Maukasta herkkua heti kauden alkajaisiksi – VaLePa ja Akaa kohtaavat Kostialla 10.9.

21.6.2021

Pälkäneen lentopallokausi jyrähtää käyntiin järeästi, kun VaLePan ja Akaa-Volleyn liigatähdet ottavat mittaa toisistaan pramealla Kostia Areenalla.

Neljä peräkkäistä Suomen mestaruutta kaapannut VaLePa ja ensimmäistä mitaliansa metsästävä Akaa kohtaavat Pälkäneen pyhätössä perjantai-iltana 10. syyskuuta.

Samalla nähdään pikauusinta viime syksyltä, jolloin Pirkanmaan lentopallojättien kohtaaminen herätti suurta kiinnostusta korona-arkuudesta huolimatta.

Silloin huippukamppailu keräsi lehtereille oloihin nähden komeat 152 katsojaa.

Eikä yleisöjoukko jäänyt tähän – Aamulehti näytti ottelun monikameratuotantona ja Vilppulan samettikurkun Jari Ahvenjärven selostamana.

Kamppailun järjestää Luja-Lukon lentopallojaosto. Pälkäneläiset odottavat Kostialle vähintään yhtä suurta ryntäystä kuin vuosi sitten.

Silloin Mestarien liigaan valmistautunut VaLePa pehmitti Akaan lukemin 3–0 (25–18, 29–27, 25–21). Akaa vei tämän jälkeen pelatun lisäerän 25–15.

Valkeakoskelainen Veikon Kone isännöi ottelua viime syksyn tapaan. Silloin kauppias Mika Paloluoma palkitsi VaLePasta Romans Saussin ja Akaasta Aleksi Kaatrasalon.

Paloluoma on lentopallomies henkeen ja vereen. Hän on Akaan faniryhmän nokkamies ja tekee muutenkin kaikkea mahdollista joukkueen eteen. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että Paloluoma nähdään seuraamassa myös harjoituksia.

Nyt sikäläinen lentopalloväki odottaa, milloin hän tatuoi Akaan logon käsivarteensa.

Lukon ystäville tutut Ville Järnvall ja Vili-Valtteri Help tuovat lisävärinää upeaan lentopalloiltaan. Järnvall siirtyi keväällä VaLePaan ja Help Akaaseen.

Samalla saatiin erinomainen todiste siitä, että Lukko tekee arvokasta työtä Suomen huipun tuntumassa.

Pälkäneläiset ovat rakentaneet hyvät suhteet molempien Pirkanmaan liigaseurojen kanssa.

– Hieno tulla uudestaan Pälkäneelle. Viime vuoden tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut, VaLePan mestarivalmentaja Janne Kangaskokko kehui.

– Olin heti kiinnostunut, kun kuulin tästä mahdollisuudesta, Akaan uusi vastuuluotsi Olli Kunnari säesti.

Perjantai-iltana nähdään harvinainen hetki, kun Kunnari on toisella puolella verkkoa kuin hänen pitkäaikainen rakkautensa VaLePa.

Näin viime syksynä. Kostian yleisö ihastelee, kun VaLePan Romans Sauss ja Akaan Markkus Keel käyvät tiukkaakamppailua verkolla. Kuva: Rami Myllymaa.