäneläisjoukkue valmistautui kakkossarjan pudotuspeleihin. Hän tuurasi hetken työmatkalla ollutta Heikki Kososta ja olisi johtanut Lukon peliä Raision pudotuspeliavauksessa, ellei korona olisi keskeyttänyt kautta kuin seinään.

– Olen tykännyt aina kasvutarinoista – ja Pälkäneen tarina on yksi hienoimmista. Liikkeelle on lähdetty omin voimin pienestä salista (Paelkaene Garden). Eikä kukaan tiedä, kuinka pitkälle se kantaa. On hienoa, kun saan olla osa tätä tarinaa, Järvenpää tunnelmoi.

– Vaikka kylä on pieni, joukkue on noussut aika korkealle uskomattoman hienossa salissa.

Järvenpää on innoissaan uudesta haasteesta.

– Ihastuin yhteisen tekemisen meininkiin. Tästä on pakonomaisuus ja kaupallisuus kaukana. Tykkään konseptista.

Järvenpää on seurannut Lukon edesottamuksia mielenkiinnolla viime vuosien aikana.

– Porukka on mennyt kahden viime vuoden aikana selkeästi eteenpäin. Siitä on tullut fyysisesti kovempi ja pelillisesti parempi. Toki töitä on vielä aika paljon, mutta tältä pohjalta on hyvä lähteä liikkeelle. Oli hienoa huomata, miten motivoituneita pojat ovat, Järvenpää kuvaili.

Järvenpää kävi esittäytymässä joukkueelle juhannusviikolla ja seurasi samalla valmennustiimissä jatkavan Ville Mattilan vetämät treenit.

– Heti näytti siltä, että tämä on joukkue. Eikä pelkkä kasa yksilöitä. Uskon, että pienillä viilauksilla on mahdollista viedä joukkuetta vielä askel eteenpäin. Kausi näyttää, miten pitkälle se kantaa, Huutijärven koulussa luokanopettajana työskentelevä Järvenpää tuumi.

Lukko veti tapojensa mukaan viiden viikon harjoitusjakson touko-kesäkuussa ja siirtyi omatoimijaksolle juhannusviikon jälkeen.

Pelaajatilanne näyttää hyvältä. Kostialla on hikoillut toistakymmentä kaveria ja vielä laadukkaat vierailijat päälle. Riveissä nähdään tukku uusia tuttavuuksia.

Marko Järvenpää on Luja-lukon uusi päävalmentaja. Kuva: Jyri Kivimäki.